Tillbaka

Solen i Stenbocken

Stenbocken anklagas för att vara tråkig, snål, känslokall, praktisk och en allmänt snusförnuftig realist och framför allt en hårdnackad karriärist. Låter inte direkt superkul. Så hur är då Stenbocken, och hur har detta tecken kommit att uppfattas såhär? Stenbocken har alltid ett tydligt mål. Fötterna på jorden och blicken på målet är ett vanligt sätt att beskriva Stenbocken på. Stenbocken vill upp till toppen, inte för ärans skull, utan för att se utsikten. Det här gör Stenbocken sparsam, hen vet att för att komma hela vägen fram, gäller det att vara försiktig på vägen. Deras villighet att spendera är alltid relativ till vad syftet med att spendera är. Samma mönster gäller för det mesta i Stenbockens liv. Det finns en långsiktig och strategisk tanke med allt, för de vill veta att deras nästa steg kommer hålla lika bra som det de står på nu, i sin strävan uppåt. Det här kommer delvis av att Stenbocken styrs av Saturnus. Saturnus är den sista planet som man (knappt) kan se från jorden utan moderna uppfinningar, och i astrologins begynnelse kom planeten att symbolisera rymdens gräns. Saturnus är därför begränsningarnas planet.

Men det finns ett till sätt att förklara Stenbockens strategiska tänkande på. Stenbocken är ett av de tecken där själva symbolen förklarar mycket. Stenbocken är känd för sin förmåga att klättra på höga höjder, branta klippor, genom omöjliga passager och i princip upp för stup för att komma till sitt mål. Det är såhär Stenbocken ser på livet, en lång ihärdig utmaning, och när det gäller så svåra uppgifter finns det inga "men tänk om...." utan det gäller att bara sätta den ena klöven framför den andra och lita på magkänslan. Marginalerna är inte så stora i hur Stenbocken ser på livet. Lika högt som Stenbocken vill klättra, lika mycket energi måste hen spara för att komma dit. Det här gör att Stenbocken högt värderar det enkla i livet, och tack vare att hen kan tänka så långt i framtiden, är det ofta vanligt att dessa individer har ett stort intresse av dåtiden. De lär sig om den eventuella framtiden genom att studera historien, följa traditioner och göra det som generationer av kunniga gjort före dem. Ofta är det en viss förfluten period Stenbocken är extra intresserad av, och här är deras kunskap djup. Den här ständiga klättringen är anledningen till att Stenbocken inte är intresserad av att spendera kraft på saker som de anser onödiga. Att vara produktiv och att tänka i termer av att "göra något av sitt liv" är typiskt för Stenbocken. För Stenbocken är samhället en tydlig modell för vem som gör vad, och det är viktigt för dem att ha en tydlig roll i den modellen. Att finnas med, synas och bli erkänd av andra gör Stenbocken trygg.

Den stora paradoxen hos Stenbocken, deras enkelhet och strategiska tänkande, tillsammans med deras behov av andras erkännande är ofta anledningen till att vi missuppfattar Stenbockar som känslokalla karriärister. För samtidigt som Stenbocken är den allra sparsammaste och noggrannaste av tecknen, är det ingen som klär sig snyggare eller har fler statusprylar - vad det än må vara i deras specifika kontext. För längs vägen de vandrar är det fortfarande viktigt för dem att komma ihåg klättringen, och visa upp den för andra. Stenbocken är praktisk och realistisk, och det är en otrolig tillgång. Samtidigt som de ofta beskrivs som en viss typ av loner, de vill helst klara sig själv och är inte den som skyltar med sina känslor, bör de inte missförstås som fantasilösa och tråkiga. När Stenbocken får vara just praktiskt och realistisk, gärna i ett socialt sammanhang, finns det inga gränser för hens kreativitet. Ett bevis för detta är ofta Stenbockens otroligt egensinniga humor. Tänk på det nästa gång du träffar en Stenbock, hur deras humor fungerar. Den är sällan som hos andra och garanterat en källa till skratt och beundran.

No items found.
×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer