Tillbaka

Midheaven i Fiskarna

Midheaven i Fiskarna tar in hela sin omgivning. Energier, vibbar, känslor - allt det "flummiga" som andra kan rynka på näsan åt är en stor del av dessa individers vardag. Detta gör dem försiktiga, ibland passiva, och de tar sällan snabba, impulsiva beslut, utan rör sig försiktigt framåt tills de plötsligt gått om alla andra. De gör saker i sin egen takt, på sitt eget vis, och låter sig inte manipuleras - trots att de ofta är oerhört trendkänsliga. Deras behov av att smälta in är lika starkt som deras vilja att utvecklas, och dessa två dragningar skapar en egen balans som ibland är svår för andra att förstå, och ofta reduceras till "hen är osäker". Men tvärtom. Midheaven i Fiskarna är full till bredden av insikter, känslor och intuition, och med så mycket "information" inom sig är de försiktiga med att ta alltför tydliga beslut. Deras "vänta och se"-strategi är en överlevnadsinstinkt, och det att de kan ta det lugnt ger dem förmånen att hitta inspiration på helt nya platser. Konstnärliga och ideella trivs de bäst när de får hjälpa andra, och med omsorg som en stark drivkraft jobbar de ofta med och nära människor.

Midheaven i Fiskarna har en speciell förmåga att se livet som ett kretslopp, och håller sig därför alltid i en gråskala, istället för att dra saker till sin spets och sätta svart mot vitt. Det händer att personer med denna position på ren trots tar en extrem position för att utmana sig själv och sin omvärld, ofta på grund av rädslan för denna insikt om att livet är flytande och ej går att kontrollera. Andra undviker smärta och rädsla till varje pris, med risk för att inte kunna uppfylla sitt behov av att hjälpa. Det är därför viktigt för dessa individer att hitta former av återhämtning som passar dem. Deras ständiga intag av vibrationer runt omkring gör dem lätt trötta och utmattade, och de behöver ibland långa sessioner av vila, helt ensamma, för att hitta balansen igen. När de kommer ut på andra sidan igen är de otroliga på att peppa, lösa problem eller hitta ljuspunkter när allt annat ser svart ut. Midheaven i Fiskarna har en stor utmaning framför sig - att inte låta andra dränera dem på energi och känslor. Deras behov av att hjälpa behöver få tydliga gränser, och ofta upptäcker de detta den hårda vägen. Efter ett par smällar inser de dock snabbt att de behöver öva på att lämna saker bakom sig, och att deras förståelse av världen är begränsad. När de hittat rätt balans sätter de stopp med kärlek och förlåter nästan allt, och går vidare rika på insikt och erfarenhet.

Vad gäller deras förmåga till framgång så är det sällan en sak eller ett genombrott som gäller för dem, utan snarare en långsam men stark utvecklingskurva på flera år som hjälper dem fram. De växer in i sina arbetsroller och intressen. De jobbar ofta med kultur; musik, teater, foto, film och litteratur är naturliga områden för dem, men många satsar också på jobb där de vet att ekonomin är stabil. På detta sätt väljer midheaven i Fiskarna mellan uttryck och säkerhet, men om deras kreativitet inte får utlopp på deras jobb blir de lätt frustrerade, eller har ett väldigt aktivt kreativt liv utanför jobbet. De passar utmärkt som offentliga personer och syns gärna i media eller på scen, samtidigt som de får akta sig. De bär på stor potential, men drar lättare än andra till sig skandaler. Ibland njuter de av det och kan använda det i sitt arbete, ibland drabbar det även personer i deras omgivning. En lyxig, glamorös aura följer dem genom livet, oavsett var de hamnar, och andra känner ofta att de bär på något stort.

Vill du räkna ut din midheaven? Följ länken nedan!

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer