Tillbaka

Månen i Lejonet

Månen står för emotionell rörelse, ömhet och känslomässig trygghet. För mer information om hur astrologi fungerar - läs mer här!

Månen i Lejonet är inte, som man kan tro, alltid en utåtriktad person, speciellt inte om de har solen i ett vatten- eller jordtecken. De tycker förvisso om att vara i centrum, men bara när de känner sig hemma i sällskapet. Familjer och vänner känner väl till alla deras känslor och nycker, och att de älskar att underhålla. Att vara det komiska inslaget i en grupp är nämligen något som Lejon-månen njuter av, och gärna på sin egen bekostnad. De har också ett starkt behov av att organisera, ordna och nästan kontrollera vad som pågår runt dem, speciellt bland dem de tycker om. Om de inte har full koll på vad andra känner och tänker börjar de instinktivt fråga, peta runt och försöka ta reda på vad som är på gång.

De känner ofta ett starkt behov av att nästan övervaka sin omgivning, och om de uppmärksammar minsta lilla problem genast ställa saker till rätta, och det här vill de gärna bli bekräftade för. Med en mix av lathet och bossighet är det här en kreativ position. Lejon-månen vill underhålla och skapa, gärna för att andra ska kunna få ut något av vad de gör. De bryr sig mycket om sin omvärld, sätter stort värde i att behandla andra rättvist, och granskar sig själv mycket hårdare än andra. Självkritiken balanserar de med sin komiska sida och genom att hela tiden vädra sina känslor med andra. Deras största problem kan vara en stark känsla av stolthet som kan hämma dem en aning. De behöver en enorm mängd kärlek och omsorg av sin omgivning för att må bra, och känna sig intakta, och om stoltheten blir sårad blir de lätt dramatiska och låter den som sårat dem veta det.

De tycks nästan njuta lite av att få visa sig sårade, fantiserar lätt om "den perfekta hämnden" och tenderar att bära på en del skadeglädje. Det här är inget de visar, utan endast de som verkligen känner en Lejon-måne känner till dessa sidor. Ofta tar de ut svängarna allra mest på hemmascen. Men som alla eldmånar skakar de lätt av sig konflikter, och även om de inte gärna ger sig om de hamnar i bråk så vill de hellre lösa saker diplomatiskt än att ha "rätt". Lejon-månen är populära, sociala personer som imponerar på andra med sin integritet och sin starka känsla för rättvisa. Trots att de ibland tvivlar på sina egna förmågor, räcker det med minimalt stöd och omsorg för att få dem att må bättre än bäst igen, och fortsätta mot sitt mål att hjälpa andra må lika bra, eller åtminstone få sig ett gott skratt.

Vill du räkna ut ditt måntecken? Följ länken nedan!

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer