Tillbaka

Månen i Jungfrun

Månen står för emotionell rörelse, ömhet och känslomässig trygghet. För mer information om hur astrologi fungerar - läs mer här!

Den kritiska Jungfru-månen finner sin trygghet i de små sakerna i livet. Att de har koll på detaljerna i vardagen är avgörande för att de ska känna av ett inre lugn hos dessa, och de känner en speciell sorts tillfredsställelse i att göra "tråkiga" saker som att betala räkningar, springa ärenden och tja, diska. Det gör dem faktiskt nästintill lyckliga att få ordna med vardagsdetaljerna. Lika starkt som de brinner för att ordna i sina egna liv, älskar de också att hjälpa andra. Men det är inte alltid lättare att ordna med någon annans liv än sitt eget, så Jungfru-månen får se upp då de har en tendens att sätta andras behov föra sina egna. Om de själva har pengar och någon i deras närhet är pank, är deras instinktiva impuls att genast dela med sig. Om någon behöver hjälp är Jungfru-månen helt enkelt den första som ställer upp, vilket kan försätta dem i stressiga situationer. Beroende på deras övriga chart så kan Jungfru-månen ha ett lågt självförtroende och välja ett "enkelt och vanligt" liv framför ett utmanande och vågat.

De uppskattar när saker är enkla, tycker om att ha det bekvämt och bryr sig inte om saker som uppmärksamhet och berömmelse. Istället har de lätt att oroa sig för i princip allt, och blir lätt stressade om de har för mycket att tänka på. Jungfru-månen föredrar att ha en rutin. De har också ett stort behov av att ha något de kan kalla "sitt eget" - att leva ur en resväska är inte deras favorit. De behöver mycket space, och har stort behov av att få vara ifred. Om deras rutiner och planer ruckas kan de lätt bli lite stingsliga, rastlösa och nervösa. Ofta ser de inte skogen för alla träd när saker blir stressiga och djupdyker istället i egna analyser. Jungfru-månen visar omtanke och kärlek på små och praktiska sätt. En liten kom-ihåg-lapp på dörren, köper toalettpapper när de märker att ditt nästan är slut eller viker ihop din tvätt. De är inte direkt personer som gör stora romantiska gester, utan istället är de relativt blyga när de börjar få känslor för någon. Det tar ett tag innan de värms upp i en relation, och de kan vara blyga när det kommer till sex. Men så fort man kommit dem nära börjar de visa allt mer känsliga sidor av sig själva, och när deras djupa medvetenhet om sin egen kropp slutar göra dem oroliga, är de otroligt givmilda.

Sexualitet är trots allt ett starkt område hos Jungfru-månen, även hos om de säger att sex inte intresserar dem, vilket är ganska vanligt hos denna position. Snarare är det att det tar ett tag för dem att krypa ut ur sitt skal som är grejen, och därför är sex ett laddat område, vilket gör att de kan utvecklas åt oväntade och spännande håll när de väl kommit dit. De är pålitliga och ärliga och därför vänder sig många till dem för att få hjälp, deras praktiska läggning gör dem helt enkelt till proffs på rådgivning, men lite sämre på att bara vila i att visa empati. De är djupt skeptiska i sin läggning och kan inte låta bli att kritisera, se problem och ibland vara rent negativa. De har ett behov av att peta hål i andra personers bubblor, och speciellt för drömmare kan de ibland bli riktigt irriterande i sitt praktiska och analytiska tänkande. De är också djupt nyfikna, och vissa är ökända för sin förkärlek till skvaller. De är alltid nyfikna på andras problematik, men kan samtidigt vara en aning kyliga när de ger råd. Men så länge deras värld är stressfri och de får följa sin rutin är deras humör ofta på topp, och deras analytiska skills oslagbara.

Vill du räkna ut ditt måntecken? Följ länken nedan!

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer