Stenbocken Vänskapsastro

Bästisar: Skorpionen, Fiskarna, Kräftan

Stenbockens inställning till vänskap är ibland en ganska komplicerad historia, då Stenbocken sällan verkar intresserad av saker som känslor eller relationer. Men bakom den driftiga masken som är all business, finns en lojal vän för livet. Skorpionen är därför Stenbockens naturliga favorit. De är smarta och strategiska, samtidigt som de direkt förstår Stenbockens aningens komplicerade inställning till känslor. De ser Stenbockens dubbla behov som en utmaning och tecken på djup, och dömer inte ens deras jakt av social status utan engagerar sig gärna i den. Humorn mellan dessa två är dock den viktigaste ingrediensen för deras livslånga band. Fiskarna är en annan vinnare i Stenbockens vänskapslotteri. Fiskens sätt att se världen som en helhet skapar trygghet hos Stenbocken att släppa fram både känslor och drömmar, samtidigt som Stenbocken inte tappar fotfästet. Fiskens öppenhet verkar ofta overklig för Stenbocken, och kan bli ett irriterat område. Men som bästisar kan dessa två fjanta sig ihop som inga andra. Med Kräftan får Stenbocken moraliskt stöd i alla sina beslut - dessa två kan stöta och blöta länge. Stenbocken är bra på att visa uppskattning för den omhändertagande instinkten hos Kräftan, vilket gör den här vänskapen harmonisk för båda. Viss stolthet hos dessa två kan dock göra det svårt för dem att erkänna precis hur mycket de betyder för varandra…

For fun: Oxen, Jungfrun

Det gemensamma draget mellan Stenbocken och Oxen är deras ömsesidiga respekt för varandras respektive ambitioner. En Stenbock och en Oxe skulle inte drömma om att se ner på varandra, utan mäter ofta sin styrka ihop och känner snabbt att de är av samma skrot och korn. De tävlar snarare om varandras respekt, vilket ofta skapar snabba meningsutbyten och ett roligt tempo för de som är i närheten. När det skär sig handlar det ofta om att båda tycker den andra är lite för lat, feg, jobbar för mycket eller saknar ambitioner. Med Jungfrun uppstår inte lika mycket olikheter och konflikt på grund av kraftmätning, utan ett mer avslappnat umgänge. Stenbocken känner sig inte utmanad, utan kan slappna av i ett vänskapligt mys där anekdoter och lustiga situationer de båda råkat ut för ofta blir tongivande.

Mindre tippat men väldigt fint: Väduren, Vågen

Väduren har en personlighet som till viss del gör att Stenbocken känner sig lite nervös, ibland till och med skeptisk. Deras rastlöshet gör Stenbocken orolig att de inte ska "hinna klart" och det är nål-i-höstack-sällan som en Vädur kan få Stenbocken att visa sin känsligare sida. Vad dessa däremot har är ett gemensamt behov av mål och ambitioner, och om Stenbocken är av den typ som imponeras av snabba lösningar och att se möjligheter istället för problem så kan det här bli en produktiv vänskap som båda är nöjda med. Med Vågen finns en mer finkänslig stämning där Stenbocken kan få hjälp att dividera kring olika problem, som nästan alltid existerar på jobbet, och Vågen är den diplomatiska röst som imponerar på Stenbocken med sin rättvisa. Stenbocken känner sig ofta som en bättre person i sin relation till världen efter ett djupt snack med Vågen.

Nästan aldrig: Vattumannen, Skytten

Dålig stämning kan sannerligen uppstå som mellan Stenbocken och Vattumannen. Vattumannens rebelliska behov av att aldrig göra som någon annan, alltid töja på sociala regler och gå sin egen väg gör Stenbocken lätt irriterad. Till en början kan vänskapen blomstra, Stenbocken tänker på Vattumannens oberäkneliga sida som en rolig grej, och skryter nästan om den. Men så fort den drabbar Stenbocken själv, eller någon av Stenbockens andra viktiga delar i livet, så kan denna vänskap bli iskall, snabbt. Med Skytten är storyn väldigt lik, men dessa två kan uppleva en mer kärleksliknande hybris ihop, innan de utmanar varandra på olika sätt för att snart inse att de ser världen på alltför olika sätt. Inte sällan råkar dessa två i en konflikt där Stenbocken snabbt blir bränd, en brännskada som kan sitta kvar i många år.

Så fel att det blir rätt?: Tvillingarna, Lejonet

Stenbocken hinner sällan med i Tvillingarnas snabba vändningar, och just detta kan göra att relationen förblir spännande nog att fortsätta. Tvillingen är för Stenbocken en utmaning att klara av, och en perfekt sådan efter som Tvillingen inte har några problem med att vända sin världsbild ut och in under en eftermiddag medan de diskuterar livet, för att nästa gång ha en helt ny uppfattning om saker och ting. Deras sociala förmåga och mingel-lusta imponerar också på Stenbocken. Med Lejonet är det också denna sociala bit som lockar. Lejonet och Stenbocken delar behovet av att synas och bli uppmärksammade, och kan tillsammans spendera timmar med att skvallra och lägga upp strategier för att nätverka under en fest. Ibland har dessa tur och vänskapen överlever även de tysta, stillsamma stunder då andra inte är i närheten att imponera på, men lika ofta uppstår en kylig, tystare stämning där kommunikationen haltar.

Soulmates?: Stenbocken

Ta fram alla måttband i världen, två Stenbockar tänker mäta sig mot varandra. Dessa två betraktar varandra som hot, och kommer troligen göra det långt in i vänskapen. Den bästa förutsättningen för två Stenbockar är att de båda är varandras motsatser på alla sätt - så de inte konkurrerar om samma saker. Den här vänskapen kan för andra upplevas som frostig och stel, men den har en sak som talar för den starkt - tid. Ingen av dessa två ger upp på den andra, och i slutet på ålderns höst är det ofta dessa två som sitter och diskuterar livet över en kaffe, som bästisar och bundis.

Som Stenbock eller Stenbocks-ascendent kan du även kika i vilket tecken din Mars eller Pluto står för att läsa Vänskapsastrot! Ta reda på var dessa planeter stod genom länkarna nedan.

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer