Tillbaka

Månen i Tvillingarna

Månen står för emotionell rörelse, ömhet och känslomässig trygghet. För mer information om hur astrologi fungerar - läs mer här!

Om det är några som är lätta att tycka om, så är det Tvilling-månen. Trevliga, charmiga och alltid alerta ställer de frågor, vill lära känna andra och delar gärna med sig av sitt liv. Det spelar ingen roll vad man pratar om, Tvilling-månen har en fantastisk förmåga att sätta sig in i alla möjliga situationer, scenarion och verkar alltid snabbt kunna lista ut vad den andra går igenom. Otroligt välinformerade, med en kunskapsbank som aldrig sinar, kan de ibland bli lite påfrestande eftersom de verkar veta allting. De tar i övrigt det mesta med en klackspark, och har inga behov av att gräva ner sig i sina egna eller andras känslor, utan lämnar enkelt även de jobbigaste konversationer utan större problem. Att oroa sig över en och samma sak längre än en vecka tillhör något av en extrem för dem, men att de oroar sig över saker är inte ovanligt, även om det är en ganska ytlig och lätt lugnad oro. En klassiker är att de oroar sig över breda teman och inte ser skogen för alla träd. "Jag har inget jobb efter sommaren" säger de, och någon i deras närhet svarar "men du har ju precis tagit din examen, du ska ju precis börja leta jobb?" och de får en aha-ja-just-ja-look i ansiktet.

De har också en lite surare, mindre engagerad och lite irriterad sida. Den dyker som allra oftast upp när de är i en mer familjär situation, på hemmaplan, bland släkt eller familj. De är aldrig otrevliga, men går helt klart in i något av en bubbla. Snabba i humöret och lite hetsiga kan andra undra varför de inte bara tar det lugnt, men just i hemmet blir Tvilling-månen lite extra lynnig. Deras rastlöshet är påtaglig och de behöver alltid något att sysselsätta sig med, och när de själva börjar spinna inombords märker de inte hur tydligt det är även för andra. Om de inte får prata mycket kan de bli riktigt deppiga, så en stor social krets är typiskt för denna position. Familj och vänner flyter lätt samman för dem. Om samtal inte finns tillgängliga läser och lyssnar Tvilling-månen på allt de kommer över - reklamblad, böcker, tidningar, podcasts - allt som har information är intressant. Tanken vilar aldrig hos dessa individer. Deras hem är inte smutsiga, men stökiga absolut. Och, okej, i vissa fall riktigt smutsiga också. De är inte så intresserade av att rutinartat underhålla sin hemmiljö, utan är mer inne på att förbättra den.

Många gånger har de idéer om allt från förvaring till penga-sparande som de hellre pratar om än gör verklighet av. Inte för att de inte är pålitliga, men för att de ständigt byter spår och blir överförtjusta i en ny idé som de precis fått. Det här gör Tvilling-månen glad och inspirerande, eftersom rutin är om inte deras fiende så åtminstone något ganska otydligt i deras liv. De är överlag bättre på att deala med intellektuella behov hos både andra och sig själva. När det kommer till känslor kan de ta ganska lång tid innan de inser att de ens har en specifik känsla, och inte sällan motarbetar de känslor på olika intressanta sätt. De är inte rädda för känslor, men fokuserar helt enkelt hellre på annat. Ofta har de lite extra svårt för blödiga och sentimentala personer som lägger alltför mycket värde i saker eller symboler. De älskar att organisera social samvaro, men är inte den som föredrar att sitta i stillhet och fundera på en känsla. Alltid sällskapliga, bekväma i stora sociala sammanhang, duktiga på att kommunicera och överlag på att hitta rätt ord för saker, ger de lätt andra mycket uppmärksamhet och tappar fokus på sina egna mål. En uppstyrd kompis som påminner dem om var de är på väg kan vara deras räddning i livet, så de inte glömmer vad de egentligen sysslar med.

Deras gränslösa fantasi och ständiga små projekt gör dem roliga att umgås med, men lika ofta som de peppar på en ny idé har de glömt en gammal plan, och dessa snabba vändningar kan drabba även andra. Planering är helt enkelt inte deras starka sida. När de blir irriterade blir de lätt bitska och lite småelaka, och detta kommer ofta från en inre frustration att inte kunna ägna sig åt det de själva vill, eller att de inte känner sig tillräcklig stimulerade av sin omgivning. Vid konflikter eller problem är Tvilling-månen dock en mästare på att prata och reda ut saker. Helt orädda ger de sig genast på en analys av vad som händer, hänt och kommer hända. Andra kan uppleva detta som en ganska kall och okänslig attityd, men som sagt tar det tid för dem att verkligen känna saker. Därför uppfattas de ofta som förbryllande av andra, med sin snabba stil och kvicka kommentarer. Där andra skulle behöva tid och stillhet, mår Tvilling-månen bäst av att prata av sig. Deras ledord är enkla att lista ut: prata, prata, prata, tänka, tänka, tänka.

Vill du räkna ut ditt måntecken? Följ länken nedan!

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer