Tillbaka

Ascendenten i Jungfrun

Det finns ett försiktigt drag hos Jungfru-ascendenten, något nedtonat och lugnt, som gör att man kanske inte lägger märke till dem till en början. De upplevs ofta som en aning reserverade, om än otroligt artiga, och så fort man lär känna dem blir man varse att det här är en person med stark dragning till det intellektuella. Det går helt enkelt inte att komma undan, även om dessa individer ofta är blyga och gärna håller sig en aning i bakgrunden. Jungfru-ascendenten har sällan bråttom, utan låter saker ta sin tid. Det betyder inte att de är tidsoptimister eller kommer sent - tvärtom är de alltid i tid, ofta i god tid. De är uppstyrda och har ofta en strukturerad agenda för varje dag, som de verkligen värnar om.

Det kan ta Jungfru-ascendenten ett tag innan de känner sig bekväma med nya människor och situationer, och deras nervositet gör att de ofta tar det säkra för det osäkra. De rusar inte in i något, vare sig jobb eller relationer, utan behärskar sig och tänker alltid realistiskt. Jungfru-ascendenten är väldigt hälsomedveten, och mår inte bra om de inte för hänge sig åt att organisera sin kost och sin träning. Deras uppmärksamma sinne gör även att de har bra koll på detaljer som går andra helt förbi. Det är först när alla dessa detaljer är i ordning och under kontroll som de äntligen kan slappna av, och den avslappnade Jungfru-ascendenten slappnar av som ingen annan. Med stora skratt, lugna rörelser och ren glädje att bara få vara i sällskap av människor de tycker om är de riktiga livsnjutar-proffs - i alla fall för stunden. Jungfru-ascendentens stora svaghet är människor som behöver hjälp. Dessa individer är otroligt omtänksamma och kan ta hand om andra som ingen annan, och här kan de även släppa på vissa av sina väldigt starka regler om att låta saker ta tid.

Istället kastar de sig hals över huvud över de som mår dåligt, och det här kan i sin tur göra att relationerna i dessa personers liv blir lite förvirrade, där vänskap och stöttande, lojalitet och kärlek blandas ihop. Det är därför viktigt att denna ascendent får tid för sig själv och genom livet lär de sig ofta den hårda vägen att välja vänner och relationer som är jämlika och bygger på att ge och ta. Deras lugna charm gör att många dras till dessa individer för mod, inspiration, lugn och samtal, och ofta syns inte det kaos som Jungfru-ascendenten kanske upplever inombords på utsidan. Istället försöker de hålla sig samlade genom det mest svåra situationer. Men deras hjälpsamhet är också något unikt som gör att dessa personer får vänner för livet. De tvekar inte att offra sig själva för andra, och kan samtidigt ge de där ärliga råden som ingen annan vågar ge.

Vill du räkna ut din ascendent? Följ länken nedan!

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer