Läs mer och följ Scorpio Rising i dessa kanaler:

6 november: November rain

November 6, 2020

November är här. Solen står i Skorpionen och vi gräver oss således ned på djupet. Jag ville skriva lite om de fyra saker som kommer göra november intensivt, varav ni kommer kunna läsa om tre av dem i Veckans Horoskop för vecka 46, alltså 9-15 november. Det är alltså ännu en intensiv månad som väntar, under året som är de intensiva månadernas år - vår såväl som sommar och höst.

Merkurius har varit retrograd. Från Skorpionen har kommunikationsplaneten backat in i Vågen, och aktiverat frågor som vi funderade på redan i slutet av september. När Merkurius stationerar sig för att börja backa, eller vända rätt igen, går saker långsamt. Merkurius är vanligtvis en av våra snabbaste himlakroppar, men i skrivande stund, efter att den 3 november ha vänt direkt, så rör den sig fortfarande ovanligt segt, står nästan still. Det här samtidigt som den befinner sig i en kvadratur till Saturnus i Stenbocken, vilket innebär att saker går väldigt, väldigt långsamt. Information tar lång tid innan den tar sig fram, processer måste skötas med perfektion och vi får ofta göra om, räkna om, skriva om två tre gånger innan saker blir rätt. Den 10 november går Merkurius äntligen in i Skorpionen igen, och lämnar sin hårda aspekt till kyliga Saturnus i Stenbocken. Det här tar oss tillbaka närmare där vi var när Merkurius började backa den 14 oktober, men det är först när vi kommer till den 19 november som Merkurius lämnar det område där den varit och granskat information sedan 23 september. På många sätt kommer det att vara som att det enda vi tittar på under perioden 23 september till 19 november är samma sorts information, ur lite olika vinklar. Som att få en hemläxa, jobba på den, skicka in den, få feedback att det inte var rätt, göra om, skicka in igen, få ny feedback, osv. Och visst kan man känna att även nyheterna upprepar sig nu, att världen stampar lite kring samma information och inte riktigt kommer någonstans mer än att vi förstår att vi måste reda ut röran som pågår.

Ny information kan alltså ta sig fram till oss från och med den 19 november. Men precis som Merkurius resa ut ur retrograd-området avslutas  hamnar planeten först opposit Uranus retrograd i Oxen, de oberäknade överraskningarnas planet. Vi hade samma situation den 7 oktober, med Merkurius direkt och den 20 oktober, med Merkurius retrograd, där Uranus opposit Merkurius släppte loss oväntad information som rycker upp det vi räknat som väldigt stabil men plötsligt är tvungna att se med nya ögon. Det viktiga att komma ihåg med Merkurius är att det är den planet som för information från andra planeter till oss, budbäraren som låter oss veta vad som pågår, och det är också Merkurius som låter oss komma till uttryck. Det här kan vara bra ledtrådar att ta med sig in inför den 19 november.

Förutom Merkurius så har en annan av våra personliga planeter varit retrograd länge nu. Mars, händelsernas och aktiviteternas planet, som befinner sig på hemmaplan i eldiga, otåliga Väduren, har varit retrograd sedan 10 september. Mars loop bakåt genom Väduren har gjort det svårt att ta tag i saker, att ta till handling, och överlag krånglat till det när även denna planet hamnat i kvadratur efter kvadratur till Saturnus, Pluto och Jupiter i Stenbocken, i olika formationer av retrograder. Dessa hårda kvadraturer i kardinala tecken, alltså tecken som är vana vid att få som de vill och kunna bestämma, har verkligen inte varit lätta att hantera. Speciellt när Mars, som styr Väduren, stångats med Saturnus, som styr Stenbocken. Fyra horn tätt sammanslingrade och slitande på varandra. Som exempel kan jag ta mig själv. Under hösten har Mars retrograd befunnit sig i mitt sjätte hus, som handlar om hälsa och kropp, medan Saturnus är i mitt tredje hus i Stenbocken. Det tredje huset handlar om vardagliga projekt, rutiner och kommunikation. Min hälsa har verkligen inte varit på topp, och jag har haft alldeles, alldeles för mycket att göra inom alldeles för många olika områden.

Och nu, den 14 november, vänder Mars rätt igen. Det här betyder att energin kommer tillbaka, och att vi kommer ha en annan kraft med oss in i årets sista veckor. Men, Mars har nu efter sin retrograd hamnat tillbaka där planeten var i slutet av juli, den 25 juli, så de saker som kommer tillbaka till oss nu härstammar från dessa sommardagar. Och vi ska fortfarande igenom att Mars utmanar Saturnus, Jupiter och Pluto på sin väg tillbaka till slutet av Väduren där den först stannade för att backa. Dessa möten kommer att inträffa i december och januari, och vissa av dem kommer inträffa i nya tecken. Mer om det i framtiden!

De två sista sakerna som jag ville nämna angående november är två intensiva månar. Först har vi en intensiv nymåne den 15 november i Skorpionen, som jag faktiskt ser fram emot. Den är förvisso nära Merkurius och Uranus opposit nog för att kunna innebära en del överraskningar som vi helst sluppit, men. Den här nymånen är en av de första tillfällen där jättarna i Stenbocken, Saturnus, Pluto och Jupiter, inte blir direkt utmanade, utan där de istället samarbetar för att skapa något stabilt, djuplodande nytt. Den andra månhändelsen kommer först i slutet av månaden, den 30 november, och är en månförmörkelse i Tvillingarna. Det är inte en total månförmörkelse, men stark nog för att vi ska känna ödets vingar slå en aning.

Det var den korta guiden över november. Hur känner ni? Om det känns som mycket så håll i er, för december och januari har minst lika mycket in store. Jag vill också säga att det självklart kommer att komma ett årsastro, ett fullmatat årshoroskop för 2021 under början av december. Ta hand om er så länge!

Fler inlägg på bloggen

Eller se
arkivet

Kommentera inlägget

×
Hej! Undrar du hur astrologi funkar egentligen? Läs mer här!