Vågen Vänskapsastro

Bästisar: Lejonet, Skytten, Väduren

Hos Lejonet hittar Vågen sin match i det mesta - båda är intresserade av en rättvis värld och vill gärna diskutera detta, helst i sällskap av alla sina vänner. Dessa två älskar att hålla sig uppdaterade på det mesta och att föra ihop sina vänner, och kan vara bästa vänner en hel livstid. Med Skytten får Vågen utlopp för sitt milda men ständigt närvarande behov av äventyr. Dessa två tenderar att driva på och inspirera varandra, och så fort den ena fastnat i sin tankegång eller deppar en aning, är den andra genast där och lyfter upp stämning. Mellan dessa två är bokstavligen talat allt möjligt. Med Väduren är det en mer lättsam form av ständig underhållning som gäller, och dessa två tenderar att skratta sig igenom det mesta ihop, och även om vänskapen ser ytlig ut utifrån så har de ofta en större respekt för varandra än man anar. Vågen kan vara ett av de få tecken som Väduren är lite försiktig i närheten av.

For fun: Vattumannen, Tvillingarna

Vågen är i sitt rätta element när hen får chans att prata om sina tankar med den ständigt ifrågasättande Vattumannen, och det är inte sällan som dessa två har precis så olika smak och åsikter som man kan ha, men ändå lyckas bli vänner på heltid. Inte sällan har dessa två ett specifikt ämne som de återkommer till i varje diskussion och aldrig tycks tröttna på, och varje gång lyckas Vattumannen överraska Vågen med en ny idé. Med Tvillingarna får Vågen veta allt det senaste som hänt, kan ge feedback, hjälper till att analysera olika situationer och relationer och Tvillingarna ger goda, snabba lösningar på veligheter tillbaka. Om Skytten pushar Vågen ut ur sin fysiska comfort zone, så pushar Tvillingarna Vågen ut ur sin intellektuella comfort zone.

Mindre tippat men väldigt fint: Jungfrun, Kräftan

Vänskapen med både en Jungfru och en Kräfta handlar till stor del om omtanke för alla inblandade. Med Jungfrun pratas det förvisso om livet i tuffa diskussioner och ingen är rädd för att utmana den andras idéer, men när det kommer till att komma överens om planer eller hjälpa varandra med problem så finns en uppsjö av kärlek att hämta här. Med Kräftan finns en mer ömtålig förvirring, där Vågen inte förstår för sitt liv hur någon kan vara så känslig, men har otroligt stor respekt för dessa känslor. Dessa två kan ta hand om varandra som inga andra, men kan också bli fylld av komplicerade missförstånd och subtila meddelanden som den andra inte uppfattar. "Men jag trodde du ville..." är en otroligt vanlig fras mellan dessa två.

Nästan aldrig: Stenbocken, Skorpionen

Vågen och Stenbocken har en speciell relation som ofta bygger på en intensiv ideologisk övertygelse eller engagemang i samma förening, organisation eller jobb. Det är svårt för de här två att hitta något annat gemensamt intresse, eftersom Stenbockens intresse främst gäller framgång, medan Vågen bara vill att alla ska ha det bra tillsammans. Allra bäst funkar dessa ihop när de minglar och nätverkar tillsammans, och att jobba ihop är ingen helt dålig idé, även om de lätt blir lite maktkamp i det dolda. Med Skorpionen blir det en mer humorfylld relation där allt handlar om lätta saker som att dansa, festa, laga middag, gå på konserter, gå ut överlag. Dessa två har inte så mycket djupare relation att erbjuda varandra, vilket ibland faktiskt är tur, eftersom de skulle kunna bli riktiga fiender om Vågen var mindre konflikträdd.

Så fel att det blir rätt?: Fiskarna, Oxen

Med Fiskarna har Vågen en fin och harmonisk relation på ytan, och ofta trivs båda i varandras sällskap. Det kan uppstå en del besvikelse där Vågen undrar varför det aldrig går att få tydliga besked från Fisken, och där Fiskarna undrar varför Vågen intellektualiserar allt. En del irritation från Vågens sida, en ganska ovanlig företeelse, kan dyka upp här. Oxen tilltalar Vågen eftersom de båda tycker om ordning och reda, och det kan nästan uppstå en slags fnissig attraktion mellan dessa till en början. I längden kan den här vänskapen bli en aning stillastående, då Oxen sällan vill engagera sig i de tankelekar som Vågen ägnar sig åt. Men gå på fest tillsammans gör de här två bättre än bra, och de är ofta bra på att ge varandra smakråd, kärleks-tips och hitta potentiella flirtar åt varandra.

Soulmates: Vågen

Om två Vågar kan komma överens om vad de ska göra så är allt frid och fröjd, men beslutsvårigheterna hänger i luften. Dessa två kan bli en stark duo, men det är faktiskt ganska sällsynt. Vågen föredrar att hitta någon att nästan rätta sig efter, och med två av dessa sökande själar i en mix kan det bli ganska svårt. Däremot tycker de oftast genast om varandra och hänger gärna ut tillsammans på en fest. Men djupare vänskap är mindre vanligt, och uppstår den är den oftast otroligt lugn, lättsam och odramatisk.

Som Våg eller Våg-ascendent kan du även kika i vilket tecken din Mars står för att läsa Vänskapsastrot! Ta reda på var Mars stod genom länkarna nedan.

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer