Tillbaka

Skorpionen & Vågen

Hm, inte det mest självklara paret, men helt givet finns det en attraktion här. Du, kära Skorpion, lockas ofta av det intellektuella och sociala hos Vågen, ofta för att du själv är mer emotionell och med drag av ensamvarg. Din Våg framstår som en rättvisans budbärare och kan hjälpa dig se saker på sätt du aldrig hade tänkt och du attraheras av hens finputsade intelligens. Men i längden? Din Våg behöver stor social tillfredsställelse och har samtidigt svårt att bestämma sig. Om hens problem var av mer känslomässig karaktär kanske du skulle förstå din Våg lättare, men det går dig på nerverna när mer logistiska och praktiska problem ska ältas och malas.

Ett annat problem som kan uppstå är att när du blir tyst, vilket du verkligen behöver få vara ibland, blir din Våg som besatt av att dra ur dig vad som pågår. Här är ni två helt olika naturer, där Vågen behöver få lufta varje tanke, medan du behöver få smälta varje känsla. Det räcker väl med att du sagt att du är ledsen - måste du dessutom förklara exakt varför och hur du planerar att hantera det för att ta dig vidare? Din Våg vill veta - men du har inget att säga. Vågen vill ha rättvisa, förnuftiga beslut och massvis av social input. Det är inte ovanligt att en Våg delar med sig av sina bekymmer med en stor skara människor utan att känna sig konstig av det - det är hens sätt att bearbeta saker. Vågar lär sig genom andra människor.

Du däremot, kära Skorpion, delar inte alls detta behov. För dig är det viktigt att ha kontroll och det kan bli svårt för dig att veta att kontrollen över er relation delas med denna sociala fjäril. Din Våg respekterar dig, men har lättare att när hen känner sig sviken söka tröst hos andra, något du inte alltid är helt bekväm med. Och vad säger hen egentligen om dig till alla dessa andra? Så - inte en helt självklar match. Men - attraktionen finns där, Vågen lockas av din djupa sida och vill veta mer om dig. Om du kan öppna dig lite och lita på din Våg, och om hen kan låta dig hållas i din tysthet då och då kan ni hjälpa varandra och lära er massor av varandra.

Nyfiken på hur denna relation ser ut från andra sidan? Följ länken nedan!

Relaterade artiklar
×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer