Tillbaka

Månen i Stenbocken

Månen står för emotionell rörelse, ömhet och känslomässig trygghet. För mer information om hur astrologi fungerar - läs mer här!

Stenbocks-månens allra mest grundläggande behov är att bli respekterade av andra. Utåt sett uppfattas de som svala och coola, eftersom de är duktiga på att organisera sina känslor för att hålla dem under kontroll. Men under ytan kan det såklart vara väldigt turbulent, och det är deras mardröm att det ska synas. Istället jobbar de hårt på att visa upp sig som de stadiga, pålitliga, realistiska de vill vara. Dessa månar är svåra att distrahera, eftersom de har fullt fokus på sina egna mål och tydliga personliga gränser för vad de släpper in i sitt synfält. De undviker i största möjliga mån risktagande, och hyser stor respekt för auktoriteter och traditioner. För att undvika risker tänker Stenbocks-månen framåt, och planerar sitt liv i detalj, många år i framtiden. De gör gärna dessa saker redan i tidig ålder, som att tänka ut en pensionsplan, eller sätter upp milstolpar för vad de ska åstadkommit när de är 30, 40, 50, 60 osv.

Dessa individer har svårt för stökiga personer som inte har koll på sina känslor, och föredrar lugna, samlade personer i sin närvaro. Det här betyder dock inte att de själva faktiskt har 100% koll på sina känslor. Det är stor skillnad på att vilja ha kontroll, och att faktiskt ha det. Tvärtom så innebär Stenbocks-månens kontrollerade natur att de undermedvetet bär på en del mörkare känslor, och när trycket blir för stort kan de råka ut för humörsvängningar som är svåra för dem själva att svälja. I konflikter tenderar de vilja hitta vem som har rätt och vem som har fel, och de har låg tolerans för personer som snabbt uttrycker känslor, utan att överväga och rationalisera dem först. En konflikt med en Stenbocks-måne kan lätt hamna i en vem-sa-vad-spiral som kan pågå hur långt tillbaka som helst, eftersom de dessutom tycks minnas allt som någonsin hänt och sagts. När de anser att någon betett sig illa mot dem tenderar de att fantisera i termer av hämnd.

Ja, en konflikt med en Stenbock-måne visar ofta upp deras mer beräknande, kalla sida, där de gömmer alla sina sårbarheter bakom en mur av sarkasm. Men lika hårda som de är mot andra i konflikter, lika hårda är de mot sig själva hela tiden. De har många inre spärrar för att inte släppa taget om sina känslor, och bokför dem i ett inre system som påminner om ett framgångsrikt företag. Och vad är målet med allt detta? Jo, Stenbocks-månen längtar efter respekt från sin omvärld, vill känna sig värdefull och pålitlig, och lägger stor vikt vid verkligheten. Känslor, fantasier och drömmar ser de mer som något de är tvungna att leva med. Deras mer sensuella sida, som döljer sig där bakom, får bara dem som respekterar dem se mer av. Då känner sig Stenbocks-månen äntligen trygg.

Vill du räkna ut ditt måntecken? Följ länken nedan!

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer