Tillbaka

Solen i Tvillingarna

Är en Tvilling egentligen två personer, med två sidor, eller är det en person som upplevs som två? Well, med tanke på Tvillingarnas rastlöshet och nyfikenhet är det inte svårt att tänka sig att en Tvilling kan kännas som en hel arsenal av personer. Tvillingarna har två intellektuellt intensiva tendenser samtidigt, nämligen dels att de är lufttecken och därmed idébaserade och tänkande, och dels att de är föränderliga tecken, det vill säga är beredda på, och söker efter, ständig förändring. Tvillingarna styrs av kommunikationsplaneten Merkurius som är den planet som rör sig snabbast runt solen, nästan som en satellit, och som sägs styra all sorts kommunikation och teknik. Det här betyder att Tvillingarnas största motor är just kommunikation, vilket kan slå åt lite olika håll. Förutom att de ofta är förträffliga på att berätta historier och förmedla information, så kan de också uppfattas som ytliga, uppmärksamhetsberoende och skvallriga. Det här har till stor del att göra med just det här behovet av ständig intellektuell rörelse, men också av att Tvillingarna är beroende av att veta varför saker är som de är, hur de blev så och vad som kommer kunna hända. De vill helt enkelt vara så mycket i nu:et de bara kan, och är alltid redo att vända kappan efter vinden - på gott och ont.

Det är alltså lätt för en Tvilling att hoppa runt från område till område med lika stor entusiasm. Det går alltid fort i Tvillingarnas sinne, och här påminner de verkligen om Merkurius som ju snurrar snabbare än alla andra planeter, och därför ständigt skapar sig en helhetssyn av universum - till skillnad från till exempel Neptunus som tar 14 år på sig att bara röra sig genom ett tecken. Tvillingarna är nästan zodiakens motsvarighet till Twitter. Korta meddelanden från hela jorden där saker sällan går på djupet utan snarare kommenterar det, och nästan alltid roar. Men Tvillingarna är såklart inte bara glada entusiaster som tycker allt nytt är kul, utan det kräv också en del av Tvillingens omgivning för att dessa individer ska känna sig bekväma. De nästintill kräver ett utbyte av idéer och kunskap med andra för att deras intresse verkligen ska fästa. Både samlande och uttryckande av information och kunskap är alltså lika viktigt, och Tvillingen kan bli nästan hög på bra samtal och dialog när detta sker. För att vinna över en Tvilling är det alltså otroligt viktigt att hålla diskussioner igång. De är ofta sociala proffs, de har sällan problem med att mingla och andra uppfattar dem ofta som både pratglada och klyftiga samtidigt.

Att Tvillingarna är ett intelligent tecken är ofta det som glöms bort mest i och med att de kan uppfattas som ytliga och som att de mest verkar ägna sig åt skvaller, eller att byta åsikt, stil och planer mest hela tiden. Andra, mer jordnära tecken, kan uppfatta det som att Tvillingen inte bryr sig om saker och ting. Men visst gör Tvillingen det - bara det att det helt enkelt går väldigt snabbt för Tvillingen att ta in, tolka och skaffa sig en tydlig bild av situationer. Tvillingen processar ständigt information och ibland undrar man om man skulle kunna trycka sitt öra mot Tvillingens hjärna och höra ett surrande ljud som hos en hårddisk som stått på länge. Däremot kan det vara dumt att berätta allt för många hemligheter för en Tvilling. I all denna rastlöshet finns helt klart en hel del brist på detaljkänsla och Tvillingarna känner sig ofta splittrade, har inte den bästa kollen på vad konceptet hemlighet egentligen innebär, och är ofta charmigt men ändock slarviga. Trots att de är bra på att känna av sin omgivning och anpassa sig till nya situationer, har de också svårare att släppa andra nära och vara mer intima. Deras tendens att se världen objektivt, samtidigt som de är sociala proffs, gör dem ibland till riktiga gåtor - en annan anledning till att de ses som individer med två sidor. Men framför allt älskar Tvillingarna att skratta och att vara nära en Tvilling är sällan, nästan aldrig, tråkigt. De är öppna för alla idéer, människor och filosofier - och dömer sällan andra. Istället vill de bara veta och förstå mer, mer och mer.

Relaterade artiklar
No items found.
×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer