Tillbaka

Solen i Skytten

Skyttens mål i livet är att frigöra sig genom kunskap. Att på något sätt vara fast och låst är Skyttens största mardröm, och hen gör vadsomhelst för att känna sig fri, på ett högre plan. Det här gör att Skytten ofta blir personen som säger lite för mycket, lite för fort. Inte för att det gör hen något alla gånger, hen sa ju bara vad hen tänkte, men andra uppfattar ofta Skytten som brutalt ärlig och socialt framfusig. Samtidigt är det svårt att inte tycka om en Skytt. Deras totala optimism engagerar de flesta och är svår att värja sig mot. Skytten är otroligt vänlig och bryr sig sällan om detaljer - hen kör på magkänsla och är övertygad om att allt går. Det här kommer förmodligen från Skyttens stora behov av att övervinna känslan av att vara bunden till naturen, till något mänskligt primitivt, och att hela tiden se utvecklingens möjligheter.

Skyttens största mål är total frihet, och Skytten har inget till övers för rutin, planer eller detaljerade scheman. Skytten vill gärna se hela världen, men det betyder inte att alla Skyttar är ute och reser, även om många av dem är det. Snarare vill de förstå hela världen, och alla dess aspekter, vilket lika gärna kan ske på resande fot som genom att ta onlinekurser från världens alla hörn eller läsa historiskt betydande böcker på originalspråk. Och när Skytten reser, så reser de som inga andra. De mest äventyrslystna Skyttarna vill ofta bygga sin egen flotte och segla världen runt, eller bestiga ett berg ingen annan hört talas om. Skyttar har ett fantastiskt driv för att klara sig själva. De vill kunna själv, göra själv, men är samtidigt en av de mest vänskapliga tecknen. De älskar att umgås, vara nära och dela med sig av allt de kan, lära sig allt andra kan och diskutera i oändlighet livet och allt som pågår runt dem. Precis som andra eldtecken blir de snabbt arga, men kan lika snabbt glömma vad som gjorde dem så förbannade. Deras idealistiska sida är tydlig, och de har lätt för att lita på andra. Tack vare deras självständiga natur är de dock inte naiva, utan har mer än easy-come-easy-go attityd till livet. Du känner lätt igen en Skytt på deras roliga, retsamma och storsinta attityd. De förlåter lätt och vill alltid gå vidare. Att älta saker är Skyttens största skräck.

Men även om Skytten verkar rastlös, impulsiv och oförutsägbar finns det en sak som hen trumfar alla tecken i. Med sitt skarpa intellekt och stora behov av frigörelse är det ett av de tecken som värdesätter kunskap högst av alla - all sorts kunskap. Skytten begränsar sig helst inte och likställer inte kunskap med sanning, som till exempel Jungfrun, utan ser fantasi och emotionella behov som lika mycket kunskapsbaserat som biologi och geografi. Deras diskussionsbaserade lärande kan också övergå i extensiv inläsning, och du blir garanterat förvånad av Skyttens allmänbildning. De är också högst medvetna om att stå på sig och att inte släppa sina övertygelser, samtidigt som de efter en lång diskussion är de första som ändrar sig om de upplever att du har de vassaste argumenten. Skytten har också, trots sin strävan bort från något primitivt, ett otroligt starkt band till naturen. De älskar att vara ute, bemästra sin omgivning, och undersöka varje hörn av naturen.

No items found.
×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer