Tillbaka

Mars i Skorpionen

Mars i Skorpionen älskar en utmaning och att pusha sig själva lite hårdare än alla andra. När de går in för något, en romans, en ny sorts träning eller ett nytt jobb, så ger de allt och får sällan nej. Deras koncentration och drivkraft saknar nästan motsvarighet, men det vi inte ser är var de siktar, eller vilket mål de egentligen målat upp. Och det får vi sällan veta. Mars i Skorpionen håller gärna tyst, eller lindar in sina ord i lager efter lager när de får även de enklaste frågor. Ofta kan andra känna sig ratade eller lite ointressanta när Mars i Skorpionen vägrar vara tydlig, men det här är inget som bör tas personligt. Dessa individer trivs helt enkelt bäst när andra inte vet exakt hur de tänker. Då finns det fortfarande utrymme för dem att göra saker på sitt sätt, utan att någon vet. Utåt sett är dessa individer nästan alltid relativt tysta och svala, medan det inombords kan pågå starka känslor, och Mars i Skorpionen är mästare på att inte låta något som kan avslöja dem synas.

Det finns en tendens hos dessa människor att använda andra för att nå sina mål, men de utgår också ifrån att alla andra beter sig på exakt samma sätt, hela tiden. Sexuellt är det få som matchar denna Mars. Det sexuella intresset är starkt, även om det ligger långt ned under ytan, och få kan bryta tabun som denna position. Om deras partners så bara hintar om en fantasi de bär på har, så kommer Mars i Skorpionen ge allt för att uppfylla den. De tycker också om att leka med en viss maktbalans, framförallt där andra ger efter för dem, där deras sexuella kraft är stark. Mars i Skorpionen kan rent teoretiskt vara öppen för mer komplexa relationer, där vi inte ger varandra titlar och reglerna är töjbara, men det är sällan som dessa individer faktiskt trivs med att dela sin sötnos. Denna position bär nämligen med sig en vetskap om att livet är orättvist och kräver tuffa val, och om de inte upplever att deras sötnos gör tuffa val för deras skull, kan de lätt tappa känslan av att detta är på riktigt.

Om något känns minsta falskt, så är Mars i Skorpionen redo att dra vidare - med massor av komplicerade känslor som den de lämnar kanske aldrig får höra något om. Att nå mål, klara utmaningar, bemästra kunskaper och känna att de i princip skulle kunna överleva, klara sig helt på egen hand, om så ensamma mitt i naturen, är det bästa Mars i Skorpionen vet. Deras ego är kanske inte så överdrivet starkt utåt, men inåt finns en stolhet och trygghet i att kunna klara av saker, som få andra kan relatera till. Andra kan uppfatta dem som provocerande, rebelliska och, speciellt i ungdomen, är Mars i Skorpionen 100% för all typ av revolt. Det är inte den lättaste position att bära, men en kraftfull reservoar av energi att glädjas åt.

Vill du räkna ut din Mars? Följ länken nedan!

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer