Tillbaka

Midheaven i Vattumannen

Midheaven i Vattumannens kunskapstörst är stor och räcker livet ut, och det spelar ibland mindre roll vad de studerar och försöker lära sig mer om, så länge de får lära sig saker. Ständigt på jakt efter mer att förstå, delar de mer än gärna med sig av det de lär sig, och inkorporerar det snabbt i sitt liv, för att kunna göra kreativa val. En specialitet hos dessa individer är att ha motsatta åsikter samtidigt, och de befinner sig ofta i brytpunkten mellan progressiv och konservativa samtidigt - utan att se något problem med det. För vissa uppfattas midheaven i Vattumannen som arrogant eller kylig, då de undviker att spela sociala spel och gärna rättar andra i diskussioner. Ibland kan de till och med göra sig själva ordentliga björntjänster då någon försöker peka ut något som inte stämmer med vad de lärt sig, och genast förneka istället för att undersöka om deras egna kunskap är bristfällig.

Snabba med att omsätta idéer uppskattas midheaven i Vattumannen alltid på sin arbetsplats av andra, och deras förmåga att bedöma vilka idéer som kan fungera är osviklig. På något sätt tycks de alltid veta när det osannolika ska inträffa. Ofta kan de råda dem i sin omgivning i vilka strategier som kommer och inte kommer fungera. Deras samarbetsförmåga när det verkligen gäller är en av deras starkaste tillgångar, men i grupper är de absolut inte den som kontrollerar sina kollegor, utan lämnar istället stort utrymme till alla för att göra sina egna grejer. De ser varje medarbetare som en unik roll som de själva aldrig skulle kunna uppfylla. Flexibla, tillmötesgående och rena magiker med att hitta lösningar på svåra problem, väcker deras konstruktiva energi även andras uppfinningsrikedom - även om de själva förblir mästarna. Frustration och oro tynger dem sällan, och istället låter de intuitionen styra dem.

Det största måstet för midheaven i Vattumannen är att de behöver få frihet i sitt arbete. Så länge de känner att de har fria tyglar, möjlighet till självständighet och inte blir manipulerad av någon annan, kan de trivs på de flesta platser och i de flesta roller. Att ha en speciell nisch, en egen specialitet, är också en favorit för dem, och de uppskattar snabba belöningar på jobbet. Om de får jobba för något ideellt, till exempel mänskliga rättigheter, upplever de dessa belöningar dagligen - och älskar det. Lite oroliga för risker i arbetslivet drar de sig för att göra plötsliga förändringar, men det kan komma långsamt och smyga sig på dem utan att de själva märker det. De kan behöva bra med stöd omkring sig som vågar pusha dem för att göra förändringar när de behöver det - men inte riktigt ser det själv. Inte sällan skaffar de yrken inom sociala organisationer, ekonomi, forskning, astronomi, teknik, mode, design, konst, musik eller kommunikation. Deras förmåga att jobba med aktuella trender och bryta traditioner gör dem till tillgångar inom dessa områden.

Vill du räkna ut din midheaven? Följ länken nedan!

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer