Tillbaka

Solen i Väduren

Väduren, zodiakens förstfödda. Ett ledande eldtecken som agerar spontant, impulsivt och sällan är långsint. Rastlös och otålig rusar Väduren genom livet med en tävlingsinstinkt som få andra. Inte sällan är dessa individer besatta av träning, eller åtminstone väldigt stolta över sig själva då de tränar. Stolthet är överlag ett av de tydliga drag som Väduren bär med sig, men deras främsta egenskap är förmodligen att dra igång saker. De kommer med idéer, är ofta optimister och har inga problem med att leda en grupp - även om de inte har samma behov av att leda andra, som till exempel Lejonet. Istället är Väduren lika stark på egen hand. Väduren har nämligen ett rykte om sig att vara ett nästan självcentrerat tecken som sällan tänker på andra. Det finns viss sanning i det här men jag ska försöka fördjupa bilden. När jag var yngre och hälsade på nära vän som är Vädur hade hon en tendens att till exempel göra te åt sig själv utan att fråga mig. Eller så frågade hon lite försent,  när hon själv var klar med sin kopp. Det här har att göra med att Väduren tar det för givet att vi alla "tar det vi vill ha" i livet. Men ju mer jag lärde känna denna Vädur, desto tydligare blev det för mig att det inte fanns några problem med att jag öppnade hennes kyl och tog vad jag ville ha. 'Det är väl så man gör?' tänker Väduren och rycker på axlarna.

Den fysiska kroppen är viktig för Väduren, framför allt vad gäller styrka. Eftersom de styrs av krigarplaneten Mars har de en tendens att vara väldigt starka, även om de inte tränar. Träning är dock ofta ett väldigt, väldigt bra sätt för Väduren att göra av med all sin överskottsenergi. Det här otåliga och till viss del ganska aggressiva tecknet har nämligen en tendens att bli lite galna om de inte får göra sig av med all sin energi.  I kommunikation med andra är de tydliga, raka, ärliga och direkta, ibland så mycket att andra känner sig attackerade eller missförstådda. Men det finns inget en Vädur tycker värre om än när saker pågår under ytan och de förväntas "känna av" eller på annat sätt veta om dessa detaljer. Väduren kan därför också uppfattas som en aning naiv och detaljvilsen, eftersom de är relativt "okomplicerade" tecken som sällan ser någon poäng med att hålla saker hemliga. Stora känslor, blödighet eller långa samtal om känslor är inget Väduren går igång på alls, utan Väduren föredrar när det händer saker och är ofta otroligt ointresserade av att sitta i timmar och prata om "livet".

Vädurar har ofta bråttom dit de ska, går ofta snabbt och har ibland, som sagt, inte det bästa detaljfokuset. Väldigt ofta drar de snarare mot en naivitet och enkelhet som förvisso kan vara väldigt charmig, där de helt enkelt glömmer att tänka i detaljer. Istället är de först med att peka ut något som skulle kunna göras, fixas, hända. När det kommer till aktiviteter, är Väduren proffs. Tidsplaner spårar dock ofta ur om Väduren får bestämma, och det händer att jag frågar Vädurar i min närhet hur någon är eller ser ut. "Snäll och glad!" svarar de glatt, eller kanske "hen har ögon, näsa, mun.. hår!". Däremot är Väduren otroligt medveten om vad de vill och vilka genvägar som är bäst för att nå sina mål. De verkar veta exakt hur de ska få saker att hända och är allmänt obekväma om de måste sitta still alltför länge. Väduren är ett fysiskt innovativt tecken, det vill säga att de ofta är först med helt nya trender och orädda för nya saker. De verkar tolka hela världen som en utmaning - vilket gör det roligt att vara bland dem. De vill mer än gärna vinna, men uppskattar också leken på vägen till målet. Modiga och vågade är ett avslöjande drag hos många Vädurar - även om en del av dem kan vara blyga, känsliga eller försiktiga på ytan. En olycklig Vädur är fast i ett långt och tråkigt samtal om känslor, och en lycklig Vädur är en Vädur som är på väg någonstans där något stort ska hända.

No items found.
×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer