Tillbaka

Lejonet som ex

Överlag: När Lejonet lämnar en relation så är det för gott. Ett sårat Lejon undviker helst sitt ex, och kan ha en väldigt frostig attityd till hen om de råkar på varandra ute på stan eller på en fest. Dramat ligger strax under ytan, men Lejonet är bra på att spela cool och drar inte upp något om de inte har anledning. Ett Lejon som har sårat är å andra sidan ytterst storsint och kärleksfull, utan att bli problematiskt "på". Hen vill gärna att ni två ska betrakta varandra som bästisar på ett slags passivt men rofyllt plan. Det är oerhört viktigt för Lejonet att du inte tappar den bild av dem som den där ideala partnern, och även om de inte vill att spänningen mellan er ska ligga kvar som en destruktiv kraft, så vill de mer än gärna att du ska betrakta dem som otroligt goda personer. Att fortfarande uppfattas som beundransvärda personer inför sitt ex och hela hens sociala nätverk är otroligt viktigt för Lejonet, och de undviker alla smutsiga metoder så gott de kan. Men ett sårat Lejon glömmer inte, och kan komma med kommentarer och gliringar som får hjärtan att frysa till is. Och om ni två vet att ni kommer springa på varandra på en fest, kan du räkna med att ditt Lejon kommer vara på sitt allra snyggaste och charmigaste humör - allt i demonstrationssyfte.

Vanligast problematik: Det är egentligen ganska svårt att hitta någon problematik i ett uppbrott med ett Lejon, då de är väldigt bra på att uttrycka vad de hoppas på, vill och förväntar sig. Problemen dyker upp när de uppfattar sig ouppskattade eller ignorerade, och då är det deras sårade stolthet som blåses upp till enorma proportioner. Vad ger dig rätt att säga nej till en sådan som dem? Det här kan göra Lejonet så perplex att de liksom bara vänder om och låter bli att tänka på den frågan för all framtid, vilket kan skapa en emotionell glugg där lite sorg eller känslighet skulle kunna vara på sin plats. Om de visar känslor, vill de helst vara den som är förstående eller att ni ska sörja på ett vackert sätt under lika villkor.

On-off potential: Relativt låg, såvida ni inte egentligen skulle kunna ha en bra relation men inte hittar rätt tid och plats. En långdistansrelation kan pågå långt över bäst-före datum, och träffas ni först när den ena har en partner kan saker dras ut länge.

Så blir du av med hen: Ett efterhängset Lejon ignoreras bort då de inte står ut med att bli just ignorerade, och vägrar skada sin egen stolthet med för många pinsamma handlingar. De efterhängsna Lejonen är dock få. Ett Lejon som tror att hen har fri tillgång till dig tystas lättast med att se dig i sällskap med någon annan, gärna med ett gigantiskt leende.

Läs gärna ex-astron även utifrån Venus-tecken! Läs mer om detta nedan.

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer