Lejonet Vänskapsastro

Bästisar: Tvillingarna, Vågen, Vattumannen

Lejonet är energisprudlande och duktigt intensiv alldeles på egen hand, men för att verkligen få fart under tassarna behövs det lite intellektdrivna lufttecken i hens närhet. Med Tvillingarna har Lejonet väldigt roligt, men mellan dessa pågår också en ständig diskussion om världen och livet, och så fort Lejonet har kommit på något nytt och ventilerar sina tankar med Tvillingen, så får hen genast tillbaka ett "eller så är det såhär". Även om Lejonet älskar att ha rätt, så är det något med Tvillingarnas kvickhet och sätt att se på saker som gör den här kombon stark. Med Vågen finns en liknande dragningskraft, men dessa två delar också några behov som är avgörande för deras vänskapsaktiviteter; de tycker om saker som är enkla, bekväma men ändå lyxiga. Vattumannen och Lejonet har längre, djupare och intensivare diskussioner än Lejonet och Tvillingarna, och dessa kan ibland bli riktigt heta. Om dessa två inte genast blir vänner, är risken stor att de aldrig kommer helt överens.

For fun: Skytten, Väduren

Upptåg, äventyr och allmän galenskap står Skytten och Väduren för till lika delar i Lejonets liv. Båda dessa verkar nästan radera allt av "men tänk om" och "inte ska vi väl" som ibland kan finnas hos Lejonet, och det som finns kvar är bara intensiv kraft. I dessa vänskaper kan bokstavligt talat vad som helst hända. Mellan Skytten och Lejonet finns en obekymrad glädje och leklusta som ofta övervinner även ideologiska skillnader, medan det kan bli en aning mer spänt mellan Väduren och Lejonet, framförallt om dessa två på något sätt börjar tävla med varandra. Men allra oftast finns det i denna vänskap en stark vilja av att saker ska hända, vilket ofta överskuggar allt annat.

Mindre tippat men väldigt fint: Kräftan, Stenbocken

Med Kräftan blir Lejonet lugn, vågar öppna sig och kan till och med säga saker som att "jag hade fel" eller avslöja saker hen gjort, tänkt eller sagt som hen aldrig skulle säga till någon annan. Kräftans lugnande inverkan gör att dessa två ofta umgås bara de två, och i grupp kan dessa två lätt bli irriterade på varandra. Båda vill nämligen egentligen bossa runt, men på helt olika sätt. Med Stenbocken får Lejonet en motsatt impuls, och vill istället gärna visa sig från sin bästa, stoltaste och allra mest åstadkommande sida. Stenbocken har oftast inga problem med "skrytet", utan vill snarare gärna veta mer. Att det kan uppstå konflikter mellan dessa är givet, men det finns också gott om utrymme för att peppa och sporra varandra.

Nästan aldrig: Jungfrun, Oxen

Mellan Lejonet och Jungfrun råder en ambivalent relation där båda har ganska liknande mål i livet, men helt olika sätt att ta sig dit. Lejonet kan lätt känna sig frustrerad av den realistiska Jungfrun som aldrig verkar vilja bara ha kul, och drabbas kanske av lite mindervärdeskomplex när hen studerar Jungfruns strategiska och realistiska sätt att ta sig an världen. Det här kan göra relationen lite frostig, och ibland väcks en tävlingsinstinkt hos Lejonet som Jungfrun har noll intresse av att besvara. Med Oxen skulle Lejonet kunna slänga sig tillbaka i soffan, mysa ner sig med gott vin, snacka massor av skit - men bara om den här relationen sträcker sig dit. Oxen har nämligen lite svårt för Lejonets självsäkra sätt, som ofta gör Oxen skeptisk till vad hen egentligen vill, medan Lejonet har svårt att känna att Oxen faktiskt säger vad hen tycker och tänker, och dessutom, ironiskt nog, tar lite väl mycket plats... Kanske för att Oxen är så trygg i att bara vara, något som Lejonet själv tänker att de är absoluta experter på.

Så fel att det blir rätt?: Skorpionen, Fiskarna

Skorpionen är väldigt ointresserad av det humanistiska mål som Lejonet ofta brinner för, men beundrar Lejonets glöd. Lejonet är inte så intresserad av det individualistiska som Skorpionen ofta fokuserar på, men gillar att Skorpionen vet vad hen vill. Lejonet vill synas, Skorpionen vill gömma sig. Tillsammans kan dessa två bli en vänskapens Bonnie & Clyde, och det är något som båda är väldigt intresserade av. Men dessa kan också komma att bli ärkefiender, då det finns mycket som talar för en kraftig maktkamp. Inget stort utrymme för kompromisser alltså. Med Fiskarna uppstår något helt annat. Det här kan bli en yin&yang-inspirerad relation där känslor och djup står i fokus, men det är ovanligt att den håller i längden om den blir för intensiv. Det här är nästan en relation som mår bäst av lite avstånd och utspridda möten. Annars blir det lätt missförstånd, sårade känslor och alltför intensiva förhoppningar.

Soulmates?: Lejonet

Två Lejon ihop. Meningen får en att tänka efter. Finns det två Lejon som fungerar bra ihop? Jo, visst finns det, men det är faktiskt inte så vanligt att just dessa blir några närmare vänner. Det finns mycket respekt i dessa vänskaper, en slags tyst insikt om att de står på samma sida, men det här är ingen given vänskap. Om dessa två inte jobbar tillsammans mot något är det lätt att det uppstår en viss förvirring i vem som ska "göra vad" i relationen, och även om ni kan ha fantastiskt roligt ihop i mer avslappnade situationer, så kan den eviga kraftmätningen göra er ganska trötta på relationen i längden. Det är svårt att tävla om samma plats som den enda, helt enkelt, och bättre att leva i parallella världar där de kan få bestämma fritt.

Som Lejon eller Lejon-ascendent kan du även kika i vilket tecken din Merkurius står för att läsa Vänskapsastrot! Ta reda på var Merkurius stod genom länkarna nedan.

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer