Tillbaka

Midheaven i Kräftan

Känslospröten är alltid riktade mot omvärlden för Midheaven i Kräftan, och de har ofta ett nästan kuslig sätt för att veta exakt vad som pågår på ett emotionellt plan i deras omgivning, vilket de använder sig av. Det är enkelt för dessa individer att anpassa sig till sin omvärld utan att glömma bort vilka de är, utan istället få det att funka till sin egen fördel. Dessa personer är skillade organisatörer som styr både sitt eget och andras liv om de vill och behöver. Deras omsorg för andra är stor, och de hjälper mer än gärna till för att andra ska ha det bra, samtidigt som de förväntar sig en betydande mängd respekt i gengäld. Ett klassiskt sätt för dem att visa omsorg och kärlek är genom att ta hand om grundläggande aspekter som mat och deras hem bygger alltid på att mi casa su casa - det som är mitt är ditt. Samtidigt kan dessa personer, mitt i all omtanke, förhålla sig neutrala och objektiva. Deras inre övertygelser är starka, och de är inte ett dugg rädda för att slåss för det de tror på.

Utan behov av att dominera sin omvärld, utan med en mjuk framtoning, kör de sitt eget race. Tålamodet är starkt hos dem, och de vet att tiden är det enda som läker sår. De har en god förmåga att vila och jobba bort saker som smärtar eller sårar dem. Midheaven i Kräftan är en kreativ position, även när ägnar sig åt de allra "enklaste" sysslor. Inte sällan är de mästare i köket, eller jobbar rentav med mat. För i sitt arbete behöver de få uttrycka sig, för det är i kontakt med sina känslor som deras arbete också förvandlas till rekreation - ett tema som återkommer hos denna position. En inneboende rastlöshet som finns i denna position gör att midheaven i Kräftan ibland byter jobb flera gånger i sitt liv, eller att deras yrkesliv går i cykler med framgång som varvas av mer stillastående perioder. På måste-ha-listan för att hitta rätt jobb ingår respekt, närhet till kollegor eller människor och stort utrymme för intuition. Ofta jobbar de med saker där allmänheten står i fokus, där de kan hjälpa andra på betydande sätt och där deras anseende är högt. Inte sällan leder detta till att de hamnar i olika sorters rampljus - ibland utan deras intention.

Vanliga eller typiska yrken för dem inkluderar lärare/föreläsare, politiker, bostadsfrågor, barnomsorg, med ansvar på en restaurang, socialt arbete eller detaljhandel. En utmärkt position för dem är att få arbeta inom ett familjeföretag, då de ofta ser sitt arbetsliv som en förlängning av sin familj. Deras pålitliga och sympatiska sätt gör dem till experter på att nätverka, och de blir ofta förebilder för andra, och tar gärna an lärlingar. Deras ambitiösa sida är dock inte hänsynslös, utan de oroar sig ofta för hur andra ser på dem och tar lätt åt sig av kritik. Men så länge de kan bekämpa sin inre tvekan kan de accelerera och ta sig dit de vill. Om de backar, så är det bara för att ta sats igen. Utan att egentligen söka förändring, så händer det att de själva sätter igång den i sin omgivning. Om de upplever att det saknas stabilitet runt omkring dem, påbörjar de genast ett subtilt arbete för att få andra att hitta trygghet. Denna strävan efter stabilitet följer dem livet ut och hjälper dem ofta i deras försiktiga längtan efter framgång.

Vill du räkna ut din midheaven? Följ länken nedan!

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer