Tillbaka

Midheaven i Lejonet

Midheaven i Lejonet imponerar på sin omgivning med målinriktad uthållighet. När de har sin plan klar för sig finns det helt enkelt ingen annan väg, och i detta kännetecknas de ofta som modiga, men kan också få höra att de har en arrogant stil som provocerar. Deras ambitiösa och högst professionella sätt att ta sig an framförallt sitt arbete, men ibland också sin sociala position, kan kännas osympatiskt för andra, men midheaven i Lejonet oroar sig inte. De har målet klart för sig. Samtidigt jobbar de hårt för att hålla en förfinad stil som inte ska skava hos andra för mycket, eftersom det är viktigt för dem att varje dag känna sig stolta över det de åstadkommit. Och de är självklart inte obrydda om vad andra tycker, tvärtom. De tycker om att utmanas och prövas, för de vet att varje gång de får träna sina inre muskler så växer deras styrka såväl som deras karisma.

För det är främst när dessa individer har både kontakt med och ser bevis på sin egen duglighet som de mår som allra bäst. Då kan de vara de generösa, skickliga organisatörer och ledare de innerst inne är, med en otrolig fingertoppskänsla för såväl detaljer som helhet. Osäkerhet gör dem å andra sidan lätt snåla, giriga och hemlighetsfulla. Självförtroendet behöver byggas upp från en inre plats, i kombination med beröm från deras omgivning, för att verkligen fungera för dem. Det är lätt för midheaven i Lejonet att spinna vidare på andras beundran, men i längden gör det att kritik skadar dem allt hårdare, och att deras stolthet får sig alltför rejäla törnar. Midheaven i Lejonet bär också på en envishet som gör att de undviker situationer där de inte gillar reglerna. De lämnar hellre ett sällskap som inte beter sig schyst, än går på en rolig fest för festens skull. Det här är samma mekanik som gör att de ibland tar saker alltför personligt, vilket kan göra det knepigt att ha en konstruktiv konflikt med dem.

De känner sig lätt förolämpade och kan därför behöva jobba på att ta vara på sin egen styrka och sitt självförtroende inifrån, för även när de får utmärkelser, beröm och högsta betyg kan de känna det som att de inte riktigt fått den cred de förtjänar. Det är ingen slump att de, även fast de avskyr konkurrens, ofta beblandar sig med mer "mäktiga" personer än dem själva, och därför riskerar att överglänsas. Men om det är någon som kan hantera en kris så är det denna midheaven. Deras stabila sätt och känsla för timing gör att andra känner sig trygga i deras händer. Det är troligen därför de ofta jobbar inom politik, med förvaltning, undervisning, i olika ledarroller eller som skådespelare. Så länge ljuset är på dem så trivs de på jobbet, och älskar att ha inflytande på andras människors liv. Och som tur är förstår de också vikten av sitt eget inflytande.

Vill du räkna ut din midheaven? Följ länken nedan!

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer