Tillbaka

Ascendenten i Vågen

Det finns få människor som drar till sig andra så lätt som Våg-ascendenten. Dessa sociala magneter är några av de mest inbjudande personligheter som finns och med sitt öppna, analytiska och välkomnande sätt ger de andra stort utrymme. Andra känner sig helt enkelt sedda av Våg-ascendenten, utan att de upplever att de sedan försvinner in i mängden. De är alltid redo att anpassa sig efter andras behov, utan att tappa sin egen vilja. På det sättet är det lätt för dem att bli kompis med nästan vem som helst, och deras stora bekantskapskrets är ofta ännu en anledning till att många vill vara nära dem. De fungerar som självklara nätverksskapare, ofta utan att helt inse sin egen nyckelroll i dessa nät. Den sociala rollen överlag tar de på största allvar.

Våg-ascendenten lägger ner mycket tid på hur de ser ut, och det syns. De har ofta en specifik stil, och är nästan alltid "rätt klädda". Att kalla dem fåfänga är långt ifrån sant, utan det här handlar om att de vet att det spelar roll hur de ser ut. De vet att det vi visar utåt säger mycket om vilka vi är. De är därför snabba på att plocka upp trender och har stenkoll på vad som gäller - utan att det betyder att de väljer att följa dem. För Våg-ascendenten är det viktigt att göra rätt val, och de navigerar ständigt stilmässigt utifrån en inre estetisk kompass. Förutom att dessa individer är ovanligt trevliga och behagliga att umgås med, och därför hela tiden lockar människor till sig, så kan de ofta sitta på en del inre problem som är svårare att spåra. Ibland vet de nämligen inte helt vilka de själva är. Det låter flummigt, men många Våg-ascendenter är stora grubblare som ständigt uppfinner sig själva, testar sig själva och försöker förstå sig på sig själva. Det här har att göra med deras strävan efter balans och harmoni, och beroende på vilket soltecken personen har, så kan det här bli mer eller mindre svårt att åstadkomma.

Våg-ascendenten är diplomatisk och rättvis och handlar sällan i konflikt, men det finns en manipulativ och övertygande sida hos Våg-ascendenten som andra över tid kan komma att irritera sig på. Det har inte att göra med att de vill lura andra så mycket som att de vill att alla ska vara överens men samtidigt få sin vilja igenom. Det här, i kombination med deras svårighet att säga saker rakt ut i kniviga situationer (eller mindre kniviga, som typ vilket fik man ska gå till...) kan göra att de ofta slingrar sig, säger saker med kroppsspråk och tonläge hellre än rakt ut, eller bara i tystnad väntar på att någon annan ska säga rätt sak så de kan säga "ja!". Våg-ascendenten vill alltid vara den schysta personen som inte gör något fel, även när de faktiskt måste berätta något jobbigt eller ta ett trist beslut. Andra människor har en stor betydelse i deras liv, och de vill gärna vara i relationer, vilket gör att de ofta går från relation till relation utan att kanske helt överväga varför det är så svårt att bara vara själv en stund. De uppskattar partners som är aktiva och håller ett högt tempo, där de får utlopp för sitt behov av att  visa upp hur bra de själva är som partners.

Vill du räkna ut din ascendent? Följ länken nedan!

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer