Tillbaka

Ascendenten i Stenbocken

Låt inte Stenbocks-ascendentens allvarliga uppsyn lura dig. Alldeles precis under ytan finns hos dessa seriösa och svala individer en djup och ganska skruvad humor. Ofta är de experter på sarkasm och ironi, och skämtar med perfekt timing utan att röja en min, vilket ofta gör andra lite förvirrade innan skämtet sjunker in. Kanske är det här kopplat till att det som slår oss med Stenbocks-ascendenten är att de utstrålar kompetens och seriositet. De ser ut att vara redo att ta sig an de allra tuffaste uppgifter och vad de än pratar om så hörs det att de vet vad de pratar om - annars skulle de nog inte prata om det. De har en ren och tydlig stil som utmärker sig utan att blir för mycket eller oseriös och de få utvalda saker de äger är ofta lite ovanliga men av hög kvalitet samtidigt som det bär på en speciell historia. Det är viktigt för Stenbocks-ascendenten att se framgångsrik ut, vad det än betyder för dem, framgång är ett relativt begrepp. Men de lever faktiskt upp till klyschan och klär sig faktiskt för det jobb de vill ha och den person de vill bli, snarare än det de har och den de är. Redan i tidig ålder märker man ofta av att Stenbocks-ascendenten är ansvarsfull, pålitlig och strukturerad i sitt förhållningssätt till världen.

Familj och traditioner är väldigt viktiga för dem. Deras intresse av att ordna och organisera handlar till stor del om att etablera ett skydd och en trygghet för sig själva och dem de bryr sig om, och det finns nästan inga som är lägger större vikt vid detta. På ett djupare plan drivs den svala och duktiga Stenbocks-ascendenten av en inre fråga om de verkligen gör tillräckligt, hur de ska göra saker bättre och ifrågasätter vad hen egentligen förtjänar. Förkärleken till traditioner har att göra med att Stenbockes-ascendenten har en tendens att oroa sig för framtiden. Det ser ofta ut som om Stenbocks-ascendenten knappt anstränger sig för att nå sina mål, men det är bara för att det är så de själva vill att det ska se ut. De vet nämligen från tidig ålder att goda ting kommer av hårt arbete och tålamod, och de tar inte lättvindigt semester eller sjukanmäler sig bara för att de känner sig lite hängiga. Istället gör de alltid lite mer än vad som förväntas av dem, oavsett i vilken sorts sammanhang de rör sig.

Deras otroliga tålamod utmärker dem kanske mer än något annat, och det gäller också för dem som umgås med dem. Denna ascendent blir nämligen bara bättre med åren, och ju längre man känner en Stenbocks-ascendent, desto mer får man se av deras lojalitet och underbara humor. Och när man lär känna dessa individer lär man sig också att de har svaga punkter där all logik löses upp - de älskar statussymboler, och det kan vara lite av en förvåning att upptäcka hur viktigt detta är för dem eftersom de gärna döljer dessa sidor under en cool, sval yta. Stenbocks-ascendenter som haft det svårt lyckas ofta dölja detta väl, så om du träffar en Stenbocks-ascendent som verkar tyst, lite kall och reserverad, var på utkik efter dolda skämt, och ta inte för givet att hen föddes in i det hen är idag. De kan, trots att det verkar osannolikt, ha kämpat sig igenom saker du inte har en aning om.

Vill du räkna ut din ascendent? Följ länken nedan!

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer