Fiskarna Vänskapsastro

Bästisar: Stenbocken, Oxen, Jungfrun

Fisken är en känslig individ, men har samtidigt ett otroligt stort socialt behov. Även om Fiskarna enkelt förstår sig på och kan umgås med, och till och med gränslöst tycka om, de flesta, så är det vissa tecken om gör det enklare för Fisken att känna sig trygg. Med Stenbocken hittar Fisken en balans mellan humor, upptåg, ambition och får hjälp att bli och uttrycka sitt allra bästa jag. Här behöver Fisken aldrig oroa sig för att bli lämnad ensam eller tappa kontakten, och i den här relationen skrattas det lika mycket som det pratas allvar. En perfekt vänskap för Fisken, som ser upp till Stenbockens driftiga jag, samtidigt som de får känna sig värdefull när de guidar Stenbocken genom känslomässiga snår. Men Stenbocken kan vara lite för kall för Fisken, en risk som inte bör glömmas bort. Med Oxen kanaliserar Fisken sina livsnjutarsidor, får gå långa promenader lika ofta som de lagar den godaste mat de kan tänka sig ihop, skvallrar lite lagom på de snällaste sättet och vågar dela sina mer hemliga, intensiva upplevelser med varandra. Det här är en fantasifull kombo med många drömmar-aspekter, perfekt för långa roadtrips eller maraton-filmvisningar. Jungfrun ser till att det är ordning på Fisken, hjälper hen att tänka praktiskt på livet, införskaffa en kalender och ge igenom livsbudgeten, stöttar genom tenta-plugg eller arbetssökande och har alltid ett ess i skjortärmen för hur hen ska göra Fisken på gott humör när världen blir för överväldigande. En stabilare bästis än Jungfrun får Fisken leta länge efter.

For fun: Kräftan, Skorpionen

När det kommer till blöta utekvällar, kärlekstrassel och när det behövs prata ut om känslor vänder sig Fisken gärna till Kräftan. Tillsammans kan de gå igenom vad som hände i en relation, eller en sms-konversation för den delen, känna med och för varandra, och mellan dessa två existerar inga dömande sidor. Men det gäller för båda att vara försiktiga, även om de tror att de berättar allt så kan båda ibland bära på små sår som de inte berättar om för den andra, och som kan blåsa upp till konflikter där båda lätt glömmer vad bråket egentligen handlar om. Något någon av er sa för hundra år sen? Det kan ligga där under ytan och gro länge. Skorpionen vet och ser på en gång hur Fisken mår och är beredd att genast reda ut saker. Vad har hänt, vem sa vad, varför gjorde du så, vad kan du lära dig? Kategoriskt hjälper Skorpionen att reda ut saker så fort Fisken känner sig vilse i sina egna känslor, och här kan uppstå så nära band att det liknar kärlek. Tilliten i den här relationen är 100%ig.

Mindre tippat men väldigt fint: Tvillingarna, Vågen

Ett himla snickesnackande uppstår lätt mellan Tvillingarna och Fisken. Allt från skvaller till konstiga idéer och fniss åt helt omöjliga interna skämt gör att den här relationen fungerar, trots att ni sällan delar samma sätt att leva. Tvillingarna har ofta svårt att förstå Fisken, medan Fisken läser sin Tvilling som en bok. Men Tvillingens nyckfulla beteende kan bli till grus i maskineriet, speciellt om Tvillingen känner den minsta press, så vänskapen blir bäst på lagom avstånd och med en lättsam stämning. Harmoni är en eftersträvansvärd egenskap i Fiskens liv och Fisken är ofta mer än glad över att få spendera tid med den kvicka och diplomatiska Vågen. Dessa har mer än gärna många vänner gemensamt och ser till att anordna saker ihop, middagar och fester, och passar ofta bra att bo ihop då de båda vill ha ett ombonat och inbjudande hem. Men ibland händer det oväntade att Fisken behöver lite egentid, utan att Vågen helt förstår det. Det är sällan Vågen gör några övertramp, men det händer att hen gör det med just Fisken, på samma sätt som Vågen ibland upplever att Fisken hakat upp sig på något och inte kan lämna saker bakom sig.

Nästan aldrig: Vattumannen, Väduren

Förvisso är Vattumannen himla rolig och oväntad, vilket Fisken verkligen uppskattar, och njuter av. Vattumannen stimulerar Fiskens fantasi och skapar en känsla av att allt-är-möjligt, men problemen uppstår när det gäller känslor och omtänksamhet. Vattumannen har inte behov av att i timmar prata känslor, utan reser sig helt enkelt upp och går när det blir för mycket. Det här står som ett hinder för en djupare vänskap, men precis som med Tvillingarna kan dessa två fungera bra ihop på avstånd, eller som med Vågen när de bor tillsammans. De har båda ett liknande behov av egentid och respekten för denna. Win-win. Väduren framstår som något av en gåta för Fisken. "Men hur känner du för det?" frågar Fisken och Väduren rycker på axlarna. Det är något hen inte berättar, tänker Fisken och försöker gå djupare, medan Väduren gör en grimas och börjar tänka på något annat. När dessa inser och skrattar åt varandras olikheter kan vänskapen bli rolig, intensiv och mysig, men ofta upplever Fisken Väduren som känslokall och lite respektlös, medan Väduren undrar varför Fisken tar allt på så stort allvar.

Så fel att det kan bli rätt: Lejonet, Skytten

Så mysigt som ett Lejon och en Fisk har det när de hittar varandra är det svårt att ha. Dessa två är klassiska kompis-kompisar, går ut och gör saker ihop på lokal, reser ihop eller pratar om livet och andras beteende över en kaffe. Fisken gör en djupgående analys av Lejonet, och Lejonet ryter ifrån när Fisken lägger sig i för mycket, men oftast på ett sätt som Fisken kan förstå. Kanske är det Lejonets verbala förmåga att förklara sina intentioner som gör att denna vänskap överlever, eller kanske är det Fiskens glädje i att låta Lejonet stå i centrum. Oavsett vad det är så kan denna relation bli stark, så länge dessa två inte redan vid första handskaket ogillar varandra. Skyttens framfusiga stil passar Fisken illa och kan skapa både sårade känslor och avundsjuka. Med sina ömtåliga tentakler ständigt uppe är det lätt för Fisken att uppleva Skytten som både otrevlig och burdus, och Skytten har ofta svårt att överhuvudtaget förstå sig på Fisken. Fisken kan för Skytten verka flumma runt utan riktning, vilket stressar Skytten. I slutänden kan de dock sitta på samma kontor med samma jobb, bara det att tog helt olika vägar dit.

Soulmates?: Fiskarna

Två Fiskar ihop är aldrig en dålig idé. Inte bara förstår de varandras behov av att få vara ifred ibland eller att få gråta ut med någon över "småsaker", de har också samma sociala inställning till livet och ser på andra människor på liknande sätt. De kan tillsammans gotta ner sig i att verkligen analysera andra, deras liv, val och relationer, och ser till detaljer som kanske ingen annan noterat. Det ultimata umgänget för dessa två är när de samarbetar eller diskuterar ett eller flera olika kreativa projekt, och kan ge varandra feedback och tankar. Men se upp för att kräva för mycket av varandra, ni kan inte både vara varandras och alla andras allt. Ta små pauser från varandra då och då för att hålla vänskapen vid liv.

Som Fisk eller Fiskascendent kan du även kika i vilket tecken din Saturnus står för att läsa Vänskapsastrot! Ta reda på var Saturnus stod genom länkarna nedan.

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer