Tillbaka

Månen i Vattumannen

Månen står för emotionell rörelse, ömhet och känslomässig trygghet. För mer information om hur astrologi fungerar - läs mer här!

Det finns få som är så uppmärksamma och observanta som människor med månen i Vattumannen. De får helt enkelt högsta betyg i att studera och analysera mänskligt beteende. Fria och gränslösa i sin personlighet, har de en benägenhet att känna sig lite annorlunda och udda, speciellt medan de växer upp. Eftersom de är totalt ointresserade av att följa strömmen kan Vattumans-månen ofta upplevas som något av en enstöring som kör sitt eget race, samtidigt som de är otroligt kärleksfulla i sina relationer. De bär på en inre känsla av att de inte riktigt passar in, vilket leder till att de kör hårt på olika försvarsmekanismer om de blir utmanade eller konfronterade. De lägger stor vikt vid att aldrig bete sig förutsägbart, utan förvirrar medvetet sin omgivning genom att komma med idéer och uttalanden som skakar om andras tankemönster. De ser det helt enkelt som sin livsuppgift att upplysa andra om allt det som finns bortom detaljerna, för att rasera konventionella idéer och tankar. Starkast i personligheten för dessa individer är den idealistiska och progressiva ådran, och det är ofta denna som de beundras för. Problemet för dem är att de ofta förnekar eller ignorerar en del känslor som de anser sig stå över, såsom svartsjuka, habegär eller rädsla, saker som de anser vara "småsaker" - samtidigt som de självklart finns även hos dessa individer. Om det här pågår under ett längre tag kan de lätt bli känslomässigt blockerade och uppfattas som distanserade och frånkopplade.

Vattumans-månen har en stark och rebellisk vilja, som ofta syns hos dem tidigt, och deras behov av att vara självständiga kommer alltid först. Samtidigt bär de på en stark stolthet över sin familj och det kan ibland nästan upplevas som att de skryter om sina nära och kära. De identifierar sig med väldigt höga ideal och har nästan omöjliga mål, och trots att de är så skickliga på att förstå andras beteenden och motivation så kan de ibland bli lite hemmablinda och tappa bort sig själva. Den emotionella kontakten inåt är helt enkelt lite glapp. Om de inte rannsakar sina egna målsättningar då och då kan de lätt känna sig lite tomma och förvirrade. Deras humanitära sida, att vara goda medmänniskor och se till andras bästa, har de utvecklat till en hel livsfilosofi, men de glömmer lätt att inom ramen för dem också inkludera sig själva. På samma sätt fastnar de lätt i tron att människor är lika starka och självständiga som de själva är. I nära relationer har de full förståelse för alla sorters egenheter och knasiga beteenden, men svåra känslor kan de ha lite svårare att sympatisera med.

Men om Vattumans-månen får gott om utrymme att få vara sig själv och upplever sin självständighet som ohotad så är de otroligt pålitliga och lojala, hur motsägelsefullt det än låter. De lever verkligen upp till ordspråket om att inte hålla för hårt i det man älskar. Om de känner sig pressade, som att någon annan kräver saker av dem, tappar de genast tålamodet och blir till opålitliga rebeller. Även om de ibland, i sin envishet, verkar orättvisa för att deras inre logik ser annorlunda ut, så finns det inga som bryr sig så mycket om mänskliga rättigheter, och har outtömliga drivkrafter för att kämpa för rättigheter och jämlikhet. De är känsligare för kritik än vad de låter påskina, och visar sällan vad de egentligen tänker och känner om de inte vill att du ska veta, men ger aldrig upp när de bestämt sig för något. Om de får kritik för något de själva tror på är det inte ovanligt att de fortsätter göra exakt samma sak om och om igen, bara för att bevisa en poäng. De förväntar sig att andra ska acceptera dem precis som de är, på samma sätt som de accepterar andra, och trots sin oförutsägbara ersonlighet och rebelliska ådra är deras charm ofta oemotståndlig. Ovanliga och oändligt intressanta, Vattumans-månen gör världen till en udda och oförutsägbar plats för alla som är omkring dem.

Vill du räkna ut ditt måntecken? Följ länken nedan!

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer