Tillbaka

Ascendenten i Lejonet

Ascendenten i Lejonet hörs och syns. Deras utstrålning och karisma är helt enkelt för stark för att de ska kunna smälta in i mängden, och ibland är det här något som de själva inte riktigt vet hur de ska kontrollera. Det är som att de helt enkelt drar till sig människor och väcker allas intresse hur de än gör. Ofta har Lejon-ascendenten ett väldigt speciellt utseende, de drar sig inte för att ha sitt hår just som en klassisk Lejon-man, och om de inte är högljudda och medvetet tar plats så har de istället ett nästan kungligt sätt att vara på. De kräver respekt från sin omgivning, men aldrig utan att ge den tillbaka till den som förtjänar den. Lejon-ascendenten är högst självmedveten och har dessutom hög kropps- och självkontroll, men de har dessutom en nästan läskig förståelse för hur de ska bete sig beroende på plats och situation, och verkar veta exakt hur de ska bete sig i olika sällskap. De är helt enkelt mästare på att läsa och lära sig andras sociala beteende, och anpassar sig efter det vid behov. Det här gör att de ofta blir gruppledare, både uttalat och under ytan, vilket kan göra att även om de officiellt inte leder en grupp, inofficiellt är den som tar besluten och pekar ut riktningen.

De är alltså proffs på att navigera och mingla i nya kretsar, och detta kommer sig inte minst av att Lejon-ascendenten ofta känner sig som att hen står på scen, även när ingen ser dem. Men om ingen ser dem, vill de gärna snabbt förmedla vilken roll de har i dramat som utspelas. De känner ofta alla sina grannar och har bekantskaper på de mest udda platser. Med detta följer att de har en tendens att ställa till scener oftare än andra. Snabba beslut, utbrott och överdrifter är vanliga företeelser i Lejon-ascendentens liv, men lika snabbt som dessa starka scener spelas upp, är de över och ordningen återställd - oftast med Ljeon-ascendeten kvar på sin tron. För de är även otroligt envisa individer med stark uthållighet, och saker de tror på överger de sällan. Denna lojalitet visar de även den grupp de tillhör, vilket gör det svårt att tycka illa om dem, även när diskussionen blir het och de ryter till. "Bossig" är helt klart ett ord som dyker upp när man pratar om Lejon-ascendenter. De kan bli så investerade i de som står dem nära att de nästan kan bli lite kvävande, men det är alltid kärlek och vilja att förverkliga andras potential som drar fram denna sida, tillsammans med att de gärna vill att saker ska stämma överens med deras bild av världen. Om någon inte lever upp till den bilden vet deras frustration inga gränser.

Deras förmåga att peppa andra är stark, och de kan ofta fungera som levande reklampelare för sina vänner. Optimism, entusiasm och stora gester faller sig naturligt för dem och de är otroligt bra på att stötta andras initiativ och projekt. Men de överskattar ofta också sig själva och sina förmågor, vilket i längden inte brukar vara ett problem, utan snarare fungerar till deras fördel. Trots sin auktoritära stil så är Lejon-ascendenten ung i sinnet hela livet, och vill gärna både klä sig och se ungdomlig ut, oavsett ålder. De förblir barn på insidan vad de än tar sig för i livet, och deras generösa och positiva stil förlorar aldrig sin glans. Varma, lättroade, och med en stark känsla för stil vill de få saker att hända, förändra världen och alltid skapa uppståndelse.

Vill du räkna ut din ascendent? Följ länken nedan!

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer