Tillbaka

Månen i Skytten

Månen står för emotionell rörelse, ömhet och känslomässig trygghet. För mer information om hur astrologi fungerar - läs mer här!

Det värsta Skytt-månen vet är att vara tvungen att gå runt sysslolös, och de hittar nästan på vadsomhelst bara för att känna att de gör något. Dessa måntecken söker efter frihet och äventyr samtidigt, och är därför svåra att hålla fast i. När man först möter en Skytt-måne slås man ofta av deras enorma energi, att de verkar totalt outtröttliga. Det är sant, till en viss gräns. För när de har fått nog av något går det väldigt snabbt, och de lämnar på en gång det som känns tråkigt. En klassiker är till exempel när dessa individer ringer för att få råd kring något, och efter tre minuters intensivt samtal plötsligt säger "ja, bra, men jag måste gå nu" och lägger på som om samtalet varit tre timmar långt och du som ringde. Snabbt intresserade och lätt uttråkade. De menar aldrig illa, men har helt enkelt en ganska osentimental läggning vad gäller sociala regler och normer, kanske för att sådana gör dem nervösa och att de känner sig fastlåsta.

Skytt-månen har nämligen ett stort behov av att kunna röra på sig, inte minst av att resa. Att träffa nya människor, se nya platser och känna att de är en del av den större världen är behov lika naturliga som vatten och luft för dem. Öppna ytor är en annan förkärlek de har, inte minst i sitt hem. Rymliga, ljusa miljöer, torg och vidder tilltalar dem. Tack vare sitt behov av att hela tiden göra saker och se nya platser är Skytt-månen kunnig om det mesta, och delar gärna med sig av sin kunskap. De har ett sätt som påminner om en lärares, och charmar den som lyssnar till allt de har att berätta. Däremot är deras tidoptimism och glömska mindre charmigt, de glömmer lätt bort viktiga datum, tider de lovat att passa eller vilken tid deras tåg går. Samtidigt är det svårt att vara arg på en Skytt-måne, då deras positiva inställning och optimism överlag knappast går att värja sig emot.

Dessa individer älskar att vara utomhus, och blir ofta friluftstyper med åren. De tycker också om lättsamma tävlingar, och blir alltid peppade av andras utmaningar. Det värsta de vet är att fastna i rutiner, och finns det risk för det flyr Skytt-månen fältet illa kvickt. Överlag när saker blir tuffa, tråkiga eller svårnavigerade är de inte personer som tar tjuren vid hornen, utan drar sig istället snabbt som undan. Deras känsloliv är okomplicerat, eller tycks vara det utifrån. Inuti är de själva ofta förvirrade när stora känslor dyker upp, och de undviker helst att prata om det som är deras allra mest privata. Istället lutar de sig mot sin blinda optimism. Det är också denna som gör att de är övertygade om allt löser sig och denna inbjudande hållning leder ofta till att de utan detaljerade planer och med blind tro tar sig an världen. Aktiva, glada, alltid på väg och med glimten i ögat är Skytt-månen kanske inte den mest pålitliga, men absolut en aldrig sinande källa till glädje och överraskning.

Vill du räkna ut ditt måntecken? Följ länken nedan!

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer