Tillbaka

Solen i Vattumannen

Vattumannen är zodiakens sista lufttecken, och om lufttecken älskar att ägna sig åt reflektera och analysera tankar och idéer, så är Vattumannen kanske det tecken som är mest känslomässigt frånkopplad, om man jämför med tecknets syskontecken Vågen och Tvillingarna. Vattumannen värderar nämligen rationellt tänkande högre än känslor, social status eller liknande jordliga saker. Det här gör Vattumannen till en individualist av rang, som tenderar att se på hela livet som ett experiment med olika faktorer som spelar in som olika vätskor i provrör. Otroligt givande för diskussioner och analyser, men ibland lite off för den som vill prata känslor. Men det Vattumannen förlorar i emotionell närvaro, tar de igen i att de är otroligt tillåtande. Vattumannen beskrivs ofta som en anarkistisk rebell som älskar det nya, det oväntade, det som ingen hittills tänkt eller sagt. Andra kanske menar att Vattumannen är modig som vågar gå mot strömmen, men Vattumannen tänker inte på det så. Eftersom social status inte står vidare högt på Vattumannens önskelista, så blir Vattumannen ganska lätt gruppens lite mer udda och charmiga ventil för allt som inte får plats inom normen.

Vattumannen styrs av Uranus, som är en överraskningarnas planet. Den går att jämföra med kommunikationsplaneten Merkurius, men om Merkurius är den som samlar in redan befintlig information som styr de idérika och nyfikna Tvillingarna och Jungfrun, kan man säga att Uranus är som en högre oktav av Merkurius. Uranus styr de stora tankarna, hopp, ideologier och övergripande idéer för hela mänskligheten. Det här med att Vattumannen är ett lufttecken, och inte ett vattentecken som namnet antyder, är kopplat till detta med idéerna. Vattumannen är nämligen samhällets filosof som går ut på långa vandringar och söker efter nya idéer, som hen sedan tar med sig tillbaka till gruppen för att de ska få nytt vatten i sitt kunskapsomlopp. På samma sätt stökar Uranus till det vart planeten än befinner sig, för att i oordningen finna det nya som kan föra oss vidare. För Vattumannen är hela tiden intresserad av vart vi är på väg, hur vi som grupp rör oss framåt och vilka idéer som styr oss.

Vattumannen är zodiakens spirituella eviga källa. Här föds idéer som Vattumannen skapar åt hela världen. Vattumän är bra på att ge hopp, och ser alltid framåt. Nya idéer, nya lösningar, nya uppfinningar. Att älta gammalt är inte Vattumannens stil, och det finns nästan ingen väg som är ny nog för en Vattuman. De ogillar när andra sätter villkor, och även om de är det mest nytänkande tecknet så är de långt ifrån flexibla. En Vattuman står vid sin ideologi, och det är svårt att få dem att ändra sig. De är också väldigt toleranta gentemot världen, sällan fördomsfulla, och har ingenting emot att uppfattas som udda av andra - de har snarare stora problem med människor som försöker följa strömmen. De är förvisso ofta öppna för alla möjliga sorters läror, och även om de är övertygade om en sak kan de lätt ta till sig varför andra idéer kan vara minst lika bra, utan att ge efter och följa denna nya lära. Istället ser de en poäng i mångfald. De har ofta väldigt bra koll på läget, inte minst politiskt, och har en excentrisk sorts humor som till en början döljer sig bakom en analytiskt yta, och utan Vattumannen skulle vi ofta inte veta var vi ska leta efter nya svar när de gamla inte längre tycks gälla.

No items found.
×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer