Kräftan Vänskapsastro

Bästisar: Oxen, Jungfrun, Stenbocken

Hos jordtecknen finner Kräftan en trygg grund att dela med sig av alla sina känslor och upplevelser. Med Oxen växer känslor till visioner och idéer, och Kräftan kan med Oxens hjälp komma att måla upp stora planer och våga ta klivet ut i världen med sina tankar. Med Jungfrun får Kräftan en chans att verkligen tömma ut sina funderingar, och dessa två kan sitta i samtal i timmar, där Jungfrun skapar ordning i Kräftans inre kaos, och Kräftan ger Jungfrun tid att känna efter lite extra. Mellan Stenbocken och Kräftan råder en mer komplicerad maktkamp, som samtidigt som den ibland kan göra att dessa två hävdar att de inte alls har något gemensamt, lika ofta behöver varandra mer än någon annan för att utbyta struktur mot känslig input.

For fun: Skorpionen, Fiskarna

För Skorpionen och Kräftan är det enkelt att hitta gemensamma intressen, och mellan dessa två tecken uppstår ofta en stark, nästan romantisk attraktion i vänskap. Dessa två kan ofta på ytan ha en aningens hård jargong, men under ytan är båda ömma och hanterar varandra som om den andra skulle kunna gå sönder närsomhelst. Fiskarna är för Kräftan en ständig inspiration, och ibland kan Kräftan nästan sätta upp Fisken på en piedestal. Mellan dessa två finns inga hemligheter, vilket ibland kan leda till att de är lite för engagerade i varandras känsloliv...

Mindre tippat men väldigt fint: Tvillingarna, Lejonet

Med Tvillingen fattar Kräftan ofta just ingenting, och för Kräftan för att bli vän med denna splittrade person gäller det att humorn ligger på plats, alternativt att ett specifikt intresse binder dem samman. Ofta kan Kräftan känna sig lite hotad eller obekväm runt den spretiga Tvillingen, men Tvillingens pratighet kan också fungera som den perfekta distraktionen för Kräftan att hålla sig i bakgrunden genom. Lejonet och Kräftan har lika lite gemensamt, och den här vänskapen kräver en hel del förståelse. Oftast funkar dessa två individer som allra bäst när de är ansvariga för två hela olika delar av ett samarbete. I denna vänskap handlar det mesta om "tänk att vi tycker olika om det här också".

Nästan aldrig: Skytten, Vattumannen

Det går ofta väldigt fort när en Skytt blir sedd som en alltför okänslig individ för Kräftan. Det räcker med ett par meningar hit och dit som Skytten slänger ur sig om lite vadsomhelst, och Kräftan blir genast skeptisk. I den här relationen vet Kräftan ofta inte vad hen ska göra av sig själv när Skytten går igång, och Skytten kan sällan hjälpa till att lista ut det heller. Lite lättare är det med Vattumannen, med vilken Kräftan gärna har långa, intensiva diskussioner om livet, men oftast finns det inte mycket mer än samtal att hämta här. Dessa två har oftast alltför olika idéer om vad som är roligt att göra för att kunna planera några längre hang-outs med varandra.

Så fel att det blir rätt?: Vågen, Väduren

Väduren kan faktiskt sporra Kräftan till att vilja mer, göra mer och våga mer, men konflikterna är överhängande, och det här är en klassiskt relation som går i perioder. Under en stund är dessa två tightast i världen, tills relationen imploderar lite och båda behöver några månaders paus. Med Vågen finns en mer finstämd förståelse, och dessa två kan faktiskt väva så intensiva band till varandra att de blir vänner för livet. Men Vågen måste våga vara öppen för att låta känslor ta tid, och Kräftan behöver komma ihåg att tänka på och ta ansvar för sig själv.

Soulmates?: Kräftan

Två Kräftor ihop kan bli en så stark vänskap att det är svårt att få dessa två att vara isär. De förstår varandra på ett sätt som inga andra, och har sällan några behov av att konkurrera med varandra. De enda situationer där dessa två inte klarar av att hålla ihop vänskapen är om djupa åsiktsskiljaktigheter dyker upp, eller om någon av dem begår ett stort lojalitetsbrott. Det är mycket känslor, drömmar, förväntningar och fantasier i omlopp i denna relation, så fallet kan bli långt om dessa två tappar varandra.

Som Kräfta eller Kräft-ascendent kan du även kika i vilket tecken din Venus står för att läsa Vänskapsastrot! Ta reda på var Venus stod genom länkarna nedan.

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer