Oxen Vänskapsastro

Bästisar: Kräftan, Fiskarna, Skorpionen

I sällskap med Kräftan eller Fisken är Oxen ofta på sitt allra bästa humör. I dessa kombinationer hittar man ofta samtal om böcker, film, design, foto, arkitektur, konst och andra kulturella uttryck, då de alla har en kreativ ådra och behov av estetik. Oftare än så gör dessa tecken saker tillsammans lagar mat och uttrycker sig kreativt. Oxen och Kräftan älskar att laga komplicerad mat ihop, medan Oxen och Fisken kan hitta på vadsomhelst från att sy och odla till att måla och skriva poesi - eller helt andra saker som de råkar ha som gemensamt intresse. Det viktiga är att de får vara kreativa, och göra saker på ett visst sätt. En Oxe och en Skorpion hittar varandra hur lätt som helst, och älskar att hänge sig åt allt det goda i livet, helt bekväma med att de inte ens behöver fråga om deras bästis vill samma sak.

For fun: Jungfrun, Stenbocken

När Oxen bjuder över på middag, vill gå ut på bar eller bara skratta lite extra åt en töntig film vänder hen sig genast till Jungfrun eller Stenbocken. Med dessa tecken känner sig Oxen hemma och bekväm och kan bara vara. Vänskaperna mellan dessa tecken är ofta varm och trygg, och för Oxen är det lite extra skönt att de är stressfria, eller att Oxen kan få stressa loss tillsammans med dessa utan att känna sig konstig och knasig. Med Jungfrun är det inga problem att få oroa sig och noja, och med Stenbocken får Oxen ofta extra mod att ta sig an saker hen inte vågat hittills.

Mindre tippat men väldigt fint: Tvillingarna, Väduren

När en Oxe kommer väl överens med en Vädur uppstår en slags stark tävlan som hjälper tecknen att forma en relation. Det behöver inte innebära att de tävlar med varandra, men det finns helt klart ett element av dragkamp dem emellan. Väduren är bossig lite som ett storasyskon, men Oxen vinner i grenar som handlar om uthållighet och lugn. Tillsammans kan de skratta åt detta, om de inte redan huggit tänderna i varandra. Något liknande uppstår med Tvillingen som fungerar lite som ett lillasyskon till Oxen. Det här spralliga tecknet är inte alls Oxens vanliga kopp te, men kan ofta roa Oxen med sin snabbtänkthet och Oxen uppskattar dessutom deras eviga entusiasm till typ allt Oxen föreslår. Den största risken till problem här är att Tvillingen är en klassisk sista-minuten-person som lätt överger hela planer, något Oxen inte tolererar.

Nästan aldrig: Lejonet, Vattumannen

Vattumannen är för Oxen helt enkelt bara lite för off. Oxen har svårt att hänga med i hur deras komplicerade tankebanor hjälper någon i längden, och besparar sig gärna alltför långa samtal med dessa individer. Om det är något som Oxen har svårt för så är det individer som kräver mycket plats och inte kan ta det lugnt emellanåt. För Oxen är umgänge och socialisering en tid för mys och avkoppling, medan Lejonet vill att saker ska hända hela tiden och aldrig verkar ta en paus. Det finns risk för Oxen och Lejonet att rentav ogilla varandra, då Oxen irriterar sig på att Lejonet dessutom pratar mer än faktiskt får saker gjorda. Undantaget är om dessa två bor ihop, vilket faktiskt kan fungera bra för båda, där båda vill ha det rent och snyggt.

Så fel att det blir rätt?: Vågen, Skytten

Skytten är för Oxen ett ganska obegripligt tecken som inte verkar ha någon tydlig riktning. Antingen skapar detta mersmak och nyfikenhet för Oxen, men det allra vanligaste är att dessa två helt enkelt artigt avslutar sina konversationer och går vidare. Dessa tecken jobbar bra ihop, men har sällan mer än detta gemensamt. Med Vågen finns det en mer självklar anledning till att tycke ibland uppstår, dessa tecken delar den planet som styr dem, Venus, och har en förkärlek till att få sina sinnen masserade. Även om Vågen är lite mindre bekväm av sig än Oxen och tänker mindre på detaljer så hjälper det delade intresset att göra livet fint och gör det lätt att knyta vänskapsband.

Soulmates?: Oxen

Två Oxar känner genast igen varandra och hittar snabbt en gemensam beröringspunkt. Men som för alla tecken när man träffar någon som är kusligt lik en själv kan Oxen bli lite illa till mods över hur de liknar varandra, och även om tycke uppstår så blir två Oxar sällan bästisar på heltid. Snarare uppstår en ömsesidig respekt för varandra, men också en hel del kraftmätande. Hur uppstyrd är den här andra Oxen? Har den ett bättre, roligare, tryggare liv än jag? Varning för ett jämförande som aldrig helt tar slut. Också varning för två Oxar som lagar mat tillsammans. Stor panik kan utbryta när den ena Oxen vill steka i smör och den andra i olja...

Som Oxe eller Ox-ascendent kan du även kika i vilket tecken din Jupiter eller Neptunus står för att läsa Vänskapsastrot! Ta reda på var dessa planeter stod genom länkarna nedan.

No items found.
×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer