Tillbaka

Månen i Väduren

Månen står för emotionell rörelse, ömhet och känslomässig trygghet. För mer information om hur astrologi fungerar - läs mer här!

Ingenting händer snart nog för Vädurs-månen. För dem är livet en serie av nödsituationer och deras inneboende otålighet tar aldrig slut. De anser ofta att de har något av en absolut födelserätt att få saker när de behöver dem, även om deras framförhållning är lika med noll. Samtidigt är de lättsamma personer som går från irritation till skratt på sekunder, och de har inget intresse av koncept som hämnd eller drama för dramats skull. Med månen i ett eldtecken spelar det ingen större roll om deras sol står i ett lugnare tecken, dessa personer har hög energi och svårt att sitta still. Detta gäller inte minst deras emotionella liv och behov, som de gärna pratar om. De ser ingen poäng med att hålla tillbaka, eftersom livet är kort och de vill att saker ska hända nu, inte sen.

På samma sätt vill de ha direkt emotionell tillfredställelse från sin omgivning. Samtidigt rör sig deras känsloliv snabbt vidare, och stora drömmar om hur deras liv ska se ut ändras konstant, för att inte tala om vem de har en crush på just den här dagen. Vädurs-månen har lätt för att ta saker personligt och har en viss defensiv läggning. De skyddar sitt starka självförtroende som är deras främsta vapen, och även om de vill undvika utdragna konflikter, så går det snabbt för dem att lägga om till försvar om de blir kritiserade. Det är svårt att få Vädurs-månen att sitta ner en längre stund för att prata om deras känslor mer objektivt, utan de hamnar ofta på en kort och intensiv krigsstig med sitt heta temperament. Inte sällan bråkar de som allra mest i hemmet eller med sina föräldrar - ibland hela livet.

Utan att uttrycka det högt har Vädurs-månen en tendens att tänka i "vill ha" och "ska ha", och har alltså lite svårt att se andras behov. De är inte alltför lätt för dem att sätta sig in i någon annans problem, men de väger upp detta med att vara lojala och djupt handlingskraftiga vänner som gärna ställer upp hela sitt försvarsteam om någon i deras närhet behöver skyddas eller har blivit behandlad orättvis. "Kan själv" är ett motto de lever efter, och deras barnsliga sinne charmar lätt andra. Slarviga med pengar, fulla av skratt och energi, står de gärna i centrum - innan de måste dra vidare.

Vill du räkna ut ditt måntecken? Följ länken nedan!

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer