Tillbaka

Venus i Kräftan

Venus i Kräftan söker en lojal, lugn och trygg typ av kärlek. De förstår inte riktigt kombinationen av kärlek och spel, undviker relationer som känns mer som utmaningar och uppskattar inte alltför dramatiska kärleksrelationer. De söker helt enkelt inte stimuli av sitt ego i en relation, utan är istället inriktade på att ge omsorg, trygghet, tröst och närhet. Att få ta hand om sin sötnos är ett av deras största behov, och de har en otrolig förmåga att läsa av vad andra behöver, känner och längtar efter. Många gånger kan det upplevas som om de har ett slags kärlekens sjätte sinne. Genom att ta hand om sin älskade skapar de också en stabil och trygg grund för relationen att växa på, och det är inte sällan som de i detta avseende kan bli en aning kontrollerande och bossiga, utan att egentligen pusha sin egen agenda - utan sin partners.

Ibland stänger de av att lyssna på vad du säger, utan utgår helt från det du gör och det ditt kroppsspråk visar, och tolkar på det sättet in vart ni är i förhållande till varandra. Om de upplever att en relation inte är den trygga famn som de längtar efter, blir de lätt sorgsna och uppgivna. Med hjälp av tjuriga miner och tystnad försöker de sedan meddela dig om vad de saknar eller är missnöjda med, i väntan på din uppmärksamhet. De förväntar sig en liknande tolkning tillbaka, och blir djupt sårade om du bemöter dem med alltför sakliga uttalanden eller gör rationaliseringar. Vad de längtar efter är stort och intensivt personligt engagemang. I konfrontationer har de inga problem att tala fritt om känslor. Tvärtom har de alltid mer att säga, och mer empati att visa. De är förvisso långsinta och har svårt att komma över ifall de blir sårade, och de bär på stor skräck inför att bli lämnade, eftersom det vore ett betyg på att de inte tog hand om dig bra nog.

Om de blir sårade drar de sig tillbaka och blir tystlåtna, och deras partners kommer lära känna detta tillstånd väl. Precis som en kräfta i sitt skal vägrar de komma ut och säga vad de känner, men efter ett par veckor i sitt skal kommer till slut den långa förklaringarna till varför. Gos, mys, kel och intimitet, med en stor dos nostalgi, sentimentalitet och drömmande tillsammans är viktiga förutsättningar för en relation med Venus i Kräftan. De har ofta starka relationer till sin familj, sin bakgrund och sitt hem, som de räknar med att deras partner ska värna om lika mycket som de själva. Inte för att de kommer säga det rakt ut - de går kräftgång i både kärlek och vänskap, men deras tålamod, lojalitet och oändliga förmåga att ta hand om andra är värd varje sur min.

Vill du räkna ut din Venus? Följ länken nedan!

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer