Tillbaka

Månen i Oxen

Månen står för emotionell rörelse, ömhet och känslomässig trygghet. För mer information om hur astrologi fungerar - läs mer här!

Den lugna och romantiskt lagda Ox-månen har en lustig egenskap. Om man klickar med denna individ, så känns de genast som hemma. De har ett lugn och en stabilitet kring sig som helt enkelt känns som att komma hem. Deras mjuka sätt, harmoniska och praktiska läggning vaggar ofta in personerna runt dem i ett skönt lugn. Det känns som att det råder total ordning i deras känsloliv. Om det är någon man vill dricka ett gott glas rött med efter en stressig och känslomässigt påfrestande vecka, är det månen i Oxen. Deras närhet till känslor, stabilitet och starka övertygelser fungerar som en sorts livets krockkudde. De överraskar sällan, utan håller en jämn takt i både känslor, idéer och tankar. I Ox-månens hem är man sällan obekväm, mjuka kuddar, vackra filtar, omtänksam belysning och allmänt mys sätter stämningen. De omger sig med vackra ting och man kan lätt få känslan av att man måste fråga innan man får ta i något som är deras.

Dessa måntecken lever och känner genom sina sinnen snarare än sina idéer, eller låter känslorna de har fylla deras sinnen. De lyssnar, luktar, tar på och smakar innan de känner efter, och det kan ibland göra det lite svårt för dem att faktiskt berätta hur de mår. De behöver veta vad de har omkring sig, och känna sig bekväma med allt från dofter till smaker för att kunna släppa fram allt annat. Men i och med att de har en stark grundstruktur som de byggt sitt liv på, så är de å andra sidan sällan villiga att ändra sina sätt, och när Ox-månen är på dåligt humör eller blir utmanad på ett sätt de inte trivs med, så tar det stopp. Att försöka prata ut om något med en Ox-måne som är trött eller hungrig är ett stort no-no. Att pressa en Ox-måne till att få något gjort är en annan stor no-no. Ox-månen bestämmer själv, tar sin tid och lyssnar ogärna på idéer som hen själv inte redan bestämt sig för. Deras stabilitet kan därför bli en aning frustrerande för personer omkring dem som är mer spontana. behöver ständig uppdatering eller som inte förstår deras behov av att rent fysiskt landa innan de kan prata ut. Här kan de istället bli frontalkrock där Ox-månen helt enkelt stänger av, stänger ned eller går iväg.

Eftersom de tenderar att upprepa sina beteenden och gör stort motstånd till förändring kan det bli svårt för dem att ta hänsyn till andras behov. En aning konservativa i sin läggning håller de hellre fast det de tror på än chansar på något nytt. Men lika omöjliga som de kan vara att ha att göra med på en dålig dag, lika härliga är de på en bra dag. Sentimentala och varma är de stora romantiker med känslor som går nästan hela vägen ner i marken de står på. De fungerar lite som emotionella dörrvakter, värnar om sig själva och släpper inte gärna in någon som inte visat att de menar allvar. Att skydda sina känslor är viktigt för Ox-månen, och därför avvaktar de hellre än agerar, eller håller en diplomatisk hållning. Å andra sidan är det inte lätt att bli besviken på en Ox-måne, som hellre skulle offra en hand än upplevas som illojal. Trots att de utifrån kan uppfattas som ganska enkla individer med ett inrutat emotionellt beteende så finns det mycket under ytan här, ett driv och en lojalitet till de sina, som är beundransvärt.

Vill du räkna ut ditt måntecken? Följ länken nedan!

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer