Vädurens Vänskapsastro

Bästisar: Tvillingarna, Vattumannen, Vågen

Vädurens bästisar hittar vi ofta i Tvillingarna, Vattumannen och Vågen. Med Vattumannen får Väduren utlopp för sina mer udda sidor, och det skrattas mycket medan de pratar i mun på varandra. Vänskapen mellan Väduren och Tvillingarna är bubbliga, pratiga, snabba och intensiva, även om de inte direkta är höjdare på att planera och styra upp saker. Vågen är den relation där Väduren är som allra lugnast av dessa tre, och faktiskt tar sig tid att känna efter. Samtidigt möter Väduren sin match här, och dessa två har en tendens att verkligen sätta fart på diskussioner runt ett middagsbord. Väduren älskar att diskutera livet med alla dessa tecken, och samtalen rör sig blixtsnabbt mellan högt och lågt.

For fun: Lejonet, Skytten

Med Lejonet och Skytten kommer Väduren ofta väldigt väl överens, även om dessa vänskaper har en viss antydan till att bli lite mindre djuplodande, och mer full fart framåt. Det här tenderar bli relationer där de umgås mest hela tiden och vill dela alla upplevelser, och de har som allra roligast ihop när de bor ihop, reser ihop eller pluggar ihop, eftersom de då får visa upp sig för varandra samtidigt som de delar erfarenheter att skratta år. Väduren och Skytten vill gärna se världen ihop, och har svårt att föreställa sig att det finns saker de inte skulle kunna göra. De är också de bästa av pluggkompisar. Lejonet och Väduren kan jobba extremt bra ihop, men är också mästare på att hitta på omöjliga projekt som alltid tar längre tid att färdigställa än de tänkt. De lär sig mycket på vägen.

Mindre tippat men väldigt fint: Oxen, Fiskarna

De ovanligaste vänskaperna är ibland de djupaste, och därför ska man vara extra mån om dessa. När Väduren blir kommer bra överens med en Oxe eller en Fisk så kan det finnas ett extra anslag av magi i vänskapen. Oxen kan bli en efterlängtad trygghet för Väduren, någon som kan hjälpa till att planera saker och få tankar att bli till handling. Fisken kan å sin sida hjälpa Väduren att få ett emotionellt utlopp, prata känslor och komma underfund med sig själv mer. Dessa vänskaper är ovanliga, men tack vare det kan de också bli några av de mest ögonöppnande. Att dessa personer skulle umgås ofta och mycket är mindre troligt, men i perioder kan de behöva varandra, speciellt när Väduren behöver landa och stressa ned.

Nästan aldrig: Jungfrun, Skorpionen

Om det är något som Väduren har svårt att förstå sig på är det Jungfruns perfektionism och Skorpionens kontrollbehov. Det här är vänskapsrelationer som oftast blir lite stela, praktiska och sällan berör några djupare ämnen i livet. De kan vara hur lika som helst, gilla exakt samma saker, och fortfarande aldrig riktigt hitta samma rytm. Väduren har svårt att ta Jungfrun på allvar när hen organiserar sin vardag i detaljerade mått, och Skorpionen framstår som bara för komplicerad. Men! Jungfrun och Väduren kan ha en otroligt givande relation på jobbet eller i den praktiska vardagen, och hitta humor även i det riktigt tråkiga. Skorpionen och Väduren har en slags underförstådd respekt och förståelse för varandra som de själva har svårt att sätta ord på, men som gör att de kan känna att deras relation är djupare än den ser ut att vara.

Så fel att det blir rätt?: Stenbocken, Kräftan

Med Stenbocken och Kräftan delar Väduren få saker. Väduren och Stenbocken kan båda verka väldigt ambitiösa och drivna, men har otroligt olika uppfattningar om hur man tar sig fram i världen. De delar sällan perspektiv, och om de båda har starka övertygelser så är det sällan man ser dem kompromissa. Men, om det uppstår glädje och värme mellan dessa individer kan det bli så spännande att de inte kan låta bli varandra. Med Kräftan är det den otroliga känsligheten som gör att Väduren backar lite, eller blir så fascinerad att det är svårt att låta bli. Kräftan kan röra om något inuti Väduren som Väduren själv inte förstår sig på, vilket kan skapa starka band - eller bara en djup oförståelse mellan de båda. Det här är en extremt ovanlig vänskap som trevar sig fram.

Soulmates?: Väduren

Två Vädurar kan bli bästa vänner, men de kan också utkonkurrera varandra med sina starka viljor. Eftersom Väduren är en tävlingsperson med starkt behov av att anta utmaningar, kan två Vädurar som är alltför lika bli ovänner lika snabbt som de blev bästisar. Om två Vädurars olika charts och planetära uppsättning skiljer sig tillräckligt mycket kan de dock bli närmaste nära och förstå varandra på sätt som ingen annan kan.

Som Vädur eller Vädurs-ascendent kan du även kika i vilket tecken din Saturnus eller Uranus står för att läsa Vänskapsastrot! Ta reda på var dessa planeter stod genom länkarna nedan.

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer