2020: En guide inför höstens stormar

September 3, 2020

Hej alla fina. Hur blev sommaren? Hur mår ni? Det är lustigt, jag har inför hösten burit på en slags oro. Som astrolog är det givet att påverkas i sin vardag av det man vet om vad som pågår däruppe, och om det är något vi vet om hösten 2020 så är det att den inte ser harmonisk ut. Varför undrar ni. Well, ni kanske minns vad jag skrev om vintern och våren 2020, hur Stenbocken fylldes på av inte bara förmörkelser, utan också hur Saturnus, Pluto, Jupiter och under en period även Mars trängdes där. Saturnus i Stenbocken är en begränsande och kall position, oron över att Pluto ska leda till omvälvande strukturförändringar under sin period från 2008-2024 i Stenbocken är sedan länge befäst, och att Jupiter, planeten som vanligtvis ger expansion, utveckling och ibland även gåvor av olika slag är försvagad, är nästan tystad och livlös, om inte bara förvirrad, i Stenbocken har varit en oroshärd i sig. Alla tre planeterna är kvar i Stenbocken just nu, och är för tillfället i retrograd. Det betyder att de återvänder till platser där de redan varit och hämmar rörelser framåt ytterligare.

I början av juni gick Mars in i Väduren. Medan Stenbocken är ett strukturerat och begränsande tecken, är Väduren zodiakens mest rastlösa och heta. Väduren brinner med en frigörande kraft, till skillnad från Lejonet som brinner jämnt och ihålligt, eller Skytten som tänder eld på det som behöver lysas upp. Den här kraften hos Väduren får den just från Mars, dess styrande planet, som alltså nu är hemma på plats i Väduren. Här har Mars en otrolig kraft, är sitt mest krigiska jag och är redo att göra allt för vinna.

Så vad är problemet? Jo, för det första tänker Mars alldeles snart, den 10 september, att stationera inför att gå retrograd. Det betyder att även Mars tänker stanna upp och stå och stampa, för att sedan backa in i det som redan varit. Det här gör att Mars blir kvar i Väduren långt mycket längre än planeten brukar, och inte kommer lämna Väduren förrän i tidiga januari 2021. Det är en lång period av att ha en uppretad Mars att hantera. För det är det andra problemet. Att Mars är otroligt uppretad. Det här kommer av det ovannämnda problemet, klustret av planeter i Stenbocken. Både Stenbocken och Mars befinner sig i kardinala, det vill säga ledande tecken, som gärna vill få bestämma och bossa. De befinner sig dessutom i samma grader av tecknen, vilket gör att de bildar direkta kvadraturer, en av astrologins mest konfliktfyllda aspekt, till varandra.

Vad innebär detta? Jo. Mars kommer vilja fighta med sin allra eldigaste energi, medan Saturnus kommer säga stopp. I just denna kraftprövning är det Saturnus som vinner, vilket innebär att all energi och allt jobb vi lägger på att få något att hända, där finns det en risk att vi blir stoppade, gång på gång. Samma sak gäller med Pluto och Jupiter, även om hur vi blir stoppade förändras en aning. Här kan det aktiveras mer frustration, uttalade konflikter och djuplodande maktkamper.

Finns det ljuspunkter under hösten? Absolut. Jag återkommer för att skriva mer om dem. Men först vill jag att ni ska förbereda er på att vi kommer behöva leva med denna spänning ett bra tag framöver, och försöka identifiera vad den kan handla om för er. Om du har bra koll på din chart kan du leta efter planeter i kardinala tecken i de sena graderna i din egen chart för att få ett hum om vad som väntar. Du kan också tänka tillbaka till måndagen 24 augusti och vad som pågick kring det datumet. Det kan ge en viktig fingervisning.

Här kommer övriga datum då dessa kvadraturer äger rum och saker kan bli  tunga, speciellt de som involverar Saturnus:

29 september: Mars (retrograd) i kvadratur till Saturnus

9 oktober: Mars (retrograd) i kvadratur till Pluto

19 oktober: Mars (retrograd) i kvadratur till Jupiter

23 december: Mars i kvadratur till Pluto

13 januari: Mars i kvadratur till Saturnus, men den här gången har de båda bytt tecken, så Mars befinner sig i Oxen och Saturnus i Vattumannen.

23 januari: Mars i kvadratur till Jupiter, men den här gången har de båda bytt tecken, så Mars befinner sig i Oxen och Jupiter i Vattumannen.

Jag ville skriva några korta ord om vad dessa krockar kommer betyda för er, men eftersom varje kris ger möjlighet till förändring har jag också lagt till vad ni kan fokusera på för att se ljuset i tunneln. Jag rekommenderar att ni läser detta utifrån er ascendent, men det går såklart även bra att läsa er sol, speciellt om ni har en dag chart, eller måne om ni har en natt chart.

Väduren: Personliga begränsningar. Problem på jobbet, med chefer och med auktoriteter. Det egna jag:et kämpar lönlöst eller hamnar i konflikter. En tid för att öva på att vara stark i ensamhet, i att göra det som är viktigt för dig, att stå emot orättvisor på arbetsplatser.

Oxen: Överbelastning mentalt och för mycket ensamtid. Svårt att finna inspiration, längtan ut och problem i skola eller med internationella kontakter. En tid för att ta itu med inre ilska, att möta den och använda den för att skapa något gott i världen utanför. Vad kan du göra för andra som känner som dig?

Tvillingarna: Konflikter med vänner och en känsla av att bli dränerad av andra. Sociala sammanhang kostar mer än de ger, besvikelser kring vänskap. Oupplösta skulder hos vänner och brist på energi. En tid för att öva på att säga nej till de som tar utan att fråga, och att finna de som behöver och är villiga att ge tillbaka.

Kräftan: Aggressiv stämning på jobbet och brist på förståelse hos en partner eller nära person. Bilder och drömmar inför framtiden som en partner inte delar. En tid för att lära känna andras hela jag, och acceptera smärtan kring era olikheter. Säga ifrån där det behövs.

Lejonet: Visioner som visar sig omöjliga att genomföra, evigt jobb som leder ingenstans, en känsla av att tappa kontrollen, springa i ett hamsterhjul, inte komma någonstans. Stress som sätter sig i kroppen. Behov av rehab eller mängder av vila. En tid för att låta egot vila och fokusera på eftersatta behov. Var har du tappat inspiration och kunskap?

Jungfrun: Skulder, skatter, ekonomiska snårigheter eller djupa besvikelser. Projekt som inte blir av, drömmar som får mothugg, romantiska motgångar som gör att livet tappar färg. En tid för att betala det som betalas måste, och smida nya planer för att revolutionera vad det kostat dig. Det måste finnas andra vägar för att njuta, utan samma höga prislapp.

Vågen: En relation som blir allt svårare att finna harmoni i, en familje/boende-situation som kräver ständiga omstruktureringar. En tid för att omvärdera familj, privatliv och solidariskt ansvar för andra. Undersöka empati, förmåga till att lyssna och göra skillnad på egna och andras upplevelser.

Skorpionen: För mycket att göra och omöjligheter att inte göra allt. Allt måste göras. En tid för att fundera på om du måste göra allt. Se över framförallt hälsa, hur din kropp faktiskt mår, och varför de små projekten i vardagen får skymma sikten för större mål.

Skytten: För mycket vilja och för lite medel. Saker du vill ha men inte har råd med. Människor du vill ha som du inte får tag i. Personer du älskar som gör dig helt utmattad. Du har lågt på olika typer av konton, om inte ekonomiska så emotionella. En tid för att begränsa hur mycket du ger till andra.

Stenbocken: Familjefrågor som inte låter dig vara. Familjen behöver dig, irriterar dig, ifrågasätter dig. Svårigheter i ditt boende. För många människor, människor som inte sköter sig, behov av ett nytt boende, påfrestande boendesituation. En tid för att omvärdera vad ett hem är, för dig och för andra. Omvärdera vad familj är, för dig och för andra.

Vattumannen: För många möjliga saker samtidigt, utan andra att göra dem med. Eller för många som vill göra allt. Ensamhet och isolering, brist på ork eller möjlighet att göra allt det som skulle, borde, kunde göras. En tid för att reflektera över ditt faktiska behov av andra människor i ditt liv, hur din vardag skulle behöva se ut för att du skulle må som allra bäst.

Fiskarna: Allt är dyrt. Allt är för dyrt. Det kostar för mycket, både energi och pengar. Längtan efter att kunna vara med vänner som vanligt, göra allt det ni planerat eller brukar göra. Irritation över snålhet eller ovilja från andra. En tid för att fundera över vad ekonomi är och innebär för dig. Vad vänskap borde ge. Vad du vill ge andra, vad du hoppas andra ska ge dig.

Med denna guide hoppas jag ni kan förbereda er inför höstens turbulenta tid. Som sagt, det finns även ljuspunkter, och jag återkommer självklart kring dem. Ta hand om er och glöm inte att det går att kommentera och ställa frågor om ni har sådana.

Fler inlägg på bloggen

Eller se
arkivet

Kommentera inlägget

×
Hej! Undrar du hur astrologi funkar egentligen? Läs mer här!