Tillbaka

Månen i Vågen

Månen står för emotionell rörelse, ömhet och känslomässig trygghet. För mer information om hur astrologi fungerar - läs mer här!

För att känna sig fullständiga behöver Våg-månen andra människor, helst en specifik annan i taget. De går tidigt in i intensiva vänskaper, bor helst ihop med en, men ibland flera, och ingår i partnerskap tidigt. Att vara ensam är en stor påfrestning för denna position, och de gör allt för att skapa goda relationer med andra. Eftersom det är viktigt för dem att dela upplevelser och ingå i harmoniska relationer så har de en förmåga att prioritera ned sina egna behov, och sätta andra i första rummet. Det är därför viktigt för dessa individer att skapa en bra inre kompass för vilka andra som inte kommer att enbart utnyttja deras vänskap, och ge lika mycket som de tar, något som de lär sig tidigt. Deras behov för intressanta diskussioner och hög tankeverksamhet fungerar ofta som en bra vattendelare för dem, och hjälper dem avgöra vilka människor de vill vara nära och vilka de kan leva utan.

Om samtal och idéutbyten inte fungerar till 100% är de sällan intresserade av att bygga en djupare relation. Men när de valt ut någon att vara nära menar de allvar i sitt umgänge - de vill gärna umgås dygnet runt. De vill mer än gärna ha sällskap till både matbutiken och i tvättstugan, och har svårt att ens se sig själva om den speciella någon som de vill ha i sin närhet inte finns där att spegla sig i dygnet runt. Det säger nästan sig självt att dessa individer är charmiga, harmoniska och ofta uppfattas som djupt attraktiva. De har ofta en raffinerad smak och är otroligt inbjudande, så att följa med dem i deras vardag är ofta en rolig upplevelse. Våg-månen undviker helst konflikt och värdesätter det estetiska och intellektuella framför allt annat. Om de upptäcker att saker i deras omgivning inte stämmer - att det är oreda i någons hem såväl som i någons relation - kommer de störa sig på detta tills de själva adresserat det.

Sällan aggressiva eller uttalat bossiga, använder de sin analytiska förmåga för att påverka andras liv med små medel. Samtidigt lägger deras diplomatiska ton grunden för att de nästan alltid vinner  diskussioner och argumentationer - speciellt eftersom de så sällan ger sig in i heta debatter. Så när de väl säger vad de verkligen tänker, tenderar omgivningen att lyssna ordentligt och argumenten är rejält spetsade. De älskar i hemlighet att få sista ordet och vinna argument, och är mästare på det. Tack vare sin förmåga att se saker från olika håll, väga argument och inte vara alltför personligt fäst vid sina idéer är de svåra att slå i diskussioner. Och inte sällan slåss de för just din åsikt, om du är deras speciella någon. Ständigt sökande efter det perfekta sättet att leva sitt liv, kan Vågen vara en aning missnöjd med saker lite hela tiden. Missuppfatta inte detta som gnäll, utan acceptera att Våg-månen söker. Deras obeslutsamhet och eviga överväganden hjälper dem att rensa i livet, och i sitt inre, i deras ständiga jakt på emotionell balans.

Vill du räkna ut ditt måntecken? Följ länken nedan!

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer