Tillbaka

Venus i Stenbocken

Den ansvarsfulla Venus i Stenbocken gör ingen partner besviken. Med ordning och reda lär de känna sin sötnos till 100% och tar hand om dem genom att veta exakt vad de behöver, och när. De finns alltid där för sin partner, och de värnar verkligen om att visa hur kompetenta, kunniga och ambitiösa de är. Och här handlar ambitionen om precis det deras partner uttrycker att de ser upp till hos dem. En hint om att man önskar sig en massage i världsklass? Venus i Stenbocken kavlar genast upp ärmarna och tar fram doftljusen. Försiktiga i kärlek tar Venus i Stenbocken inget för givet, men uppskattar när relationen har en viss förutsägbarhet kring sig. Alltför spontana idéer kan skrämma dem, och de är inte alltid så duktiga som de tror på att prata om sina känslor.

Ofta dras andra till dem tack vare deras coola sätt, och deras stilrena stil säger mycket om hur självständiga de är. Men denna coolhet kommer med ett mycket strategiskt tänkande, och även om Venus i Stenbocken är överdrivet kär, så kommer hen alltid att vara förberedd på att saker skulle kunna gå illa - de tycker inte om att bli överraskade och tagna på sängen av dåliga nyheter. Att de som partners är praktiska och nästan sköter sin relation som en business är den kritik som drabbar Venus i Stenbocken allra oftast. Det här är knappast sant, för dessa romantiska själar längtar oerhört efter livslång kärlek, men däremot har de svårt att släppa på kontrollen. Dels för att de alltid håller ett öga öppet för faror som kan hota relationen, men också för att de har en stark känslighet för hur andra uppfattar inte bara dem, utan också deras relationer. Detta kan låta ängsligt och ytligt, men är inte heller så enkelt att avfärda. Snarare handlar denna oro om deras medvetenhet om att andra har perspektiv som de saknar, och därför kan de inte låta bli att ta in detta i beräkningarna.

De är också noggranna med att veta vad andra tycker om dem för att slippa umgås med "fel"det vill säga illojala personer. Det är inte svårt för Venus i Stenbocken att satsa på ett förhållande, tvärtom är de redo att ge allt. Däremot är de blygare än man kan tro, samtidigt som de hellre skulle dö än erkänna det. Därför föredrar de ofta att kommunicera om relationen genom att prata om det praktiska. Här kan man behöva en hel livstid med en Venus i Stenbocken för att lära sig att "kan du komma med på den där festen?" egentligen betyder "du betyder allt för mig, jag behöver verkligen ditt sällskap ikväll". Men de är också duktiga på att planera i kärlek ("om fem år gör vi det här och bor här och här") som vore det en resa. Tråkigt, säger vissa, men varför egentligen? Venus i Stenbocken visar genom detta sina intentioner på ett väldigt tydligt sätt, och här kan många osäkra frågetecken kring en relation skakas bort. För att locka till sig en Venus i Stenbocken räcker det att visa att man ser upp till hur bra koll de har, och kanske visa en aning att man är lika pragmatisk, praktisk och realistisk som dem, resten sköter de.

Vill du räkna ut din Venus? Följ länken nedan!

×
Det finns oändligt många fler dimensioner till ditt horoskop än du kanske anar. Vill du veta mer om hur planeterna stod när just du föddes? Boka en konsultation med Scorpio Rising!
Läs mer