Tillbaka

Månen i Skorpionen

Månen står för emotionell rörelse, ömhet och känslomässig trygghet. För mer information om hur astrologi fungerar - läs mer här!

Högst upp på Skorpion-månens önskelista står känslomässig trygghet. Dessa personer är inte så imponerade av materiella ting, utan utvärderar alltid andra utifrån hur pålitliga, omtänksamma och lojala de kan tänkas vara. Stöpta i alla möjliga former och med olika soltecken, så finns det något som inte går att missa och som är direkt igenkännbart hos Skorpion-månen. Deras intensitet och distinkta grävande i känslor avslöjar dem ofta. Inte sällan känns det som att man pratar med någon som ser rakt igenom en när man umgås med en Skorpion-måne, som verkar veta allt om vad man känner och vilka yttre fasader man visar upp för omvärlden. Vissa finner detta obehagligt och skrämmande, medan andra älskar och dras till det. En annan gemensam sak för alla med denna månposition är deras kärlek för dramatik. De "älskar" när livet är omstörtande och omskakande och drar sig inte för att kasta sig huvudstupa in i sina, och andras, känslor. Om de har en mer blyg natur i sin övriga chart, så får de utlopp för dessa sidor i till exempel filmer, böcker och musik. Det här kan verka skrämmande för andra, men anledningen är enkel. Skorpion-månen har ett behov av ständig förändring och transformation, och när starka känslor dyker upp ser de genast en öppning för att omvandla dessa och inom dem hitta nya öppningar eller dimensioner i livet.

Deras behov av dramatik gör dock inte att de söker sig till äventyr, utan snarare att de hittar drama där de befinner sig och kan göra något vardagligt till ren poesi. Skorpion-månen testar hela tiden sin egen styrka, ofta rent fysiskt, men framförallt hos sina egna känslor. När de är kära vill de göra sitt yttersta för att uttrycka sin kärlek, och är de ledsna ger de sig inte förrän de gråtit ut sista droppen. Ju yngre de är, desto mer dramatiska utåt, men med åldern kommer oftast en mognad, en självkännedom och acceptans hos dem som gör att de mer utåtagerande beteenden lägger sig, och att de mer på ett inre plan fortsätter sin evigt pågående emotionella utveckling. När Skorpion-månen gör något, gör de det fullt ut. Det är allt eller inget som gäller. Eftersom de är rädda för svek, och ofta har som sin absoluta mardröm att bli besvikna, så söker de ständigt bevis på omtanke och kärlek från sin omgivning. Ja, de testar inte bara sig själva, utan även andra. Det är inte alltid som Skorpion-månen är medveten om hur hen testar sin omgivning, och kan därför upplevas som omöjlig och egoistisk.

Deras intuition spelar dem egentligen ett spratt, för varje tveksamhet inför en annan person får dem att peta lite extra i vad som skulle kunna vara fel. När de väl fått sitt bevis på att någon menar allvar, så glömmer de det å andra sidan aldrig. En mer skyddande partner än en Skorpion-måne får man leta efter. Starka, oförklarligt medvetna om allt som pågår runt dem, orädda och ärliga, är det svårt att chockera en Skorpion-måne. Deras skarpa sinne och förståelse för hur andra fungerar gör dem också till intressanta vänner, och deras otroliga förmåga till intimitet och ärlighet gör dem till eftertraktade partners. Många dras också till dem för att testa sin egen emotionella styrka, och för att få hjälp att förändra känslor eller beteenden med hjälp av deras intuition och förmåga till att hitta det dolda. Denna mystiska måne är zodiakens psykolog, och emotionella vapendragare.

Vill du räkna ut ditt måntecken? Följ länken nedan!

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer