Skytten Vänskapsastro

Bästisar: Vågen, Vattumannen, Tvillingarna

Skytten har ett stort behov av spontanitet och att omsätta idéer till praktik, och deras bästa vapendragare i denna lek är lufttecknen. Med Vågen får Skytten intellektuell stimuli, samtidigt som de kan kläcka idéer och få med sig sin Våg på dem. Vågen är öppen nog att hänga med på det mesta, försiktig nog att säga ifrån när idéerna blir för galna och klyftig nog för att göra dessa galna saker på ett snyggt sätt. När Skytten hamnar i trubbel, är det Vågen som får snacka dem ur knipan. Med Vattumannen är det bara nöjen som gäller, och dessa två kan ha lite svårt att få saker att hända, men har desto roligare ihop. De får ofta samma intensiva intresse och vill plötsligt båda lära sig allt om kamerablixtar, matlagning eller något annat random projekt. Med Tvillingarna är de gemensamma intressena bredare, och konversationen hoppar snabbt mellan ämnena och tålamodet ligger ständigt på minus. Den här vänskapen är stark men rastlös, och sällan helt konfliktfri, vilket också gör den utvecklande.

For fun: Väduren, Lejonet

Här får Skytten passa sig för att bli kringbossad, för även om vänskapen med både Lejon och Vädurar är mer än rolig, så är samtliga spontana och impulsiva, och Skytten är den som snabbast anpassar sig i gänget. Det här gör att vissa Skyttar till och med undviker Vädurar och Lejon för att slippa eventuella maktkamper. Men, vänskapen kan vara mer än givande. Med Väduren får Skytten världens fart, och det är ofta en befrielse för dem att få släppa loss totalt med någon som kan vara nästan mer intensiv än de själva. Lejonet har en lite mer organiserad agenda och tydlig målbild, och den här vänskapen kan ibland förvandlas till ren tävling, fast i ordets mest positiva bemärkelse. Dessa två sporrar och utmanar varandra till att göra mer och göra bättre.

Mindre tippat men väldigt fint: Oxen, Kräftan

Två otroligt olika själar hittar man i Skytten och Oxen. Oxen är intresserad av att ta en sak i taget, medan Skytten lätt blir lite tokig om det inte ständigt händer flera saker runt omkring dem. Det här gör att denna vänskap lätt blir lite orolig, speciellt när Oxen dessutom vill hålla i sina pengar, och Skytten inte kunde bry sig mindre om hur mycket saker kostar, så länge de får se nya saker och undersöka omvärlden. Samtidigt samarbetar Oxen och Skytten fint ihop, och kan med samma övertygelse komma överens om saker. Som enad front fungerar dessa starka naturer bra ihop. Med Kräftan är det känsligt på ett helt annat sätt, nämligen rent känslomässigt. Skytten går ofta en aning för snabbt på för att Kräftan ska känna sig bekväm, och om det är något tecken som kan lyckas såra en Kräfta riktigt rejält så är det Skytten. Det som är bra är att det i dessa fall är lättare att prata om saken, eftersom Skytten genast ställer Kräftan mot väggen, och en öppen konversation om känslor och tankar är inte alltför svårt att uppnå för just Skytten, som inte ger sig utan forsätter fråga. Frågan är hur länge den dynamiken är hållbar.

Nästan aldrig: Skorpionen, Stenbocken

Skorpionen och Skytten har så många olikheter att det är svårt att veta var man ska börja. Skorpionen tycker om att umgås under kontrollerade former, och även om Skorpionen sällan säger nej till en välformulerad utmaning, så har de svårt att förstå sig på Skyttens eviga optimism. För Skorpionen är inte varje dag lika spännande och intressant som för Skytten. Men balans kan uppstå! Om dessa två kan hitta en nivå där de båda kan utmana varandra under kontrollerade former, till exempel i träning, så kan djup uppstå. Med Stenbocken är det lite tuffare tag. Dessa två skrattar gärna ihop, men Stenbocken blir lätt både sårad, förnärmad och känner sig hotad och obekväm av Skyttens rättframma stil. Den seriösa Stenbocken har svårt att förstå poängen med att hela tiden säga vad hen tänker på, och irritationen är sällan långt borta. Samtidigt kan få ha så roligt ihop om de väl släpper loss tillsammans, gärna på fest.

Så fel att det blir rätt?: Fiskarna, Jungfrun

Skytten och Fiskarna delar en kreativitet och livsåskådning som gör att just dessa udda individer dras snabbt och intensivt till varandra. Samtalen djupdyker lika lätt som de svävar högt upp i det blå, och ofta uppstår en intensiv liten vänskaps-crush. I längden är det svårt att få just denna vänskap att hitta en bra rytm, men hellre det än ingen rytm alls. Många Fiskar och Skyttar kommer nämligen aldrig överens. Med Jungfrun är det mest allvar hela tiden för Skytten. Det pratas och diskuteras och argumenteras och konfronteras tills båda är helt slut, men virket för en jämlik relation saknas ofta. Den rastlösa Skytten kan såra både Fisk och Jungfru eftersom känslorna hos dessa rinner på en nivå som Skytten sällan ens märker av.

Soulmates?: Skytten

När två Skyttar sitter vid ratten av en vänskap kan det gå fort, och lika snabbt som de lär varandra saker på löpande band så kan de lätt missa fokus på vägen, tiden, och resten av världen. Man skulle kunna tro att två Skyttars vassa tungor skapar dubbelt så mycket sår, men Skytten har så lätt att skaka av sig ilska och irritation, eller att glömma det som hänt för fem minuter sen, att inget verkar kunna komma mellan dessa två bästisar. Största hindret för denna vänskap? Att de båda är försenade, glömmer bort, och missar när de skulle träffas...Att tappa kontakten är ett reellt hot för denna vänskap, men om det händer hittar de säkerligen tillbaka till varandra förr eller senare.

Som Skytt eller Skytt-ascendent kan du även kika i vilket tecken din Venus står för att läsa Vänskapsastrot! Ta reda på var Venus stod genom länkarna nedan.

No items found.
×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer