Tillbaka

Solen i Lejonet

Solen står för det större övergripande temat i ditt horoskop. Ditt soltecken visar var du finner din känsla av identitet, ditt ego, din logik och hur du delar med dig av dig själv. För mer information om hur astrologi fungerar - läs mer här!

Lejonet, en född ledare. Vill alltid stå i ljuset, synas och bekräftas. Många Lejon har nog redan tröttnat på den här beskrivningen, där Lejonet karaktäriseras som dryga och självcentrerade. Kanske är det inte en rättvis beskrivning. Kanske är det snarare så att det här är effekten av att Lejonet har stort mod, är omtänksam och generös och älskar att samla människor kring sig. Inte nödvändigtvis för att leda dem, utan för att Lejonet anser att människan främst är ett socialt djur. Det finns också något över Lejonet som ofta upplevs som nästan självklart, något som gör att de syns och tar plats ganska direkt. Men Lejon är inte fixerade vid sig själva - de är däremot medvetna om att människan behöver sociala sammanhang för att fungera, och vill att dessa sammanhang ska i så stor mån som möjligt vara "rätta" och organiserade. När vi tänker på Lejonet behöver vi komma ihåg att de styrs utav solen, den himlakropp som gör livet möjligt, som lyser upp och som ger oss dagen. Det är i solens ljus vi ser varandra. Det är alltså inte så konstigt att Lejon är måna om gruppdynamik och ofta är det inte så att de själva så himla gärna vill hamna på en ledarpost, utan att de hamnar där för att andra tiger, tackar nej eller helt enkelt ber dem leda gruppen. Det som kan verka svårt för andra, till exempel tala inför eller leda en grupp, kan göra även ett Lejon nervös, men Lejonet vet att det inte handlar om att få ljuset att falla på dem själva - utan att stå upp för hela gruppens skull.

Lejonet är ett stabilt tecken, har en ganska statisk syn på rätt och fel, men vill ändå förändra världen. Och ja, jag menar världen, inte bara sitt eget kvarter. Och egentligen vill de inte bara förändra, utan förbättra. När de ser ett problem eller en situation som verkar ohållbar så kan de inte hjälpa att känna ett behov av att agera omedelbart. De drivs av en vilja att ordna, organisera och ställa saker till rätta. Det gör dem modiga och viktiga - men det är inte alltid de är medvetna om detta själva, utan för Lejonet är det helt enkelt en moralisk kompass, en inre magkänsla, som styr. Men det finns ännu ett behov som är viktigt för Lejonet - att bli sedd och bekräftad av andra. Varför är det här så viktigt? Jo, för att de gör tydliga insatser för mänskligheten - och vill ha ett tydligt bejakande av sina insatser tillbaka. Lejonet behöver ett handfast okej från sin omgivning, eller varför inte ett hurra, för att verkligen känna sig sedd. Att de står i mitten av sociala situationer och hörs och syns mer än andra kanske är sant för de runt omkring - för Lejonet är det naturligt, för att inte säga att det är poängen med mänsklig samvaro.

Deras behov av att alltid göra, tänka och agera rätt kan dock göra dem lite osäkra i längden om de inte får den bekräftelse de behöver. Ett Lejon vill helst inte höra saker som enbart fyller deras ego, utan de vill bedömas utifrån sina goda intentioner, inget annat. De är  pålitliga och stabila i sitt engagemang, även om deras åsikter svajar i takt med gruppens, för som eldtecken är det  inte alltid att vara konsekvent som gäller, utan det rätta i stunden. Lejon är oftast relativt traditionella i sina grundvärderingar, som de lutar sig mot med samma säkerhet som att solen kommer gå upp imorgon också. Den sol som Lejonet tycker lika mycket om att i långa perioder bara lata sig i, för att sedan jobba hårt för att nå allt det goda och rätta i livet. De kan arbeta hårt med en ovanlig intensitet, och inte få Lejon har säkert beskrivits som arbetsnarkomaner i nästan samma klass som Stenbockar eller Oxar. De har höga krav på resultat av sitt arbete, och i och med dessa krav på sig själva, samt eventuell brist på bekräftelse, kan göra att de skyller hårt på sig själva när något går fel. Så, även om de gärna bestämmer och bossar med sina medmänniskor, så är de i grunden ödmjuka individer, som helt enkelt vill göra rätt.

Relaterade artiklar
No items found.
×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer