Tillbaka

Solen i Kräftan

Det tar ibland lite tid för Kräftan. Inte för att hen är stressad eller långsam, men för att saker processas på många nivåer samtidigt. Kräftan är ett av de mer emotionella tecknen. Kräftans är zodiakens första vattentecken (de andra två är Skorpionen och Fiskarna) och hen delar deras goda intuition och styrs av sin känslosamhet. Kräftan styrs av månen, den himlakropp som vi förknippar med natt, drömmar, magi, naturkrafter och ser som motsatsen till solen. Så det är inte svårt att lista ut att Kräftan beskrivs som hemlig, känslig och drömsk. De har stor respekt för känslor, magi, det undermedvetna och saker som pågår i det dolda. De har ofta ett sjätte sinne och kan känna av spänningar utan att behöva känna till detaljer, något de ofta håller för sig själv och manövrerar sitt beteende efter. Samtidigt är Kräftan ett ledande tecken, vilket innebär att hen har en benägenhet att agera initierande och styrande. Det behöver inte vara som chef, utan kan lika gärna handla om hens egna liv, men det bör också sägas att den mest klassiska tolkningen av detta har varit som "modern". På samma sätt som den historiska "modern" har tolkats som stark, vårdande och full av omsorg, går  Kräftan in med stort allvar när hen söker relationer, jobb eller tar ett stort beslut. Deras intention när de tar sig an i princip vadsomhelst är att det som ska göras ska göras helhjärtat. Bakom deras empatiska och känslosamma yta finns en hel del beslutsamhet, och ofta är Kräftor de som är allra bäst på att överraska sin omgivning med de vågade steg de tar.

För Kräftan kan vara otroligt hemlighetsfull med vad som pågår i deras liv. Lika emotionellt närvarande de är i allt de gör, kan de vara frånvarande vad gäller att berätta mer om sig själva. Istället sätter de gärna andra först, och är otroligt bra på att få andra att känna sig sedda. Det kan alltså gå månader av gemensamma luncher, fester och filmkvällar innan man kommer Kräftan lite närmre och får veta mer om hur det egentligen var när de växte upp, vem som tog deras oskuld eller vad de är rädda för. De är vårdande av de som de tycker om, deras nära och kära, och håller hårt på att undvika allt som de upplever skulle kunna hota dem de tycker om. Kräftor vill att alla ska ha det bra, jämt, och är därför sociala proffs. Samtidigt blir de lätt blyga och vill inte synas för mycket, utan vara kvar i sin trygga zon. Att resa med Kräftor kan därför vara en prövning om de känner sig de minsta otrygga eller ensamma - Kräftor får lätt hemlängtan och vill helst inte synas eller höras för mycket i nya sammanhang, eller ibland överhuvudtaget. Detta kanske verkar motsägelsefullt eftersom de trots allt är ett ledande tecken, men detta behov får de utlopp för även när de befinner sig i bakgrunden och bara tar in. Men de är hemkära, tycker ofta om att laga mat och öppnar mer än gärna dörrarna till sitt eget hem för att andra ska ha en trygg plats att landa på om de behöver.

Kräftorna är mästare på empati och ofta stora visionärer. De har många idéer och inga svårigheter att lösa praktiska problem, eller tänka konstnärlig och visuellt. De förstår intuitivt vad som ser bra ut eller är estetiskt tilltalande. De är dock inga hejare på planering. De kan visst vara strukturerade men de går ofta in i saker med så mycket engagemang att de glömmer tid och plats, och istället för att strukturera och ta ansvar snöar de in på sin del av ett projekt. De har också ofta en väldigt lustig sorts humor som är både kärleksfull och ganska ofta lite knäpp. De kan också lätt bli sårade för saker som kan vara svåra för andra att förstå, och det tar dem alltid lång tid att processa när någon sårat dem. Det är detta som gjort att Kräftan beskrivs som surig och tjurig - att de tar sin tid, gärna flera nätter av bearbetande drömmar, innan de kan förstå, formulera och berätta om de känslor de bär på och därmed prata ut om eventuella konflikter. Det här gör att Kräftans beteende ibland är svårt att förstå, men kommer av att Kräftan är så introspektiv att de ibland inte gör skillnad på sina egna upplevelser och verkligheten. Likt månen svävar de mellan drömmande och vaken, syns ibland inte alls och lyser ibland med full kraft. Så har du en tystlåten Kräfta i ditt liv, ge dem lite tid så kommer de alltid tillbaka.

No items found.
×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer