Tillbaka

Månen i Kräftan

Månen står för emotionell rörelse, ömhet och känslomässig trygghet. För mer information om hur astrologi fungerar - läs mer här!

Det här är den mest intensiva mån-positionen man kan ha. Eftersom Kräftan styrs av månen är månen i den här positionen så stark att det inte undgår någon. Kräft-månen är otrolig intuitiv, känner av stämningar och känslor hos andra inom loppet av sekunder och bär med sig minnet av känslor i flera år. De har svårt att släppa saker och låta tiden gå, utan håller fast vid minnen, känslor och symboler längre än alla andra. Samma sak gäller för människor i deras liv och hem. För dessa individer kan det vara svårt att ta att deras föräldrar säljer barndomshemmet eller ens en gammal soffa, och förändring är något av en fiende livet igenom. Kräft-månen söker trygghet och säkerhet i livet, och letar ständigt efter lugn och ro. De har ett intensivt drömliv och kan ofta dagdrömma sig bort och zona ut helt i långa samtal eller mitt i en aktivitet.

Deras misstänksamhet mot förändring gör att de kräver en hel del omtänksamhet från sin omgivning. Som den hängivna, djupa, omtänksamma sparare hen är, så är det garanterat Kräft-månen som har kvar gamla skolkataloger, dagböcker, kanske till och med en födelsedagspresent från sina allra tidigast år. Konflikter tar hårt på dem, och konfrontation är inte direkt något som faller dem naturligt. De har istället en tendens att älta, minnas och grunna på saker länge, och har lätt för att känna sig som att de tas för givet. Kräft-månen tar långa omvägar för att försöka göra andra uppmärksamma på deras känslor. En present kan betyda "du borde tänka på det där som hände för en månad sedan och att det kanske sårade mig" och ett lustigt svar på ett sms kan vara deras sätt att uttrycka ilska. Kräft-månen hamnar ofta i en passivt aggressiv offer-roll där de, om de är väldigt osäkra, hellre försöker manipulera sin omgivning än reda ut situationer. Med svårigheter för att sedan strukturera sina känslor kan de agera ganska irrationellt och en aning gränslöst.

När man känner en Kräft-måne väl vet en exakt hur detta tar sig i uttryck, och även om man inte ser vad som pågår till en början, lär man sig snart att känna igen tecknen på att något är på gång. Deras omtänksamhet och behov av intimitet är något av det mest attraktiva dragen hos dessa måntecken. De vet exakt vad andra omkring dem behöver, och detta använder de också som ett manipulativt inslag i relationer. Inte för att de vill illa - de vill alltid väl - men för att de kan. Trots sin lynniga och känsliga läggning är mån-Kräftan otroligt rolig, har de en väldigt unik humor som ofta överraskar andra. Varma, fina och omhändertagande som de är, är de experter på att prata känslor, visa empati och ge andra en känsla av skydd. Otroligt pålitliga håller deras vänskaper livet ut, och trots deras oförutsägbara humörsvängningar sviker de aldrig.

Vill du räkna ut ditt måntecken? Följ länken nedan!

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer