Vattumannen Vänskapsastro

Bästisar: Skytten, Väduren, Lejonet

Vattumannen älskar när det händer grejer, och den perfekta personen för att få saker att hända är oftast ett eldtecken. Med Skytten förvandlas intellektuell energi till obotlig pepp, och de här två kan hamna i situationer som inte alltid är helt säkra, men alltid utvecklande. Mer skulle säkert hända oftare, om det inte vore för att de här två mellan varven hamnar i långa utläggningar och teorier om världen. Väduren är mindre intresserad av snack och omvandlar snabbt Vattumannens idéer till verklighet, men stannar inte där utan lägger alltid till sin egen oväntade twist på saker, vilket stimulerar Vattumannens behov av nya inslag i livet. Med Lejonet finns en öm, ödmjuk stämning. Vattumannen respekterar Lejonet djupare än man kan tro, och ibland kan det här nästan käppar i hjulet för en jämlik vänskap, när de tävlar i att se upp till varandra. Men dessa två njuter av varandras sällskap, och Vattumannen får utmanas i sina sociala skills när Lejonet pushar hen in i olika sociala sammanhang.

For fun: Tvillingarna, Vågen

Den okomplicerade vänskapen mellan Vattumannen och Tvillingen är lätt som en fjäder och oftast helt friktionsfri. Dessa två har alltid något att prata om, tystnad är väldigt ovanligt, men ännu ovanligare är några starka uttryck kring känslor. För Vattumannen och Tvillingen är vänskapen så lekfull att känslor sällan flyter upp till ytan. Om de gör det kan konflikten bli svår att reda ut, men lätt att komma över. Det här är en relation med minimerad klängighet, där båda njuter av sin självständighet. Med Vågen finner Vattumannen ett lugn att testa olika idéer med. För varje oväntad tanke Vattumannen bär på, och det är många, möter Vågen med ytterligare tankar. Även här är det torrt på känslor, men den harmoniska stämningen räcker gott och väl. Ibland saknar Vattumannen att Vågen inte skakar om i sin verklighet lite mer, men konflikter dessa emellan är i princip obefintliga.

Mindre tippat men väldigt fint: Fiskarna, Oxen

Det kan uppstå en bubblig och fnissig vänskap mellan Vattumannen och Fisken, men det gäller att dessa två har liknande humor, samma intressen och gärna en eller flera gemensamma vänner för att nå dit. Tyvärr kan det här bli en vänskap som präglas av att inte såra varandra, där Fisken lätt känner sig ouppskattad. Dessa två skulle dock lätt kunna bo ihop med goda resultat. Med Oxen är det mindre skratt och mer allvar, där båda lätt dras in i diskussioner där de har lite svårt att hitta varandra. Den här vänskapen är ovanlig och går sällan på något djupare plan, men har en slags öm respekt som liknar relationen mellan Vattumannen och Lejonet.

Nästan aldrig: Stenbocken, Kräftan

Den regelstyrda Stenbocken är nästan aldrig bästis med den rebelliske Vattumannen, och om de blir det så är det garanterat att konflikt kommer uppstå - även om det inte ges uttryck för den. Tystnad, kyla och ignorerade kontaktförsök är vanligt när den stolta Stenbocken irriterar sig över Vattumannens oförmåga att rätta sig i ledet. Ofta finns hos Stenbocken en viss tendens till avundsjuka över Vattumannens fria stil, samtidigt som Vattumannens behov av att alltid göra motsatsen till det man planerat retar hen något otroligt, samtidigt som Vattumannen blir frustrerad över de osynliga regler som tycks härska över relationen. Dessa två gör sig bäst som ytliga bekanta. Kräftan samlar sällan några poäng hos Vattumannen, som snabbt blir skeptisk till dennes otydliga sätt. Vad vill Kräftan egentligen, och varför skrattar hen inte åt några av alla roliga iakttagelser? Kräftan söker bekräftelse och trygghet i vänskap, och det tar lååååång tid innan hen släpper en Vattuman nära.

Så fel att det blir rätt?: Skorpionen, Jungfrun

Vattumannen uppskattar mysteriet Skorpionen, men upplever att hen, liksom Stenbocken, är lite för upptagen av sig själv och skulle behöva släppa på både kontroll och tja, inte ta sig själv på så stort allvar. Skorpionen dras till Vattumannens självständighet, men känner lätt att den efterföljs av en vimsighet som inte går hem. Irritationen kan gro lite under ytan, men dessa tappar sällan respekt för varandras intellektuella förmåga respektive kontrollerade beslutsamhet. Ett samtal mellan Vattumannen och Jungfrun kan lätt bli praktiskt och torrt, men om dessa får tid att lära känna varandras knasigare sidor kan en komisk och inte sällan väldigt avslöjande relation uppstå. Vattumannen pratar plötsligt om saker ingen annan får veta, och Jungfrun kommer med tips och råd på höga och låga problem. Känslorna är kanske inte så starka, men tilliten finns garanterat där.

Soulmates?: Vattumannen

Två Vattumän hittar varandra som två magneter och har samma förutsättningar - antingen blir det perfekt match, eller total motsats. Många Vattumän behöver någon som är olik dem själva för att kunna ta ut sina weirdo-svängar, men också för att testa sina gränser. Med en annan Vattuman kan de känna sig lite förvirrade och nästan osäkra, när ingen verkar säga stopp till den andre. Men lika ofta blir det här en extremt rolig, oväntad och unik vänskap där alla gränser verkar suddas ut. Dessa relationer får ofta en nästan kuslig stämning av att allt bara är lätt och roligt för de inblandade, vilket ofta kommer sig av att de aldrig sätter sig ned och pratar om vad som egentligen bekymrar dem.

Som Vattuman eller Vattumans-ascendent kan du även kika i vilket tecken din Jupiter står för att läsa Vänskapsastrot! Ta reda på var Jupiter stod genom länkarna nedan.

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer