Läs mer och följ Scorpio Rising i dessa kanaler:

14 maj: Jupiter i Fiskarna

May 14, 2021

Jupiter. Planeten som står för expansion, utveckling, för gåvor, lärdomar, som kopplas till kungligheter och gurus. Inom traditionell astrologi styr Jupiter både Skytten och Fiskarna. Under 2022 kommer Jupiter att befinna sig i Fiskarna större delen av året, med undantag för en tur in i Väduren från maj till september. Men redan i år, från idag, den 14 maj, till slutet av juli, får vi en försmak av vad det innebär att ha Jupiter i Fiskarna med oss.

Fiskarna är det kreativa, drömska och känslomässigt intuitiva tecken som ser världens som en helhet och sällan räds något annat än ren illvilja. Fiskarnas lekfullhet kan framstå som både barnslig och naiv, men oftast är det just Fiskarna som sitter på mer visdom än nästan några andra. Fiskarna kan connecta med nästan vem som helst, eftersom de intuitivt förstår den mänskliga naturen och med lätthet pendlar mellan yta och djup. När vi tänker på vattentecknen, det vill säga Fiskarna, Kräftan eller Skorpionen, bör vi bära med oss att vatten är ett av de mest dynamiska element vi har. Dagg på blomma, en porlande bäck, ett varmt sommarregn, en forsande älv, en storm på ett hav och tsunamis är alla inom vattnets spann.


När Jupiter nu går in i Fiskarna kan vi vänta oss en tid med mer fantasi, mjukhet, andlighet och djup. Mer känslor, mer romantik och mer nostalgi. Det här är en tid där vi uppvärderar de små symbolerna, och tenderar bli storslagna i våra känslouttryck. Kärlek blir viktigare, att få kontakt med vårt inre blir lättare och att växa andligt är avgörande för att komma vidare. Här kommer en kort översikt över vad Jupiter i Fiskarna kommer innebära för de olika tecknen. Läs listan, som med alla horoskop, utifrån er ascendent: 

Väduren: En djup resa inåt. Vad har du för andliga mål? Vad döljer sig under din yta? Finns här rikedom som du inte känt till, men som du nu kan lära dig använda dig av? Under den här perioden kan du lära känna sidor av dig själv som är starkare än du trodde, utan att bygga på fysisk styrka. Nej, det är dags att flexa dina själsliga muskler.

Oxen: Vad är det egentligen att bry sig om världen? Med Jupiter i Fiskarna får du chansen att väcka och växa i din omvärldsomsorg, att engagera dig i frågor om du bryr dig om, men också att utveckla dina sociala cirklar. Att lära av vänner, skapa nya, oväntade bekantskaper och cirklar. Oxen vet att ensam är stark, men mjuk och skönt blir du först när du omger dig med  andra.

Tvillingarna: En rejäl utveckling för dig gällande framtida roller, projekt och den väg du tänkt gå kommer nu. Även om du vet var du är på väg, lyfter en våg upp dig med kraft nu, och för dig lite snabbare och lite längre. Det här är en period där du kan så betydande frön för din framtid, och verkligen närma dig en dröm. Tänk stort, satsa större. Kanske byter du riktning helt nu - det är inget du backar för vanligtvis.

Kräftan: Inspirationen kommer från nya platser under den här tiden, nästan som ett lockrop från en ny möjlig verklighet. Följ ropet, för det drar dig mot något som gör din syn på världen större och mer levande. Världen är på väg att få något av en ny form, och det här är något som kräver ett fullt engagemang från dig, både själ oh hjärta. Ta emot inspirationen.

Lejonet: Det finns saker inom dig som känns läskiga att ta i, men när du engagerar dig i att göra arbetet med att lyfta på stenen eller göra det obehagliga, kan du upptäcka att där finns enorm kreativ kraft. Det här är också en tid där du kan göra bra investeringar, så ge dig själv tid att välja ut var du vill lägga din energi helst av allt. Varje insats är värd sitt dubbla nu.

Jungfrun: Expansionen som väntar i ditt liv gäller relationer. De människor som kommer in i ditt liv nu, och de satsningar du gör på de relationer du har, fördjupar och utvecklar er båda enormt. Här finns chans till lyckade samarbeten, djupa förälskelser och vänskaper som förflyttar världens gränser. De här relationerna kommer dig nära, nära.

Vågen: Förändringar i de rutiner du är van vid inleds nu, och inte sällan sker detta i en social kontext. Tillsammans med andra förändrar du din, och andras, vardag. Det här är en bra tid att ta bort sådant som du upplever drar ned din energi, och verkligen söka reda på det som lyfter dig. Om din hälsa ber dig om en livsstilsförändring, så kommer den nu.

Skorpionen: Öppna hjärtat, för någon, eller något, vill in. Rik på kärlek, rik på kreativitet, rik på lust - de gåvor du får av Jupiter under sin tid i Fiskarna är verkligen storslagna. Det här är också en tid för att gå på djupet med vad det innebär att känna kärlek, att älska, eller att skapa. Att se något betydligt mycket större än att "ha en relation". Du får en glimt av livets stora magi nu.

Skytten: Vad finns i din källare? Vad finns i djupet av dig som behöver tas fram, vårdas eller förändras? I ditt privata och allra innersta skapas du, och under Jupiter i Fiskarna uppmanas du att komma i kontakt med det som är ditt allra mest privata. Du kan också komma att flytta, försköna eller expandera ditt hem.

Stenbocken: Det rör sig runt omkring dig när Jupiter går in i Fiskarna, och det här öppnar dörrar på vid gavel som du inte sett öppna på länge. Vad saknar du i ditt liv som känts omöjligt? Vilka idéer har stannat av som du en gång drömde om att sätta igång? Vad finns inom dig som inte kommer till uttryck i världen? De här sakerna vaknar och rör sig nu, och visar sig befinnas sig närmare än du trodde.

Vattumannen: Vad är rikedom? Vad är talang? Vad är det du har som får de här två att mötas, och hur använder du dig av det? Finns det sociala sammanhang som gör dig rikare än andra? Du kommer i kontakt med vad som verkligen betyder något, vad som verkligen är värt något under denna period, och lär dig vikten av en stark gemenskap.

Fiskarna: Det här är din tid. När Jupiter kommer hem till dig så är det för att fira dig, för att överösa dig med gåvor från sina långa resor och se till att du har och får allt du vill ha och behöver. Nu kan saker du drömt om inträffar, nu kan själen blomstra och nu kan din värld och potential växa till den storlek du alltid vetat att den skulle ha.

Jupiter kommer med gåvor till oss alla. De är ibland symboliska och andliga i sin natur, men de ger oss, speciellt i Fiskarna, en ny och fördjupad syn på världen. Njut av den här tiden, och värna om alla de känslor som den kan väcka, även de som känns stora och översvallande. Det är just de som Jupiter vill att vi lär oss mer av.

Fler inlägg på bloggen

Eller se
arkivet

Kommentera inlägget

×
Hej! Undrar du hur astrologi funkar egentligen? Läs mer här!