Solen i Oxen

Solen står för det större övergripande temat i ditt horoskop. Ditt soltecken visar var du finner din känsla av identitet, ditt ego, din logik och hur du delar med dig av dig själv. För mer information om hur astrologi fungerar - läs mer här!

Låt inte Oxens rykte lura dig. När man först hör beskrivningar av Oxar tror man lätt att dessa individer ska vara de lugnaste, tryggaste personer. Det är sant att Oxen strävar efter trygghet och lugn, men det betyder inte att Oxen automatiskt är en lugn och sansad person jämt. Istället är det just detta sökande efter stabilitet som ofta utmärker Oxen när man lär känna dem. Deras fokus ligger på att få saker gjorda, lösa problem, så att de sedan kan få njuta av livet. Det är så viktigt för Oxen med stabilitet, att det i princip är omöjligt att få en Oxe att slappna av utan detta. De behöver veta att saker kommer ordna sig innan de kan luta sig tillbaka. När de väl lutar sig tillbaka kan de dock luta sig tillbaka som ingen annan. Oxen styrs av välbehaget, kärlekens och skönhetens planet Venus, och ser livet som en gåva som behöver vårdas på ett specifikt sätt, och det gör de till 100%.

Oxen är ett totalt proffs när det kommer till njutandet av allt det enkla i livet: god mat, sömn, avslappning, alla sorts sinnliga nöjen, böcker, filmer, massage. You name it, Oxen vet hur man njuter av det. Ekonomiskt medvetna, men alltid redo att betala för det lilla extra om de vet att det är värt det. Min yngre kusin är Oxe och jag blir alltid förvånad över hennes avancerade vin-, kaffe- och chokladsmak. Oxen är lugn, arbetar hårt, är stark och envis - absolut, men de är också otroligt sinnliga. De njuter av de enklaste saker, enkel beröring, en fin tavla, en skön filt, en god bok. Oxen tycker inte om hastiga förändringar, och lojalitet och trygghet är a och o för dem, och det faller sig naturligt för dem att ta hand om andra. Praktiskt lagda vet de hur man ordnar saker med händerna och lägger alltid till något extra. När de städar droppar de väldoftande olja i skurvattnet, när de skriver uppsats går de igenom varje ord tre gånger. Man brukar säga att Oxen är en materialist, och på sätt och vis är det sant. Främst tycker Oxen om att veta vilka saker hen kan räkna med - och ett sätt att veta är att äga. Genom att ha en viss summa på banken kan Oxen lita på att ha råd att täcka sina behov, och att omge sig med sköna ting är helt enkelt något som Oxen räknar som omtanke och omsorg om sig själv - en investering helt enkelt. Men några stora spontanköp förekommer sällan. Medan andra tecken kan se mer flytande på "trygghet" som något som kommer och går, eller är emotionellt, så har Oxen ett stort behov av saker hen kan ta på, hålla i, lukta på, smaka och känna.

Lika hårt som Oxen arbetar för att få ihop sin trygghet, slappnar hen av. Ibland sägs det att Oxen är lat, men sanningen är snarare att Oxen, som är ett jordtecken, slappnar av genom att rota sig. När andra tecken slappnar av genom att hitta på saker, vill Oxen helst stanna hemma och ägna sig åt det som de har. Plantera om växter, laga mat, njuta av favoritfilten. Oxen ser världen när hen jobbar, och hen jobbar hårt, och ser sin lediga tid som en chans att bara få vara. Den här tryggheten gäller också andra människor, vilket gör att Oxen ofta beskrivs som ett svartsjukt tecken. Oxen tenderar att tänka på både saker och människor i form av deras, men det bör inte blandas ihop med svartsjuka. Det har mer att göra med Oxens behov av säkerhet och trygghet, än att de är automatiskt misstänksamma. De vill helt enkelt veta var de har saker, och andra. Det här gör dem otroligt lojala, och när man väl lärt känna en Oxe, så brukar man inte behöva fundera över vart man har dem, utan de stannar ofta i samma bana livet ut.

No items found.
×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer