Tillbaka

Månen i Fiskarna

Månen står för emotionell rörelse, ömhet och känslomässig trygghet. För mer information om hur astrologi fungerar - läs mer här!

Man kan lätt känna att Fisk-månen är frånvarande, distanserad och befinner sig, tja, kanske på en annan planet. Men det de saknar i att praktiskt orientera sig i vardagen, tar de mer än igen i fantasi och intuition. Deras empatiska förmåga slår alla andras, och oavsett vem de träffar eller pratar med kan de lätt sätta sig in i andras situationer, känna deras smärta och verkar i princip veta exakt vad andra går igenom. Vissa skulle hävda att detta är för att Fisk-månen troligen har levt flera liv, eller åtminstone verkar ha gjort det. Deras medkänsla och kärlek till omvärlden tycks  gränslös, men samtidigt blir det svårt för dessa individer att sätta just gränser för sig själv. De förlorar sig lätt i andras svårigheter, lidande och problem, och glömmer bort sig själva. Med känselspröt åt alla håll fångar de upp andras humör och nyanser i beteenden såväl som kroppsspråk. Efter umgänge i grupp kan man alltid fråga dem vilka som var ledsna, glada, besvikna, vilka som går igenom vad och hur de mår.

Men det är inte säkert att de kommer svara, för Fisk-månen är inte intresserad av att prata om andra på det sättet, utan att prata om en annan människa är att ta kontakt med dess själ, och därför en ganska stor sak. Det här hindrar dem inte från att göra det, men ofta mår de ganska dåligt om de känner sig minsta skvallriga, eftersom de anser att de ser bandet mellan sig själva och andra som i princip heligt. Att berätta hemligheter för dem är tryggt, och de skulle hellre dö än att visa upp sms från någon som betyder mycket för dem för någon annan. Fisk-månen är också en ovanlig komiker med en gullig och härlig humor som ofta drar åt det enkla och fantasifulla. Fnittriga, varma och lätta att komma nära får de andra att slappna av i deras sällskap, och kan väcka en enorm känsla av trygghet. Eftersom de ständigt befinner sig i en flytande dagdröm, och knappt gör skillnad på verklighet och fantasi, kan de lätt glömma av praktiska saker som tider att passa eller var de är på väg, om de inte lär sig tidigt att hålla koll på sin egen tankspriddhet. Missförstånd uppstår lätt för Fisk-månen, speciellt när andra inte kan acceptera dessa "brister".

Det är dock otroligt viktigt för Fisk-månen att få drömma och flyta undan i tanken, och de använder ofta fantasier som en parallell verklighet där de lever ett annat liv. För den vanliga världen känns lätt som för mycket för dessa filterlösa, kreativa själar som suger upp allt omkring sig. Det här kan dra ned dem en aning, men så länge de får tid att vara för sig själva hinner de ikapp igen. Deras udda sätt att få saker gjorda på förvirrar ofta, men deras fina och mjuka sidor charmar också omgivningen. Högst emotionella har de lätt till både tårar och skratt. Andra kan lätt utnyttja Fisk-månens godtrohet, dra rövar-historier för att få deras sympati och uppmärksamhet, men tack vare sin starka intuition håller dessa manipulativa relationer inte länge. Fisk-månen har en benägenhet att ge och ge i relationer, och har inga stora behov av att få tillbaka. Symboliska gåvor och nostalgiska minnen är egentligen de "saker" som de uppskattar som mest.

Sexuellt är dessa individer öppna, komplexa och omöjliga att förutsäga. Sex och kärlek hänger ofta intensivt ihop för dem, och för att verkligen kunna uttrycka sig fysiskt behöver de emotionell trygghet och pålitlighet. En blyghet kommer lätt över dem annars, speciellt om relationen inte känns rätt. Ibland uppfattas de som svaga, kameleontaktiga och lite väl ombytliga, men sanningen är att de är komplexa själar som kan spegla sig i nästan allt och alla. De bär med sig lite av varje annat tecken inom sig, och ser sig själva i andra. De är öppna och komplexa även i sin personlighet, och har ofta ett stort behov av att uttrycka detta. När de går genom livet suger de upp nästan allting omkring sig och bär det med sig. I ensamhet bearbetar de sedan allt detta kreativt, ofta genom skrivande, konst, musik, poesi, foto eller liknande. Fisk-månen bär på starka övertygelser, tar känslor på allvar och bär på hopp och tro. När saker känns tuffa och emotionellt utmattande, uppskattar vi att deras kärlek finns i vår omvärld, även om vi inte har direkt tillgång till den. Fisk-månens starka närvaro och kärlek känner vi av på flera mils avstånd.

Vill du räkna ut ditt måntecken? Följ länken nedan!

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer