Tillbaka

Midheaven i Vågen

För att komma dit de vill behöver midheaven i Vågen hitta balans i livet. De uppskattar att få vara i tillåtande, lugna och kreativa miljöer där det är högt i tak och fullt med människor - men med begränsade mängder stress. Det är i samarbete med andra som de mår som allra, allra bäst och deras inspiration lever upp. De har en professionell aura som ingjuter tillit och respekt, och är otroliga på att charma sin omgivning. Men det är inte bara deras diplomatiska framtoning som gör att andra litar på dem, utan de är  också skickliga administratörer eftersom de inte stressar genom saker, utan noggrant granskar detaljer och det finstilta. De gör sig naturligt bra i roller inom rådgivning, juridik, design, skrivande, diplomati eller politik. Dessa individer är högst medvetna om den sociala ställning olika människor befinner sig i, och tar det i noga beaktande när de interagerar eller tar beslut i frågor. Detta hjälper dem också att tänka kring var de själva vill befinna sig i den sociala ordningen, och hur de ska ta sig dit.

Utan att pusha sig själva är de experter på att bygga broar för att kunna ta sig dit de vill, och genom sin förmåga till smidig kommunikation kan de skapa förmånliga relationer med vemsomhelst - oavsett sin egen position. Deras förmåga till samarbete vet inga gränser, eftersom de uppfattas utstråla rättvisa och öppenhet. Och man kör absolut inte över midheaven i Vågen utan vidare. De må vara mer än samarbetsvilliga, men de är samtidigt högst medvetna om vad de har rätt till och tvekar inte att påpeka brister eller orättvisor. Ofta inspirerar det dem att få hjälpa andra samtidigt som de hjälper sig själva. Alltid uppdaterade med trender, villkor och värderingar är det midheaven i Vågen som andra vänder sig till när de känner sig fast. Det är när saker inte blir som midheaven i Vågen tänkt sig som det kan bli känsligt läge, och de fastnar lätt i att fokusera på detaljer, eller den alltför stora bilden, när de behöver ändra sitt perspektiv helt och hållet för att se saker klart. Detta kan vara frustrerande för medarbetare, speciellt eftersom de har svårt för att visa sin otålighet och obeslutsamhet för andra, utan hellre låtsas att allt är bra. Då blir det extra svårt att hjälpa till.

Midheaven i Vågen vill inte ligga till last för någon, men är samtidigt beroende av andras input. Detta dilemma jobbar de ofta med hela livet för att hitta rätt balans. De kan också behöva se upp med att bli alltför influerade av andra personers åsikter, hjälpa andra så mycket att de glömmer sig själva eller att trycka undan konflikter tills andra får dem att explodera. De behöver ofta öva på att ha en egen åsikt och stå för den, och att inför andra respektera deras åsikter utan att på en gång hålla med. Det blir ibland svårt för dem att hitta en bra balans mellan jobb och privatliv, där de har svårt att hålla isär rollerna. Bara för att andra behandlar dem som att de har koll på allt, kan de ofta känna att de inte har koll på just någonting. Då behövs pauser, ventilering med nära och kära, och den viktiga respekten för att olika människor tycker olika och att det är okej. De måste inte alltid hålla med eller hjälpa alla andra.

Vill du räkna ut din midheaven? Följ länken nedan!

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer