Läs mer och följ Scorpio Rising i dessa kanaler:

9 mars 2021: Fiskarnas förlösande förändringar

March 9, 2021

Hej alla fina. Det var ett tag sedan jag uppdaterade bloggen, och det är inte minst på grund av det kaos som pågått ovan oss. De enorma förändringar som pågår nu har inte minst sagt skakat om världen en aning. Den 21 december 2020 hade vi ett stort skifte, ofta kallat The Great Conjunction, där Saturnus för första gången på 20 år mötte Jupiter. Det här pratade jag mer om i denna ig-live som ni kan se här. I 200 år har dessa planet-giganter mötts i jordtecken (Stenbocken, Oxen och Jungfrun), och nu möttes de för första gången sedan 1400-talet i Vattumannen, och inledde en stor förändring där vi byter fokus från materialism, ägande, fysiska strukturer och traditioner till intellektuell frihet, digital och teknisk revolution, ideologisk innovation och mental styrka. Ni kan läsa en del om mina tankar kring detta i denna nymåneessä som jag skrev åt Kontext.

Sedan följde januari med stora anspänningar, där Mars i Oxen bråkade en hel del med de två nämnda planeterna ovan, tillsammans med Uranus, också i Oxen, som sedan bildade en mycket skarp kvadratur till Saturnus i Vattumannen. Det här blev startskottet för en av årets viktigaste astrologiska trender, och Saturnus och Uranus kommer bråka två gånger till under 2021. Förutom den 17 februari, första gången denna kvadratur inträffade, så kommer de även att ställa hårt mot galet den 15 juni samt den 24 december, och på så sätt avsluta året med denna intensiva spänning.

Och vad innebär Saturnus i Vattumannens bråkiga kvadratur med Uranus i Oxen? Well. Här väntar revolterande tankar och händelser kring allt som handlar om tradition, ägande, pengar, idéer och humanistiska ideal. Vilka äger marken? Vilka bestämmer om vilka regler som gäller? Hur ska vi ta hand om varandra och skapa jämlika relationer? Vem vinner i ett battle mellan teknik och natur? Det här är en tid där alla är envisa, där ingen vill ge med sig och där varje begränsning möter en överraskning, och varje överraskning följs av en begränsing.

Såhär i början av mars börjar jag personligen pusta ut en aning, för både januari och februari var fulla av komplicerade händelser som gjorde att ingenting riktigt kändes stabilt eller tryggt, men där inte heller våra allra mest luftiga tankar kunde hjälpa oss att dras ned. Jag vet inte hur ni kände, men jag kände sannerligen av det. Så. Det jag nu vill passa på att lyfta fram är att en av mina favoritnymånar detta år ligger precis runt hörnet, nämligen en nymåne i Fiskarna som magiskt nog linjerar sig med både Neptunus, som styr Fiskarna, och Venus, som är exalterad, alltså trivs extra bra, i Fiskarna. Den här nymånen skickar dessutom en strålande vinkning till Pluto i Stenbocken, som förvisso ställde till det under hela förra året, men som nu är en av de få planeter som vi kan be om hjälp när vi behöver bygga upp saker som vi upplever fallit ihop en aning.

Den här rörelsen som nu pågår i Fiskarna hjälper oss också att släppa lite på allt fokus som funnits i intellektualiserande och ibland frånkopplade Vattumannen, samt i materiellt befästa och envisa Oxen. Med Fiskarna kommer vårens smältvatten upp till ytan, vi kan börja röra oss i våra känslor igen, och passa på att verkligen få vältra oss i det ömma, drömska och intuitiva som Fiskarna ger oss. Att Venus är här gör att vi älskar, njuter och känner mer, medan Neptunus försätter oss i djupare kontakt med de känslor vi vanligtvis har svårt att nå. Mer om detta och hur denna energi kan hjälpa oss att forma en ny typ av kamp med anledning av internationella kvinnodagen skrev jag om här.

Så njut av nymånen i Fiskarna som väntar den 13 mars, och som hjälper oss röra runt lite i den stela gryta som 2020 lämnat oss i. Förändringen när isen smälter och vårens vatten börjar flyta är så värd att fira nu. Så öppna en flaska, skriv en dikt, sörj sörjan, förför en känsla, försjunk i förändring och låt något helt nytt börja denna magiska nymåne.

Fler inlägg på bloggen

Eller se
arkivet

Kommentera inlägget

×
Hej! Undrar du hur astrologi funkar egentligen? Läs mer här!