Skorpionen Vänskapsastro

Bästisar: Jungfrun, Stenbocken, Oxen

I vänskap söker Skorpionen nära relationer där hen får vara sig själv och känna sig älskad till 100%, men samtidigt få dra sig undan när det blir för mycket. Jordtecknen är alla perfekta vänner för Skorpionens behov av ömsom närhet, ömsom ensamhet. Med Jungfrun kan Skorpionen snacka skit, slappna av, skratta och vässa sin egen personlighet. Jungfrun är kanske en aning naiv, och Skorpionen känner sig genast som en värdefull resurs i Jungfruns liv. Men Jungfrun är samtidigt tillräckligt kritisk tänkande och realistisk för att hjälpa Skorpionen att lösgöra sig ur tankefällor. Hos Stenbocken får Skorpionen en utmaning att visa vad hen går för och att hela tiden försöka bli bättre, samtidigt som Skorpionen kan sätta press på Stenbocken att möta sina egna känslor. Med Oxen får Skorpionen vara generös, dela med sig av sitt och inte sällan har dessa samma längtan efter goda middagar och andra lyxigheter. Dessa lika envisa själar har dessutom inte sällan rent fysiskt liknande drag, eller tar lätt efter varandras stil.

For fun: Fiskarna, Kräftan

Skorpionen älskar att hänga ut med den öppna och engagerade Fisken, som trots sin enligt Skorpionen lite mer "flummiga" sida är ett proffs på att få Skorpionen att känna sig omtyckt och älskvärd. Den här vänskapen blir ofta djupare med åldern, och kan lätt börja med en blandning av förtjusning och skepsis från Skorpionens sida. Med Kräftan finns en viss själslig likhet som båda dessa individer känner av direkt. Skorpionen njuter av Kräftans lugnare, stabilare sida, men blir samtidigt inte förvånad om, eller snarare när, dramat gör entré och båda börjar gå på djupet i diskussionen om deras omväxlande känslor och kärlek till varandra.

Mindre tippat men väldigt fint: Vattumannen, Tvillingarna

Skorpionen har så lite gemensamt med Vattumannen att när det uppstår något mellan dessa två, så lär det vara rätt magiskt. Båda dessa har en rebellisk och upprorisk sida, så att det kan uppstå en aning drama är inte otänkbart, men ingen av dem är heller rädda för det okända, och kanske är det just därför de envist försöker få denna relation att fungera. En rolig, men udda kombination, där Skorpionens känslor ofta lägger krokben för Vattumannens logiska resonerande. Med Tvillingarna finns en lättare vänskap, som mer handlar om skvaller och belöningar - dessa två har det som bäst när de gör lättsamma saker som att skvallra om gemensamma bekanta.

Nästan aldrig: Vågen, Skytten

Det är något lurt över Vågen för Skorpionen. Hur kan någon vara så lugn, glad och trevlig mot alla hela tiden? Om kemin stämmer i övrigt kan det här göra vänskapen rik, speciellt om dessa två är på samma våglängd rent intellektuellt, men det kan också göra att ingen av dessa två någonsin känner sig helt bekväm med den andra. Vågen upplever Skorpionen som för dömande, och Skorpionen Vågen som för oproblematisk. Med Skytten uppstår ett liknande dilemma. Skyttens optimism och kunskapstörstande ringer lite falskt i Skorpionens öron, och Skorpionen blir genast avvaktande. För att dessa två ska bli vänner krävs oftast hjälp från både ascendenter och månar.

Så fel att det blir rätt?: Lejonet, Väduren

Om Lejonet och Skorpionen kan komma över sin gemensamma envishet kan den här vänskapen ha en chans, men det är en väldigt liten sådan. Alltsom oftast tycker dessa två inte alls om varandra och blir lätt rivaler. Lustigt nog upplever båda att den andra gör sig till, men Lejonet reagerar snarare på Skorpionens lågintensiva passivitet och självcentrering, medan Skorpionen inte tror att Lejonets försök att vara andra till lags är något annat än att vilja stå i centrum. Mellan dessa två haglar missförstånden tätt. Med Väduren har vänskapen lite bättre chans att växa sig stark, då det finns ett mer roat inslag mellan dessa. Den kontrollerade Skorpionen njuter av att se Vädurens okuvliga framfart mot precis allt hen vill genomföra, och Väduren får en välbehövlig kompanjon att luta sig mot när hindren är för höga. En perfekt ge-och-ta, men där pauserna i vänskapen kan bli långa mellan varven, då dessa två inte alltid har något att ge varandra.

Soulmates: Skorpionen

Två Skorpioner kan lätt få varandra om bakfoten till en början, och det kan ta tid för dessa att inse att de faktiskt är samma skrot och korn. Det positiva är att så fort de satt ihop det pussel som är den andra Skorpionen, känner de sig på en gång trygga och lojala gentemot sin nya Skorpion-allians, och växer inte sällan ihop till en och samma organism. De vet vad den andra tänker, känner och ska göra så till den grad att de ibland inte ens pratar om saker, för de är så självklara, och ibland behöver de påminna sig själva om att alla inte har sådana här relationer. Två Skorpioner blir inte alltid bästisar, men de blir väldigt sällan fiender. De vet att det inte är värt att vara fiende med en sådan som de själva.

Som Skorpion eller Skorpion-ascendent kan du även kika i vilket tecken din Merkurius står för att läsa Vänskapsastrot! Ta reda på var Merkurius stod genom länkarna nedan.

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer