Läs mer och följ Scorpio Rising i dessa kanaler:

9 juni: Förmörkelser & Black Lives Matter

June 9, 2020

Hej alla. Världen är upp och ned. Som jag skrivit om tidigare så har vi många förändringar att förhålla oss till framöver. Och det här blir inte lättare av att ni nu går in i en förmörkelse-säsong som kommer sätta fart på förändringar, stänga kapitel och öppna för nya. Som många av er som läst min blogg förut vet så bodde jag mellan 2010-2015 i New York, och jag kan bara säga att det verkligen är på tiden som det som händer där nu, händer. Och att jag hoppas att vi alla kan ta ansvaret att börja fundera på hur systematisk rasism påverkar oss, speciellt om vi inte märker av den. För då är risken stor att vi lever med otroliga skygglappar. Här är en fantastisk föreläsning om White Fragility, som en guide i hur vita människor om och om igen lyckas göra rasism till ett svart problem, och vägrar ta debatten eller ens tänka tanken på att det kan vara ett vitt problem. Och här är ett fantastiskt klipp om hur spelet är riggat, speciellt i USA. Bilden ovan till höger kommer från instagram-kontot bluecollards som skapat detta fantastiska tryck till t-shirts till förmån för Black Lives Matter-rörelsen.

Det är en politisk och omvälvande tid vi lever i, och som sagt har vi nu gått in i en förmörkelse-säsong där saker kommer skakas om rejält. Fredag den 5e juni hade vi vår första månförmörkelse i Skytten, vilket inleder vår nya serie av förmörkelser i Skytten och Tvillingarna som under 2020 kommer inträffa följande datum utöver 5e juni: 30 november (månförmörkelse i Tvillingarna) och 14 december (solförmörkelse i Skytten). Under 2021 kommer vi att se de sista av dessa förmörkelser i denna serie, först den 26 maj (månförmörkelse i Skytten), 10 juni (solförmörkelse i Tvillingarna), och 3 december (solförmörkelse i Skytten).

Sol- och månförmörkelser är egentligen detsamma som nymåne och fullmåne, men det som inträffar under en förmörkelse är att månen och solen linjerar sig med de så kallade månnoderna eller månknutarna och att månen antingen befinner sig precis framför solen från jorden sett (solförmörkelse i form av en nymåne) eller att jorden befinner sig precis mellan jorden och solen (månförmörkelse i form av en fullmåne. När dessa inträffar inleder vi en djuplodande granskning och inventering av det som gömt sig på djupet i dessa tecken. Sedan 2018 har vi haft en serie förmörkelser i Stenbocken och Kräftan, vilket har fått oss att fundera över strukturer vi lever i, traditioner, begränsningar och hur vi med ömhet kan förvalta det som är vårt. Det här har handlat om att känna efter vad som är hårt, vad som är rått och kallt, och mäta det gentemot vilka behov vi har som mänskliga varelser, hur vi behöver tas hand om var vi kan vända oss när världen känns beräknande och sträng.

Den här förmörkelseserien kommer handla om vikten av vad vi lärt oss, vikten av att prata ut och diskutera, vikten av att förlåta, visa nåd och utbilda oss med hjälp av den nya information vi fångar upp. Förmörkelser rensar ur och stänger gamla dörrar och öppnar nya, och vi får chans att se vad som döljer sig både i mörkret, men också att packa ihop det som vi är färdiga med och inte längre har behov av.

Och apropå det. Så ska det nämnas att vi har en sista push kvar avi förmörkelseserien i Stenbocken-Kräftan. De datum som dessa förmörkelser inträffade kommer här. 2018: 12 juli (solförmörkelse i Kräftan), 2019: 5 januari (solförmörkelse i Stenbocken), 2 juli (solförmörkelse i Kräftan), 16 juli (månförmörkelse i Stenbocken), 25 december (solförmörkelse i Stenbocken) och 2020: 10 januari (månförmörkelse i Kräftan), 20 juni (solförmörkelse i Kräftan), 5 juli (månförmörkelse i Stenbocken).

Så. Vi har den 20 juni framför oss, och det är en sista öppning i denna serie som velat påkalla vår uppmärksamhet till traditioner och strukturer för omsorg och samhällsbygge som vi behöver deala med. Och nu går vi alltså in i att försöka hitta nya sätt att prata om saker på. Vad tror ni om detta? Känner ni också behovet av en större, bredare diskussion kring vad vi vet, lärt oss och förstått om världen hittills?

Fler inlägg på bloggen

Eller se
arkivet

Kommentera inlägget

×
Hej! Undrar du hur astrologi funkar egentligen? Läs mer här!