Jungfrun Vänskapsastro

Bästisar: Kräftan, Skorpionen, Fiskarna

När det kommer till vänskap är det viktigaste för Jungfrun att få prata av sig. Berätta om sin dag, sin vecka, sin månad, sina upplevelser och tankar. Med Kräftan får Jungfrun chansen att verkligen berätta allt, i lugn och ro, och få både stöd och medkänsla. Kräftan kan med små medel hjälpa Jungfrun att hitta rätt i sin känsla, som inte alltid är helt tydlig. Skorpionen är minst lika bra på att lyssna, men har ofta mer tydliga råd, lösningar och vill hjälpa till, vilket Jungfrun är tacksam för. I och med sin praktiska ådra vet Jungfrun genast hur hen ska använda Skorpionens råd. Med Fisken kan Jungfrun också prata länge, men de flesta samtal slutar här med fniss och mys. Dessa två har löjligt roligt ihop, men om samtalen blir alltför känsliga kan det lätt uppstå förvirring och ibland till och med konflikt, när ingen av dem vet hur de ska lämna något bakom sig. Perioder av tystnad kan behövas här.

For fun: Stenbocken, Oxen

När Jungfrun vill få saker gjorda vänder hen sig till Stenbocken. Dessa två kan tillsammans driva nästan vilka projekt som helst ihop, eftersom de båda är lagom intresserade av att bara hänga. Istället föredrar de att åstadkomma saker, och inte sällan startar de projekt eller börjar jobba ihop. De vet att de kan lita på varandra och att ingen av dem kommer försöka slippa undan arbete. Med Oxen kan Jungfrun få äkta rekreationstid, eftersom Oxen till skillnad från Jungfrun faktiskt lägger ifrån sig jobbet ibland. Här får Jungfrun någon att laga mat ihop med, provsmaka viner eller lära sig något om odling, sport, fotografering eller vad Oxens stora hobby nu råkar vara. Men Oxen kan också ta med Jungfrun på lite finare barer, bättre butiker eller mer intressanta gallerier, eftersom hen spenderar mycket tid med att ta reda på vart det allra bästa finns, utan att plånboken får lida - ett väldigt viktigt kriterium för att de båda ska kunna ha kul.

Mindre tippat men väldigt fint: Lejonet, Vågen

Jungfrun och Lejonet delar att de vill veta sanningen om saker och ting och alltid göra rätt för sig, vilket gör att dessa två otippade individer ibland kan finna varandra. Det kan dock bli problematiskt när Lejonet har lite för höga krav på hur mycket fokus ska läggas på att göra rätt saker och känna rätt människor, och Jungfrun blir lätt mätt på att det snackas mer än görs hos Lejonet. Med Vågen är det delvis på samma sätt, Jungfrun och Vågen är båda intresserade av rättvisa, men där Vågen hellre vill att alla bara ska vara vänner, så har Jungfrun ett behov av att faktiskt ta reda på vad som faktiskt pågår. Det här gör att Jungfrun ofta blir frustrerad över att Vågen alltid ska släta över allting, istället för att engagera sig helhjärtat och gå till botten med problem. Samtidigt kan de här två dela moralisk indignation som inga andra.

Nästan aldrig: Skytten, Väduren

För den lätt nervösa Jungfrun är det inte helt enkelt att umgås för mycket med den ständigt positiva Skytten, som aldrig verkar ha ett problem i världen. När Skytten missar tåg, tappar bort mobiltelefonen eller glömmer låsa en dörr får Jungfrun genast ont i magen. Samtidigt kan dessa två finna varandra snabbt i att prata om intressanta nutida fenomen, vilka böcker de läst eller filmer de sett. När dessa två bråkar kan det dock bli riktigt obehagligt, då Jungfrun inte håller inne med kritiken, och Skytten säger vad som än faller hen in. Väduren har ett liknande drag, men av någon anledning är det lättare för Jungfrun att tycka om den lite "enklare" naturen hos Väduren. Väduren vill vara först, bäst och starkast, och det här är något Jungfrun förstår och faktiskt till och med gärna uppmuntrar. Jungfrun hjälper gärna Väduren med goda idéer, och Väduren är tillräckligt självständig för att Jungfrun ska kunna känna sig trygg i relationen. Blir Väduren alltför intensiv kan Jungfrun dock backa en aning, och blir lite mer oroligt emotionell än vad Väduren kan hantera.

Så fel att det blir rätt?: Vattumannen,  Tvillingarna

Vattumannens analytiska läggning gör att dessa två ofta kan bli de där udda kompisarna som ingen riktigt förstår hur de blev kompisar, men det skedde troligen vid något mycket specifikt tillfälle där de insåg att de hade extremt liknande udda humor. Det är ofta så den här relationen överlever, med ett specifikt intresse eller en delad humor som inte sällan är lite för omständig för andra att ens fundera över. Med Tvillingarna delar Jungfrun bra mycket mer. Dessa två är faktiskt inte sällan goda vänner, även om det oftare är på avstånd än nära. De älskar att skvallra, byta information och kan storma genom tio olika samtalsämnen medan andra undrar vad som just hände. Men när det kommer till kritan är det svårt för dem här att hitta en bra rytm i sin vänskap, och ofta konkurrerar de ut varandra i sina olika livsstilar. Det här är därför en relation som kan pågå till 90% i ren chatt eller sms.

Soulmates?: Jungfrun

Jungfrun är Jungfruns bästa vän. Att verkligen få prata igenom saker, ett av Jungfruns stora behov, blir bemött till 100% av en annan Jungfru, och om de dessutom får äta billig mat ihop och gå på djupet i sin kritik av samhället, världen, skolan eller jobbet blir det svårt att separera dem. Det luriga är att två Jungfruar ihop kan bli en aning cyniska, negativa och lite väl sakliga i sin relation, vilket förvisso hjälper dem igenom alla bråk (om de nu någonsin skulle ha ett sådant) men gör att de ibland får andra att känna sig lite exkluderade i deras sällskap. Men dessa två ihop kan tillsammans analysera världen som inga andra och ge varandra det stöd de båda behöva, och det unnar man dem verkligen.

Som Jungfru eller Jungfru-ascendent kan du även kika i vilket tecken din måne står för att läsa Vänskapsastrot! Ta reda på var månen stod genom länkarna nedan.

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer